Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικα φτερνίσματα: Αψούουου! Και ξανά… αψούουου!

melissaΣκόνες, γύρη και ζουζούνια έχουν στήσει καρτέρι σε μερικούς από μας και δε μας αφήνουν να παίξουμε με τους φίλους και το σκύλο μας στο γρασίδι. Αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, αλλά και βρογχικό άσθμα μάς ταλαιπωρούν κάθε χρόνο με τον ερχομό της άνοιξης, καθώς το υπερευαίσθητο ανοσοποιητικό μας σύστημα αδυνατεί να καταλάβει ότι τα σωματίδια γύρης που εισχώρησαν στη μύτη, στα μάτια ή στους πνεύμονές μας είναι εντελώς ακίνδυνα.
Αντιμετωπίζοντας τη γύρη ως εισβολέα, ένας αλλεργικός οργανισμός ενεργοποιεί την άμυνά του για να την εξουδετερώσει. Με το φτέρνισμα την απωθεί, με τη δημιουργία μύξας τής κλείνει το δρόμο. Συχνά υπερβολική και ανεξέλεγκτη, η αντίδρασή του στην παρουσία της μπορεί να προκαλέσει πλήθος ανεπιθύμητων συμπτωμάτων: δύσπνοια, φαγούρα, οίδημα κ.λπ.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ο στρατός του οργανισμού μας ενάντια σε κάθε επικίνδυνο εισβολέα, δεν ενεργοποιείται κάθε φορά που μια ουσία εισχωρεί μέσα μας. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί διαφορετικά δε θα μπορούσαμε ούτε να φάμε, ούτε να πιούμε
αλλά ούτε και να πάρουμε το φάρμακό μας αν κρυώσουμε. Όσο όμως θαυμαστό κι αν είναι αυτό το ανοσοποιητικό, για δες, βρε παιδί μου, που μερικές φορές μπερδεύεται!
Να τη λοιπόν η γύρη που έκανε το λάθος η μύτη μας και την εισέπνευσε. Κι εκεί που τόσες φορές στο παρελθόν είχαμε βγει στην εξοχή, μαζέψαμε και μυρίσαμε τόσα και τόσα μπουκέτα από πρασινάδες κι αγριολούλουδα, αυτήν τη φορά η αντίδραση του οργανισμού μας δεν είναι καθόλου, μα καθόλου η ίδια. Σαν να δέχτηκε επίθεση, το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενεργοποιεί τους στρατιώτες του και ετοιμάζεται για τη μάχη, ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική και διαδικασία.
Κατά την πρώτη επαφή με ένα αλλεργιογόνο σωματίδιο, π.χ. γύρη, τα λευκά αιμοσφαίρια του ατόμου που πρόκειται να αναπτύξει αλλεργία παράγουν ειδικές πρωτεΐνες, τα λεγόμενα αντισώματα, με στόχο να ετοιμάσουν τον πόλεμο σε περίπτωση νέας εισβολής. Για να το κάνουν αυτό, πηγαίνουν και κάθονται πάνω σε ειδικές ομάδες κυττάρων, που κρύβουν μέσα τους μια χημική ουσία, την ισταμίνη. Εκεί πάνω θα αράξουν, αναμένοντας τον εχθρό (γύρη) να ξαναχτυπήσει.
Και να που έρχονται οι ωραίες ανοιξιάτικες μέρες και βγαίνουμε να μαζέψουμε λουλούδια στην εξοχή. Ωωωω!
Τι ωραίαααααα… Αψούουουου! Μια απειρο-ελάχιστη ποσότητα εισπνεόμενης γύρης φτάνει για να κάνει τον οργανισμό μας άνω-κάτω. Μόλις τα έτοιμα για επίθεση αντισώματα αντιληφθούν την παρουσία της, αυτόματα ενεργοποιούν την απελευθέρωση της ισταμίνης από τα κύτταρα. Υπεύθυνη για τα αλλεργικά συμπτώματα που μας βασανίζουν, η ισταμίνη κάνει τη μύτη μας να τρέχει και τα μάτια μας να τσούζουν και να δακρύζουν.
Το ξέρατε ότι:
• Αντιισταμινικά ονομάζονται τα φάρμακα που μπλοκάρουν τη δράση της ισταμίνης, εξαφανίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα συμπτώματα που αυτή προκαλεί.
• Μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης αναπνευστικών αλλεργιών που προκαλούνται από την εισπνοή σωματιδίων είναι η ανοσοθεραπεία. Αφού ανιχνευθεί με δερματολογικές και αιματολογικές εξετάσεις το υπεύθυνο αλλεργιογόνο, η ανοσοθεραπεία επιχειρεί να τροποποιήσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με αυτό, με τρόπο που αυτή να μη γίνεται ανεξέλεγκτα.
• Μπορούμε να αναπτύξουμε αλλεργία οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες εκδήλωσης αλλεργίας κλίνουν περισσότερο προς τα παιδιά και τους ενηλίκους, παρά προς τους ηλικιωμένους. Επίσης, αν ο μπαμπάς ή η μαμά μας είναι αλλεργικοί σε κάποια ουσία ή σωματίδιο, τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουμε αλλεργία απ’ ό,τι ο φίλος μας του οποίου οι γονείς δεν έχουν ανάλογο ιστορικό.
• Με τις μέλισσες και τις σφήκες να έχουν στήσει χορό ανάμεσα στα λουλούδια, αλίμονο σε όσους είναι αλλεργικοί στο τσίμπημά τους. Η απελευθέρωση της ισταμίνης σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκαλέσει πιο βίαια και επικίνδυνα συμπτώματα από αυτά που εκδηλώνονται στις αναπνευστικές αλλεργίες. Στα ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα, η απελευθέρωση της ισταμίνης δημιουργεί κοκκινίλες και πρήξιμο, ενώ η ανεξέλεγκτη δράση της μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αναφυλαξία, στην ταυτόχρονη δηλαδή εκδήλωση έντονων αλλεργικών συμπτωμάτων σε πολλά όργανα του σώματος.
Ευχαριστούµε την κυρία Άννα Νάνου, αλλεργιολόγο, για τη βοήθειά της.
 
[kathimerini.gr]
ellas2.wordpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρανιά: Το “αουτσάιντερ” της εναλλακτικής καλλιέργειας

Η ζήτηση για προϊόντα κράνου αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρονιά στην ευρωπαϊκή βιολογική αγορά, με την προσφορά να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Αν και γνωστή από την αρχαία Ελλάδα, μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζει να κερδίζει μια θέση μεταξύ των πολλά υποσχόμενων καλλιεργειών, εντασσόμενη και σε χρηματοδοτικά προγράμματα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο λόγος για την κρανιά, ένα αυτόχθονο, μακρόβιο δέντρο, προσαρμοσμένο στις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της χώρας μας, που θεωρείται ιδανικό για ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Η κρανιά, καθώς πρόκειται για δέντρο δασικό που αυτοφύεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ουδέποτε καλλιεργήθηκε σε εμπορική κλίμακα κατά το παρελθόν. Όμως, ο καρπός της, το κράνο, διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς περιέχει βιταμίνες C και Ε, καροτινοειδή και φαινολικές ενώσεις. Οι ιδιότητες αυτές έχουν φέρει σταδιακά τα κράνα στο προσκήνιο των εναλλακτικών καλλιεργειών, με τη ζήτηση από τις οργανωμένες ευρωπαϊκές αγορές να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Σε αντίθεση με άλλες καλλιέργειες, η κρανιά τώρα «ανακαλύπτεται» από τους μεγάλους παραγωγούς, κάτι που καθιστά τη συμβολαιακή της καλλιέργεια πολλά υποσχόμενη. Προοπτική ιδιαίτερα ευοίωνη, καθώς συγκαταλέγεται, μαζί με τα συγγενή βατόμουρα και μούρα, στις σημαντικότερες υπερτροφές (super foods), αυτές που περιέχουν ισχυρές ουσίες, που ενδυναμώνουν το αγγειακό σύστημα. Μάλιστα, λόγω της διατροφικής της αξίας, των αντιοξειδωτικών και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων της, αξιοποιείται και στη φαρμακοβιομηχανία.
Έρευνες απέδειξαν ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο (Fe) αλλά και βιταμίνη C (103 mg/100 g), καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ (4873 mg/100 g, περισσότερο από φράουλες, πορτοκάλια και ακτινίδια), καροτίνη και τανίνες.

Τα μυστικά της καλλιέργειας

Σε αντίθεση με άλλες απαιτητικές καλλιέργειες, η κρανιά τα πρώτα χρόνια ζωής της σχεδόν ζητά μόνο… νερό. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αντοχή και δεν έχει φυσικούς εχθρούς. Ευδοκιμεί σχεδόν σε όλα τα είδη των εδαφών και σε όλες τις θερμοκρασίες, ακόμα και σε εξαιρετικά χαμηλές, ενώ δεν χρειάζεται επίπονη εργασία και σπάνια κλαδεύεται. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, όταν το δέντρο είναι νεαρό, χρειάζεται άφθονο νερό. Επιθυμητό είναι να υπάρχει νερό και να αρδεύονται κάθε 10-15 ημέρες κατά τη θερινή, άνομβρη περίοδο. Καθώς δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα και λιπάσματα, τα προϊόντα της είναι 100% βιολογικά.
Η κρανιά είναι κατάλληλη για ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Η εκμετάλλευση αυτών των εκτάσεων είναι δυνατή μόνο με καλλιέργειες που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, δεν χρειάζονται, δηλαδή, εντατική φροντίδα.Έτσι, είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στους οριακής απόδοσης μικρούς αγρούς, που συνήθως συναντώνται στην ορεινή και ημιορεινή Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, θεωρείται πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια για την υψομετρική ζώνη μεταξύ 300 και 800 μέτρων, ενώ μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εγκαταλειμμένα χωράφια.
Φύτευση
Τα δενδρύλλια φυτεύονται στα τέλη Οκτωβρίου, σε χαμηλά υψόμετρα, ή στις αρχές Μαρτίου, σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με πιο χαμηλές θερμοκρασίες (60-85 δενδρύλλια/στρέμμα). Ανθίζει τον χειμώνα (Ιανουάριο-Φεβρουάριο), ενώ οι καρποί ωριμάζουν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Οι νωποί, ώριμοι σπόροι της κρανιάςσπέρνονται σε εξωτερικά παρτέρια. Ο σπόρος πρέπει να αποσπάται από τη σάρκα, διότι αυτή περιέχει απαγορευτικά εκβλάστησης. Σπόρος από συντήρηση στρωματώνεται σε ψυχρό χώρο για 3-4 μήνες και σπέρνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα την άνοιξη. Επειδή ο σπόρος της κρανιάς φυτρώνει δύσκολα, αναφέρεται πως και μια βραχεία περίοδος θερμής στρωμάτωσης, που προηγείται της ψυχρής, βελτιώνει την εκφύ-τρωση. Η εκφύτρωση συντηρημένου σπόρου είναι πολύ αργή και μπορεί να πάρει και 18 μήνες. Τα σπορόφυτα πρέπει να μεταφυτεύονται σε μικρά δοχεία και να διατηρούνται σε θερμοκήπιο τον πρώτο χειμώνα. Την άνοιξη μεταφέρονται σε εξωτερική έκταση του φυτωρίου, αμέσως μετά την παρέλευση των παγετών.
Πολλαπλασιασμός
Η κρανιά πολλαπλασιάζεται με σπόρους, μοσχεύματα και παραφυάδες. Νέα φυτά μπορεί να προέλθουν και από μοσχεύματα μαλακού ξύλου βλαστών στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού, ή από μοσχεύματα ημίσκληρου ξύλου στο μέσον ή το τέλος του καλοκαιριού, ή από μοσχεύματα σκληρού ξύλου στο τέλος φθινοπώρου ή τον χειμώνα. Επίσης, μπορεί να πολλαπλασιαστεί με παραφυάδες ή εναέριες καταβολάδες. Η συλλογή του καρπού γίνεται με άπλωμα διχτύων και δόνηση των κλαδιών. Ο καρπός πλένεται και είτε καταναλώνεται νωπός είτε ψύχεται την ίδια ημέρα.

Θα πρέπει, όμως, να σημειωθεί πως η καρποφορία αρχίζει από το 4ο με 5ο έτος, ενώ φτάνει στην κορύφωση της στο 15ο έτος, με την παραγωγή τότε να ξεπερνά τον 1 τόνο ανά στρέμμα. Έτσι, σε βάθος χρόνου και σε πλήρη ανάπτυξη των δέντρων, η παραγωγή μπορεί να αποφέρει μέχρι και 1.500 ευρώ ανά στρέμμα, έσοδο σημαντικό, δεδομένου ότι τα έξοδα είναι σχεδόν αμελητέα. Επιπλέον, προβλέπονται ενισχύσεις από 40% έως και 75% για την εγκατάσταση φυτείας, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας ή έδρας.
Από το χωράφι στη μεταποίηση

Αν και θεωρείται «θαυματουργό» φυτό, οι χρήσεις και τα προϊόντα της κρανιάς δεν είναι ιδιαίτερα πολλά. Μόλις τα τελευταία χρόνια ένας παραγωγός από την Κυψέλη Ημαθίας, ο Κώστας Ντούλιας, ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους της συγκεκριμένης καλλιέργειας, δημιούργησε στην Ελλάδα τον πρώτο πρότυπο συστηματικό βιολογικό κρανεώνα, 16 στρεμμάτων, και εδώ και χρόνια ασχολείται με την παραγωγή, την εμπορία και τη μεταποίηση της κρανιάς και των προϊόντων της (εκχύλισμα κράνων, κομπόστα, κρανοποτό, μαρμελάδα, γλυκό, αφέψημα κ.ά.).
Η εκμετάλλευση αυτή επικεντρώνεται στην έρευνα της ανάπτυξης της κρανιάς και τη χρησιμότητα των καρπών διαφορετικών ποικιλιών της στη μεταποίηση και διαθέτει φυτώριο με δενδρύλλια κρανιάς, σπορόφυτα ή εμβολιασμένα. Αποτέλεσμα της χρόνιας ενασχόλησης του συγκεκριμένου καλλιεργητή ήταν και η δημιουργία παραγωγικών ποικιλιών, στις οποίες έδωσε το όνομά του και κατοχυρώθηκαν από το Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών (CPVO).
Στην Ευρώπη υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, με κίτρινους, λευκωπούς και μοβ καρπούς. Η ποικιλία Jolico παράγει νόστιμους και γλυκείς καρπούς, μεγάλους σε μέγεθος. Η ποικιλία Pioneer φημίζεται για τους εύχυμους, γλυκείς και αρωματικούς, αχλαδόμορφους καρπούς της, που φτάνουν σε μέγεθος τα 35 χιλιοστά.
Αλλά στο φυτώριο «Ντούλια» καλλιεργούνται και δοκιμασμένες ελληνικές ποικιλίες, με άριστα χαρακτηριστικά.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Έλληνες καλλιεργητές παραλαμβάνουν τη σκυτάλη στην καλλιέργεια της κρανιάς. Καθώς η κρανιά αγαπά το υψόμετρο, οι περισσότερες καλλιέργειες εντοπίζονται σήμερα στη Ροδόπη, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Κοζάνη, αλλά και την Ήπειρο, από παραγωγούς που έχουν εκτάσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, ήταν ακαλλιέργητες επί σειρά πολλών ετών.
Σε πολλές περιπτώσεις, αναφέρουν οι ειδικοί, η καλλιέργεια της κρανιάς λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει καθώς πολλοί αγρότες διαθέτουν εκτάσεις σε ορεινά σημεία, οι οποίες ελάχιστα αξιοποιούνται. Έτσι, κάποιοι δοκιμάζουν την κρανιά, μεταπουλώντας στη συνέχεια τον καρπό της. Επίσης, τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη καλλιέργεια κερδίζει έδαφος και σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία.
Κράνα, όχι κράνμπερι
Ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται αναφορικά με την κρανιά (Cornus mas) είναι η σύνδεση της με το κράνμπερι (Vaccinium macrocarpon), περισσότερο συγγενές με το μύρτιλλο. Το κράνμπερι είναι αειθαλής θάμνος με καταγωγή από τη Β. Αμερική. Οι καρποί του έχουν σκούρο βυσσινί χρώμα, με απαλή γεύση μήλου, και θεωρούνται επίσης ευεργετικοί για την υγεία. Αντίθετα, η ελληνική κρανιά είναι δέντρο φυλλοβόλο που αυτοφύεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με κόκκινους γυαλιστερούς καρπούς και ακόμα περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες.

Μια «άγνωστη» σούπερ-τροφή με υψηλή διατροφική αξία

Αν και η αξία του ξύλου και των καρπών της έχει επισημανθεί ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη και στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν δόρατα και βέλη από το ξύλο της, ακόμα πιο χρήσιμη ήταν στην παραδοσιακή ελληνική βοτανοθεραπεία, καθώς τα κράνα συμπεριλαμβάνονται στην καταπολέμηση αρκετών ασθενειών που σχετίζονται με την πέψη.
Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η ολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ελληνικές ποικιλίες κρανιάς που ήδη καλλιεργούνται και έγινε σύγκριση με 62 ποικιλίες από 17 είδη οπωροφόρων με τη μέθοδο ΕΚΛΡ. Όπως προέκυψε, η αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων ειδών που μελετήθηκαν -με φθίνουσα σειρά- ήταν: κράνα, τζίτζιφα, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα, αχλάδια, λωτοί, δαμάσκηνα, ροδάκινα, λευκά σταφύλια, ρόδια, μήλα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κυδώνια, σύκα, βερίκοκα. Διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και μεταξύ ποικιλιών του κάθε είδους.
Σήμερα νέες έρευνες αποδεικνύουν πως τα κράνα περιέχουν υψηλό επίπεδο φλαβανοειδών και ανθοκυάνης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και ωρίμανσης του καρπού. Επίσης, έχει διαπιστωθεί με εργαστηριακές αναλύσεις ότι περιέχουν βιταμίνη C και είναι πλούσια σε καροτίνη, πηκτίνη και τανίνη, καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (Fe). Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφική έρευνα της Φαρμακευτικής Σχολής του Α.Π.Θ., το κράνο περιέχει φλαβανοειδή, ανθοκυανίνες, έντονα αντιοξειδωτικά και φαινολικά παράγωγα. Λόγω των εμπεριεχομένων τανινών έχει, επίσης, στυπτικές ιδιότητες.
Γνωστή από την αρχαία Ελλάδα

Η κρανιά (Cornus mas) είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που αυτοφύεται στη νότια Ευρώπη και στη νοτιοδυτική Ασία. Στη χώρα μας συναντάται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ως θάμνος ή ως δέντρο 5-12 μέτρων. Έχει σκούρους καφέ βραχίονες και πράσινα φύλλα, που γίνονται κίτρινα το φθινόπωρο και πέφτουν τον χειμώνα (φυλλοβόλο). Ειδικότερα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, έχει κίτρινα άνθη σε γυμνά κλαδιά και κόκκινους εδώδιμους καρπούς, με σαρκώδες περίβλημα, που φτάνουν σε μήκος τα 1,5-2 εκ. και ωριμάζουν από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο, τα γνωστά «κράνα». Οι καρποί της κρανιάς δεν πρέπει να συγχέονται με τα κράνμπερι (μύρτιλλα μακρόκαρπα).
Παρά το γεγονός ότι είναι φυτό της εύκρατης ζώνης, αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ευδοκιμεί σχεδόν σε όλους τους τύπους των εδαφών, αλλά προτιμά εδάφη χαλαρά και κυρίως ασβεστολιθικά. Είναι φυτό που αγαπά το φως, ενώ αντέχει στην ξηρασία και στους παγετούς. Μια από τις σημαντικότερες χρήσεις της κρανιάς είναι ότι αποτελεί όμορφο καλλωπιστικό φυτό, αφού ανθίζει μέσα στον χειμώνα, ενώ και την περίοδο ωρίμανσης των καρπών είναι εξαιρετικά ελκυστική. Η κρανιά χρησιμοποιείται στην κηποτεχνία, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την εποχή και τη διάρκεια άνθισης.

Στην «Ιλιάδα»
Το δέντρο είναι γνωστό από την εποχή του Ομήρου με το όνομα «κράνεια», και μάλιστα αναφέρεται στην «Ιλιάδα» (Π, 767). Ο Όμηρος αναφέρει ότι η φοβερή Κίρκη παρέθεσε στον Οδυσσέα και στην παρέα του για τροφή «καρπόν κρανείας και άκυλλον βάλανον», κράνα, δηλαδή, και πουρναρίσια βαλανίδια.

Σύμφωνα με τον Θεόφραστο, το ξύλο της κρανιάς ήταν τόσο σκληρό όσο και το κόκκαλο και το χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν κυνηγητικές λόγχες, πολεμικά ακόντια, τόξα και μπαστούνια. Σύμφωνα με τον Παυσανία, οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν τον Δούρειο Ίππο με ξυλεία κρανιάς από το ιερό δάσος του Απόλλωνα. Από το ίδιο ξύλο φτιάχνονταν και τα μακεδονικά δόρατα, οι γνωστές «σάρισες». Ήδη από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν οι καρποί της κρανιάς και για φαρμακευτικούς σκοπούς. [Κώστας Γιαννόπουλος, αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 13ης Αυγούστου, Πηγή]

ellas2.wordpress
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: του Αντώνη Γρυπαίου



Ανάλυση:
Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Έλληνες πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, εναντίον Ελλήνων πολιτών.
Κυβέρνηση, Βουλή, Αντιπολίτευση, και Κρατικός Μηχανισμός εναντίον της Ελλάδος και εναντίον των Ελλήνων πολιτών.
Δεν βλέπουν ότι η πατρίδα μας κατεκλύσθη από Ισλαμιστές ΄λαθρό,
και κανείς δεν τους σταματά, αλλά συνεχίζουν να καταδιώκουν και εκδιώκουν τους Έλληνες. Οι Κοσμοκράτορες είδαν ότι εμείς είμαστε «φιλόξενοι», και φέρνουν καραβιές λαθρομεταναστών. 
Όλες οι ξένες κυβερνήσεις φροντίζουν για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πατρίδος αυτών, ενώ αντιθέτως όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, και οι δημόσιοι λειτουργοί, φροντίζουν για τα συμφέροντα των ξένων χωρών, και άλλων αφεντικών τους.
Προσπαθούν με κάθε μέσον να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό Λαό, και να αποκρύψουν από αυτόν τις προδοσίες τους.
Η «Ελληνική» κυβέρνηση έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Στην Ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ, ψήφιζαν κατά της Ελλάδος, και υπέρ της Τουρκίας. Ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ, υπέρ της Τουρκίας, και κατά της Κύπρου. Τέτοιες εντολές έλαβαν από τις προδοτικές κυβερνήσεις των Αθηνών. Ξαναψηφίστε τους!!!
Οι «Έλληνες» πολιτικοί υπακούουν στα κελεύσματα των ξένων Ολιγαρχών & Μεγιστάνων, ηγετών της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Οι «Έλληνες» πολιτικοί εκτελούν τις εντολές των μαριονετών ηγετών
των Σιωνιστικών ΗΠΑ, της Σιωνιστικής Ε.Ε. & του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ
Αυτές οι χώρες των ΗΠΑ & Ε.Ε. είναι μαριονέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτών των «ηγετών» τις εντολές εκτελούν οι «Έλληνες» πολιτικοί, ενώ η Ν.Τ.Π. βασιλεύει σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική & Ασία. Τις μόνες χώρες που δεν έχει καταβάλλει είναι η Ρωσία, & Κίνα. Αυτό προσπαθεί να κάνει, με τις διάφορες επικίνδυνες Γεωπολιτικές κινήσεις που κάνει.
Γιαυτό προσπαθούν να εμπλέξουν τη Ρωσία σε παιχνίδια πολέμου,
Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, Γεωοικονομίας, & Γεωενέργειας.
Βλέπε γεγονότα Συρίας, Ουκρανίας, Μέσης Ανατολής, Αραβικών χωρών, και άλλες φωτιές που προσπαθούν να ανάψουν οι Κοσμοκρά-
-τορες, σε πολλά σημεία του πλανήτη. Δεν κάθονται φρόνιμα, σκοπό έχουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία σε όλα τα μέτωπα, για να κυριαρχήσουν στο πλανήτη. Τα σχέδιά τους είναι Σατανικά αφού έχουν
το Σατανά για Άρχοντά τους.
 Όμως οι ηγέτες της Χριστιανοσύνης, Πάπας-Πατριάρχης - Αρχιεπίσκοπος- Καρδινάλιοι, τους προσκυνούν δουλικώς.
Οι «Έλληνες» πολιτικοί, σαν ορντινάντσες Σιωνιστών Παντοκρατόρων
θυσιάζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες στο βωμό των οικονομικών &
Γεωπολιτικών  συμφερόντων των Κοσμοκρατόρων.
Ήδη οι ΣαμαροΒενιζέλοι στέλνουν Ελληνικές δυνάμεις στην Ουκρανία
στη διάθεση του εχθρικού Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, να πολεμήσουν τους φίλους και ομόδοξους Ρώσους. Τόσο «Μακάκες» & προδότες είναι οι πολιτικοί μας!!! Το ΝΑΤΟ είναι ο στρατός σωτηρίας της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.)
Τους διέταξαν χρεοκοπία στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολίτες,
και αυτό έπραξαν σταδιακά και συνωμοτικά. Τα γεγονότα είναι γνωστά
πως προετοίμασαν προ 5ετίας τη χρεοκοπία των Ελλήνων, σκαλοπάτι προς σκαλοπάτι. Όλα τα έσοδα του κράτους από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια των φτωχών Ελλήνων, πηγαίνουν στις τράπεζες του Μεγάλου Αφεντικού τους, του παγκόσμιου Δικτάτορα, προέδρου της Ν.Τ.Π. Οι πολιτικοί των μεγάλων κρατών είναι πιόνια του Μεγάλου Αδελφού & Αφεντικού, πλην όμως δεν κάνουν έτσι σαν τους «Έλληνες» Πολιτικούς. Ετούτοι παραείναι δούλοι των ηγετών της Ν.Τ.Π. Η Μέρκελ π.χ. υπακούει στα αφεντικά της Ν.Τ.Π., αλλά παράλληλα φροντίζει τη Γερμανία, και την ευημερία & ασφάλεια των Γερμανών. Ετούτοι εδώ οι οσφυοκάμπτες τα έδωσαν όλα στο μεγάλο αφεντικό . Η Μέρκελ, ο ΟΒΑΜΑ, και άλλοι ξένοι πολιτικοί, δεν θα επέτρεπαν ποτέ διαμελισμό της χώρας τους, για τα συμφέροντα της Ν.Τ.Π. Ετούτοι εδώ οι προδότες εγκατέλειψαν τη Θράκη, τη Μακεδονία, το Αιγαίο με τα νησιά, στο έλεος των Τούρκων!!!
Η Μέρκελ και άλλοι ξένοι πολιτικοί ηγέτες δεν θα βύθιζαν ποτέ σε χρεοκοπία το λαό τους, ετούτοι εδώ οι εφιάλτες το έπραξαν.
Η Σύνοδος των ηγετών στη Νίκαια το 2011 ήταν το σημείο όπου η ευρωζώνη θα μπορούσε να είχε εκραγεί, και οι εφιάλτες πολιτικοί μας δεν τόλμησαν, αφού δεν πήραν χαμπάρι τι γίνεται!!!
Ο ΓΑΠ ήθελε να κάνει δημοψήφισμα για τα Μνημόνια, όχι για το ευρώ,
φυσικά οι Έλληνες θα ψήφιζαν ΟΧΙ, γιαυτό Μέρκελ, & Σαρκοζί κ.λ.π.
τρομοκρατήθηκαν, γιατί θα πλήρωναν αυτοί τα Μνημόνια, για το χρέος που μας φέσωσαν. Θα ξηλωνότανε το πουλόβερ της Ευρωζώνης!!!
Τελικά το ευρώ σώθηκε με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, και μόνο!!
Δεν τολμούσαν να μας διώξουν από τη ευρωζώνη, διότι τότε θα αποδεικνύετο η αναποτελεσματικότητα και καταστροφικότητα του ευρώ, για τα μικρά και φτωχά κράτη.
Απλώς οι ηγέτες της Ε.Ε. μπλοφάρανε, και οι φωστήρες οι δικοί μας κοιμόντουσαν, χαμπάρι δεν πήραν να αντιδράσουν εγκαίρως.
Δυστυχώς για μας, οι εφιάλτες πολιτικοί δεν πήραν χαμπάρι τα γενόμενα. Πατριώτες πολιτικοί θα αντιδρούσαν στις απειλές για εκδίωξη της Ελλάδος από το ευρώ, αφού αυτό το μέτρο θα ήταν καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί έπρεπε να τους πατήσουμε στο λαιμό. Δυστυχώς για την Ελλάδα, στα κρίσιμα αυτά χρόνια βρέθηκε με ανίκανη προδοτική εξουσία, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία. Το κακό είναι ότι η τραγική αυτή κατάσταση συνεχίζεται. Η Ελλάς παραμένει ακέφαλη, χωρίς ηγεσία!!!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπαρόζο μίλησε στο Βενιζέλο και του είπε ότι το δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΓΑΠ, έπρεπε να ακυρωθεί,
και εκείνος συμφώνησε αμέσως. Πάντα ο Βενιζέλος συναινεί……….
Με σωστή ενημέρωση του Λαού, και με το δημοψήφισμα, θα αποφεύγαμε τα σημερινά τραγικά δρώμενα για τον Ελληνισμό!!!
Οι πολιτικοί μας τα έδωσαν όλα στη Μέρκελ, και έτσι ακυρώθηκε το δημοψήφισμα. Οι «Έλληνες» πολιτικοί συνεργάτες του εχθρού, τα έδωσαν όλα για την εύνοια των ψυχασθενών ηγετών Ολιγαρχών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Ακόμη και οι δημόσιοι λειτουργοί που στέκουν πίσω από τα γραφεία τους, ή τις θυρίδες, αντικρύζουν τους Έλληνες φορολογούμενους με περιφρόνηση και έχθρα, φωνάζοντας,
«Τι και αν αυτοκτόνησαν 6000 Έλληνες;;; εμείς τα χρήματα και τα σπίτια σας θέλουμε»!!! Για να τα δώσουν στους Γερμανούς!!!
Τέτοιοι εχθροί ανθέλληνες δικτατορίσκοι μας κυβερνούν, γιαυτό λέμε,
«Έλληνες» εναντίον Ελλήνων. Ομόνοια, αγάπη & ομοψυχία μεταξύ Ελλήνων δεν υπάρχει. Οι προδότες πολιτικοί θέλουν να μας εξοντώσουν!! Στη προκειμένη περίπτωση που ο λαός της Ελλάδος περιβάλλεται από εχθρούς εν μέσω χρεοκοπίας της χώρας και του λαού, όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να αντιμετωπίσουμε το κοινό εχθρό, και όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Ο εχθρός είναι εντός των θυρών, και εμείς έχουμε σαν κυβέρνηση συνεργάτες του εχθρού. Ο Κρατικός μηχανισμός (Τράπεζες, εφορίες,) σε λίγο θα συναλλάσεται με λαθρομετανάστες, αφού Έλληνες δεν θα υπάρχουν πιά, μέχρι να αντικατασταθούν και αυτοί από Ασιάτες & Αφρικανούς. Η Ελληνική αστυνομία κυνηγάει μόνο τους Έλληνες, ενώ προστατεύει τους λαθρό  κατά διαταγή των εφιαλτών πολιτικών.     
Ο Κρατικός μηχανισμός σαν αρπακτικά εφορμούν να μας πάρουν ότι
έχουμε, λες και αν πεθάνουμε εμείς οι Έλληνες, οι κρατικοί λειτουργοί θα επιζήσουν να εκτελούν τις εντολές των προδοτών πολιτικών.
Επαναλαμβάνουμε ο εχθρός και κατακτητής της χώρας είναι εντός των συνόρων, αυτοί είναι οι πολιτικοί & λαθρομετανάστες, που συνεχίζουν να έρχονται κατά καραβιές. Ζούμε τη νέα κάθοδο των μυρίων!!! Εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει τη χώρα, ενώ οι Έλληνες μεταναστεύουν ή πεθαίνουν. Σε λίγο οι δημόσιοι λειτουργοί θα συναλλάσονται με ξένους παράνομους εποίκους κατακτητές. Τότε όμως η εξουσία τους θα είναι τελειωμένη αφού θα
θα αντικατασταθούν με λαθρομετανάστες.
Οι Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς αφού οι θεσμοί είναι συνεργάτες του εχθρού και των εισβολέων. Ακόμη και η διοικούσα εκκλησία της Ελλάδος, κατέστη αναξιόπιστη αφού θεάται τα γενόμενα αδιάφορη. Σε λίγα χρόνια οι μακάριοι Μητροπολίτες μας,
ο Αρχιεπίσκοπος, και ο Πατριάρχης, θα έχουν για εκκλησίασμα «Ορθόδοξους» λαθρομετανάστες, αφού Έλληνες δε θα υπάρχουν πια.
Οι ηλικιωμένοι που βλέπετε στις Εκκλησίες, θα έχουν εκλείψει!!
Οι σημερινοί πολιτικοί υπουργοί οικονομικών ήταν διοικητές της Εμπορικής Τράπεζας, όταν εκείνη με εντολές των Κοσμοκρατόρων χρεοκόπησε. Οι σημερινοί κυβερνώντες ήταν Πρωθυπουργοί & υπουργοί όταν η Ελλάς με εντολές ξένων χρεοκόπησε, για να σωθεί η Ευρωζώνη, η Σιωνιστική Ε.Ε., οι τράπεζες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και να καταστραφεί ο Έλληνας. Τα πολιτικά Μνημονιακά κόμματα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Ελιές & ποτάμια ξεπερνούν κάθε όριο αισχύνης και εμπαίζουν το Λαό υπέρ των Ολιγαρχών & Μεγιστάνων ντόπιων & ξένων, αφού λειτουργούν υπέρ της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. Στους προεκλογικούς λόγους ομιλούν «περί ανέμων & υδάτων».Τιμώρησέ τους με τη ψήφο σου.
Δεν μας έφθαναν όλα τα κακά, ήρθε και το ποτάμι να μας πλημμυρίσει. Με ελιές και ποτάμια ανακυκλώνεται το ίδιο το σύστημα.
Η Αγγλική εφημερίδα Financial Times απεκάλυψε ότι η Μέρκελ έκλαιγε στη σύνοδο των G8 στις Κάνες το Νοέμβριο του 2011 για να σώσει το λαό της, και ετούτοι εδώ οι προδότες θυσίασαν τους Έλληνες,
γιατί δεν είχαν καταλάβει τίποτε. Μας θυσίασαν για να σώσουν το ευρώ, και την ευρωζώνη, αφού η Ε.Ε. θα τινάζονταν στον αέρα.
Ήταν μοναδική ευκαιρία να σώσουν την Ελλάδα, αλλά δεν είχαν καταλάβει τίποτε. Τόσο ηλίθιοι, δειλοί, υποτελείς, και προδότες είναι.
Σήμερα οι χώρες του Νότου της Σιωνιστικής Ε.Ε. φορούν τον ακάνθινο στέφανο. Οι χώρες του Νότου, σταυρώθηκαν από τις χώρες του Βορρά της Σιωνιστικής Ε.Ε. Η Σημερινή  Ευρώπη δεν μας άξιζε!!
Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που γεννήθηκε από τον Ελληνικό
Πολιτισμό, και Ελληνικά ιδανικά. Αυτή η Ε.Ε. είναι ο εχθρός μας.
Για να επιζήσουμε σαν Έλληνες, πρέπει να αποφασίσουμε κάτι άλλο.
Σήμερα η Ελλάδα «έπιασε πάτο» λέει ο λαός, με ένα λαό να λιμοκτονεί
και αυτοκτονεί, με χιλιάδες παιδιά Ελλήνων να μεταναστεύουν, με μια οικονομία να έχει διαλυθεί, με μια κοινωνία να έχει διαλυθεί από τους λαθρομετανάστες, και με πολιτικούς εφιάλτες, υπηρέτες της Ν.Τ.Π.
Είναι αυτό που απεύχεται η Εκκλησία μας, «Λιμός, λοιμός, πυρός, καταποντισμός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, (λαθρόμετανάστες), εμφυλίου πολέμου, και αιφνιδίου θανάτου, (αυτοκτονίες), κ.λ.π.».
Έτσι μας κατάντησαν οι ανίκανοι, ανάξιοι, ανθέλληνες, πολιτικοί.
Η Σιωνιστική Ε.Ε. όπως κατάντησε, απειλεί την ταυτότητά μας, την ύπαρξη του Έθνους και της πατρίδας μας. Από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε. καταστράφηκε η Ελληνική Βιομηχανία με εντολές των ισχυρών κρατών της Ε.Ε. Οι προδότες πολιτικοί τα θυσίασαν όλα για την Ε.Ε.
Καταστράφηκε η Γεωργία μας, με οδηγίες της Κομισιόν της Ε.Ε.
Ήλθαν εδώ τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα, και σάρωσαν την Ελληνική αγορά. Δημιούργησαν ανεργία και δυστυχία στη πατρίδα μας.
Όλα τα ευρώ των Ελλήνων φεύγουν έξω, για τις τράπεζες του Βορρά.
Έκαναν την Ελλάδα μας αποθήκη Ισλαμιστών λαθρομεταναστών!!
Σήμερα βλέπουμε μια Ε.Ε. που ο φασισμός όταν την εξυπηρετεί είναι καλός, βλέπε υποστήριξη της Σιωνιστικής Ε.Ε. στη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, και στα γεγονότα της Ουκρανίας.      
Σήμερα η Ν.Δ. της Πολιτικής Άνοιξης, που πρόκειται να γίνει Νέα Ελλάδα, θυσιάζει τον Ελληνικό Λαό. Προέχει η διάσωση των τραπεζών του Παντοκράτορα -Δικτάτορα Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Ο φουκαράς Έλληνας πληρώνει για τη διάσωση των τραπεζών!!!
Προέχει το ξεπούλημα της Ελλάδος, οι φόροι, και η αλλαγή των πάντων!! Η Ελλάδα των ΣαμαροΒενιζέλων, της ελιάς & ποταμιού, σήμερα είναι υπό κατοχή της Σιωνιστικής Ε.Ε. & Ν.Τ.Π.
Η αθλιότητα και υποκρισία των δοσιλόγων «Ελλήνων» πολιτικών, είναι
σε όλο της το μεγαλείο. Οι εφιάλτες πολιτικοί προσπαθούν να διασώσουν το σύστημα της υποτέλειας, της διαφθοράς, & της διαπλοκής. Οι Σαμαρο- Βενιζέλοι στην ανύπαρκτη Ελληνική εξωτερική πολιτική παραχωρούν τα πάντα στους δυνάστες ηγέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. προκειμένου οι Κοσμοκράτορες να τους διασώσουν πολιτικά.
Ο Βενιζέλος απειλεί ότι θα πέσει η Κυβέρνηση των Μνημονίων, εάν χάσει τις εκλογές, «από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί» λέει ο λαός. Ο Βενιζέλος παριστάνει το μαρτύριο του Ιησού Χριστού λέγοντας
για «εμπτυσμούς και μάστιγας και κολαφισμούς» που υφίσταται κατόπιν των πράξεών του να δολοφονήσει τον Ελληνικό Λαό, για να διασώσει το ευρώ & τα αφεντικά του της Σιωνιστικής της Ν.Τ.Π.
Το ευρώ έπρεπε να το διασώσουν όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, και ΟΧΙ μόνον ο Ελληνικός Λαός!!! Σήμερα οι χώρες μέλη του ευρώ του Βορρά της Ε.Ε. ευημερούν, και ο Έλληνας δυστυχεί!!!!
Τέτοια Ευρώπη να μας λείπει!!! Μας εκμεταλλεύονται οι εταίροι!!!
Θέλουν να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο μας, και εμείς κοιμόμαστε!!!
Η Ε.Ε. είναι ο εχθρός μας. Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Ε.Ε. είναι Σιωνιστές μαριονέτες των ηγετών της Ν.Τ.Π.
Μας φόρτωσαν με χρέος 500 δις. ευρώ για να διασώσουν το ευρώ τους,
και οι δικοί μας οι εφιάλτες πολιτικοί χαμπάρι δεν πήραν.
Κανονικά η διάσωση του ευρώ έπρεπε να διαμεριστεί σε όλες της χώρες της Ευρωζώνης, όμως βρήκανε εδώ δουλικά και έκαναν τη δουλειά τους, χωρίς αυτοί να εκτεθούν στους δικούς τους λαούς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Σαμαράς είναι μαριονέτα του Μπαρόζο. Εμείς προσθέτουμε, και ο Μπαρόζο είναι πιόνι του Ρότσιλντ!
Σκεφθείτε από ποίους εφιάλτες  κυβερνώμεθα.
Τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδος-Ιονίου τα δώσανε όλα στους ηγέτες Μεγιστάνες της Ν.Τ.Π. Σήμερα υπεγράφησαν οι συμβάσεις.
Δεν μας λένε τι ποσοστά έλαβε η Ελλάς. Μας λένε μόνο ότι θα πάρουμε
17 δις. δολάρια σε βάθος χρόνου 30 ετών. Δηλαδή ψιχία. Συμβάσεις Νιγηρίας. «Ζήσε Μάη μου» λέει ο λαός. Όταν το χρέος της Ελλάδος είναι 500 δις. ευρώ, αυτοί τα έδωσαν όλα στο αφεντικό τους.
Οι Τούρκοι στήνουν μόνιμη εξέδρα άντλησης πετρελαίου μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, και οι ΣαμαροΒενιζέλοι χτενίζονται!!!
Έλληνες ξυπνήστε!! Μια ελπίδα είχαμε με τον ορυκτό πλούτο να ξεχρεώσουμε, και αυτή την ελπίδα την ξεπούλησαν!!!
Μια ελπίδα είχαμε με το κατοχικό δάνειο των Ναζί, και τις πολεμικές καταστροφές που επέφεραν στη πατρίδα, και στις Ελληνικές οικογένειες, και αυτή την ελπίδα την κατάστρεψαν οι εφιάλτες!!!
Το success story και η ανάπτυξη του Σαμαρά φαίνεται στις ουρές ζητιανιάς των Ελλήνων στις λαϊκές αγορές, και στα συσσίτια των ενοριών, & δήμων & κοινοτήτων.
Οι Ευρωβουλευτές Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν στην Ευρωβουλή κατά της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων, & Ποντίων της Μικράς Ασίας, και υπέρ της Τουρκίας. Ξαναψηφίστε τους!!!
Στη Βουλή των Αθηνών οι αφελείς & ανίδεοι Βουλευτές ψηφίζουν «αβέρτα» Μνημόνια & Εφαρμοστικούς ανθελληνικούς νόμους, τους οποίους θα κληθεί να εφαρμόσει-πληρώσει ο φτωχός Λαός, και όχι οι ντόπιοι Ολιγάρχες. Οι νόμοι αυτοί καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα των Ελλήνων σε φτώχεια, μιζέρια, και σκλαβιά της Ε.Ε. & Ν.Τ.Π.
Δηλαδή «Έλληνες» εναντίον Ελλήνων. Δεν παραδειγματίζονται από τους Τούρκους πολιτικούς που πονάνε το Λαό τους, και τη πατρίδα τους. Ο Μικρομεσαίος Έλληνας εμπιστεύτηκε τους ντόπιους Ολιγάρχες και Μεγιστάνες και επένδυσε στις εταιρείες τους και στις επιχειρήσεις τους, αυτοί όμως αντί του μάνα χολή, καταδέχτηκαν να μας φάνε τα χρήματα στο Χρηματιστήριο. Οι Έλληνες επένδυσαν σε μετοχές της EUROBANK και άλλες τραπεζικές μετοχές, και κατεστράφησαν.
Τόσο εξέπεσαν οι διάφοροι Λάτσηδες και άλλοι Ολιγάρχες & Μεγιστάνες, να φάνε τις οικονομίες μιας ζωής των μικρομεσαίων Ελλήνων, ενώ εμείς τους βοηθήσαμε επενδύοντας στα ονόματά τους!!!
Οι προδότες πολιτικοί παραχωρούν όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της Ν.Τ.Π. προς όφελος των αρπακτικών του Μεγιστάνα Κροίσου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ενώ οι Έλληνες δυστυχούν. Οι πολιτικοί Ανθέλληνες, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, χρηματοδοτούν τις Σιωνιστικές Μ.Κ.Ο. της Ν.Τ.Π.
Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος είναι πρωτοφανής από το ΥΠΕΞ
όπου τα χρήματα δαπανώνται για βοήθεια τριτοκοσμικών χωρών.
Οι Έλληνες δυστυχούν, και τα χρήματα δαπανώνται στις αποστολές του Σιωνιστικού Ο.Η.Ε. & ΝΑΤΟ.
Η Μέρκελ έκλαιγε στη σύνοδο των G8  στις Κάνες το Νοέμβριο 2011
για να μη πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι τη κρίση του Ευρώ,
και βρέθηκαν οι δικοί μας υποτελείς & «Μακάκες» πολιτικοί πρόθυμοι
να σταυρώσουν τους Έλληνες για τη διάσωση της Σιωνιστικής Ε.Ε.
Τελικά τη διάσωση του ευρώ χρεώθηκε ο φουκαράς ο Έλληνας, λόγω αναξίων, προδοτών «Ελλήνων» πολιτικών.
Ο Έλληνας σταυρώθηκε σαν τον Ιησού Χριστό. Ο Έλληνας είναι
«ο αίρων τας αμαρτίας των τραπεζών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ».
Οι προδότες «Έλληνες» πολιτικοί, ακούνε το όνομα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και
κατουριούνται επάνω τους. Είναι απλώς δούλοι, φτάνει να κατέχουν τη Πρωθυπουργική πολυθρόνα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι γνωστό ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν τα βγάζει το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, ΑμερικανοΕβραϊκών συμφερόντων, οπότε θα ανακοινώσουν ότι αποτελέσματα συμφέρουν στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων!!!!!!
Δεν σωζόμαστε με τίποτα από τα νύχια της Ν.Τ.Π.
Διαρκώς δούλοι και σκλάβοι των Σιωνιστών θα είμαστε!!!!
Το ότι οι πολιτικοί προδίδουν το Λαό τους, δεν έχει γιαυτούς καμία σημασία. Ήταν γραφτό μας να πάμε από σφαίρες «Ελλήνων».
Εμφυλιοπολεμικών οικονομικών «Ελλήνων» προδοτών, συνεργατών του εχθρού. Ήταν στη τύχη μας οι απόγονοι του εφιάλτη να πολλαπλασιαστούν, ενώ οι απόγονοι του Λεωνίδα & των 300, να ελαχιστοποιηθούν. Σήμερα οι Έλληνες ζούμε με το ρητό,
«Ο Σώζων εαυτόν σωθείτω»…………..
Σήμερα οι Έλληνες τελείως αδρανοποιημένοι,
θεωρούν τα γενόμενα, από τα μεγάλα κανάλια, των ντόπιων υποτελών οσφυοκαμπτών Ολιγαρχών του εσωτερικού πολιτικού συστήματος, δούλων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ,  καθήμενοι στο καναπέ, και ότι ήθελε προκύψει!!!
«Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν»………….

                                         ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                         Διεθνολόγος
                                          E-mail: ant.grypaios@gmail.com
         
     

   




   
Διαβάστε περισσότερα » »