Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται τα χάπια νέας γενιάς που θα επικοινωνούν με τους γιατρούς

Τα χάπια νέας γενιάς, θα στέλνουν μήνυμα ή email σε γιατρούς και συγγενείς ειδοποιώντας πότε ο ασθενής έλαβε το φάρμακό του
Μια νέα γενιά «έξυπνων» χαπιών τα οποία θα καταγράφουν τη δόση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς ή θα ειδοποιούν γιατρούς και συγγενείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται σε φάση δοκιμής από φαρμακευτικές εταιρείες.
Το κάθε χάπι, όπως εξηγούν οι ειδικοί, θα είναι εξοπλισμένο με έναν μικροσκοπικό αισθητήρα ο οποίος θα στέλνει σήμα σε ένα επίθεμα που θα βρίσκεται κολλημένο στο σώμα του ασθενούς.
Μόλις ο αισθητήρας εισέρχεται στο στομάχι και περικλείεται από τα οξέα του στομάχου θα ειδοποιεί το επίθεμα ότι το χάπι έφτασε στον «προορισμό» του. Με τη σειρά του, το επίθεμα θα στέλνει sms ή email στα ενδιαφερόμενα άτομα, γύρω από την επιτυχή λήψη του φαρμάκου από τον ασθενή.
«Βρίσκομαι στον οργανισμό, όβερ!»
Με μέγεθος ενός κόκκου άμμου, ο αισθητήρας βρίσκεται ενσωματωμένος στο χάπι και σε συνδυασμό με χαλκό και μαγνήσιο, δημιουργεί ένα κύκλωμα το οποίο «ενεργοποιείται» μόλις αυτό βουτήξει στα οξέα του στομάχου στέλνοντας σήμα.
Στην παρούσα φάση, αρκετές εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς επάνω στα «έξυπνα» χάπια.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής Proteus Digital Health, Αντριου Τόμσον, έσπευσε να δηλώσει γύρω από τα χάπια που αναπτύσσει η εταιρεία του:
«Οταν ο ασθενής καταπιεί ένα ψηφιακό μας χάπι, τότε εκείνο θα λέει “Γειά σου, είμαι εδώ, είμαι της τάδε εταιρείας, το τάδε χάπι, π.χ. 1,2 μιλιγκράμ, από το εργοστάσιο 76, τον αριθμό παρτίδας 12 και είμαι το χάπι νούμερο 2».
Σωτήρια βοήθεια για ηλικιωμένους
Τα «επικοινωνιακά» χάπια, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας μια σειρά από χάπια και ενδεχομένως να τα ξεχνούν ή να τα μπερδεύουν.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βρετανία, οι οποίοι συμμετέχουν σε πιλοτικές δοκιμές των εν λόγω φαρμάκων, ισχυρίζονται ότι τα χάπια αυτά δεν απειλούν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.
«Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κάποιες φορές πρέπει να πάρουν έξι, επτά ή ακόμα και οκτώ χάπια την ημέρα» αναφέρει ο καθηγητής Λάϊονελ Ταρασένκο. «Όταν όμως κάποιος δεν λάβει το χάπι του, τότε αυτό μπορεί να είναι πολύ σοβαρό. Αν είχαμε έναν γονιό με προβλήματα υγείας, που δεν έπαιρνε τα χάπια του, θα θέλαμε να το γνωρίζουμε» υπογραμμίζει.
Στόχος των ειδικών, είναι να ξεκινήσουν κλινική δοκιμή «έξυπνων» χαπιών μέσα στο επόμενο έτος σε βρετανούς ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

tovima.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε λειτουργία το (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ)


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Εορδαίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Εορδαίας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
                                                                    
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την περίοδο 2013-2014, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Εορδαίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
 
                                                                                                                   
3
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
 
3.1
Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)
50
3.2
Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
50
3.3
Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)
50
3.6
Δημιουργία Ιστοσελίδας
50
 
 
 
4
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
 
4.4
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α1-Α2)
25
4.5
Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)
25
4.6
Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.7
Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.8
Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.10
Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.12
Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
 
 
 
6
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
 
6.10
Τοπική Ιστορία
25
 
 
 
2
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
2.1
Περιβάλλον και καθημερινή ζωή
25
2.2
Γεωργία και Φυσικοί Πόροι
25
2.3
Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις
25
2.4
Οικολογικές λύσεις για το σπίτι
25
 
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο ΚΔΒΜ Εορδαίας
Κτίριο Βούλγαρη
1ο χλμ Πτολεμαϊδας- Γαλάτειας
Τηλ. 2463055709
 
Δευτέρα – Παρασκευή  10-12 π.μ
Δευτέρα-Τρίτη & Πέμπτη 7-9 μ.μ
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2013
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για το πρόγραμμα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» Δήμου Εορδαίας



        25ης Μαρτίου 100 – 50 200 Πτολεμαϊδα                  Πτολεμαϊδα      03-09-2013
           Τηλ. 24630 81232 Φαξ 24630 55276                    Αρ. Πρωτ. :      139
                   E-mail : kede11@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για το πρόγραμμα :
«Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»  Δήμου Εορδαίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε.), ως φορέας υλοποίησης
της δράσης: «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013,
 
ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
  
να υποβάλλει, μέχρι τις 18-09-2013, ως έμμεσα ωφελούμενος, το ειδικό έντυπο αίτησης (στην οποία αναφέρονται και τα απαραίτητα απαιτούμενα δικαιολογητικά) που θα προμηθευτεί στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γαλιάνης 2 – Πτολεμαϊδα, τηλ 24630 54803), προκειμένου να εντάξει στο πρόγραμμα Κ.Η.Φ.Η συγγενικό ηλικιωμένο άτομο η ΑΜΕΑ (άμεσα ωφελούμενο) του οποίου έχει τη φροντίδα για την αξιολόγηση και επιλογή των ωφελουμένων με το σύστημα της μοριοδότησης από Επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε. με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που έχει προσδιορίσει η ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
 
                                                       Η πράξη στοχεύει :
·            Στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων στην εργασία μέσω της υποστήριξής τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα και λοιπά άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
·            Στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
·            Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, καθώς και μη ηλικιωμένων (ΑμεΑ, κλπ) που χρήζουν υποστηρικτικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.
Τα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων, συνδυαστικά, είναι τα εξής :
 
Α. Των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων : Το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η εργασιακή κατάσταση.
 
Β. Των άμεσα ωφελούμενων ατόμων : Το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η κατάσταση υγείας.
 
- Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν για την έγκαιρη συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών, προβλέπεται, σε συνεννόηση με το προσωπικό της δομής, η παροχή σχετικής βοήθειας.

 
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, στους εξυπηρετούμενους σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, (Κ.Η.Φ.Η.) στην οδό Γαλιάνης 2, στην Πτολεμαϊδα  (τηλ. 24630 54803), από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00-16:00) από εξειδικευμένο προσωπικό : Δύο Κοινωνικές Επιμελήτριες, μία Νοσηλεύτρια και μία Οικιακή Βοηθό.
 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας  (Κ.Ε.Δ.Ε.) στεγάζεται στην 25ης Μαρτίου 100 – ισόγειο. Πληροφορίες στο τηλ. 24630 81232 .
 


Για την Κ.Ε.Δ.Ε.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 
Χρήστος Κεσκερίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών – Πως θα ψηφίζουμε

- Εκλογή δημάρχου από τον πρώτο των εκλογών γύρο με 42%

- Εκλογές με μόνο δύο ψηφοδέλτια για όλους τους συνδυασμούς
- Με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων και εκλογή με σταυρό

Οι δημοτικές εκλογές θα είναι το πρώτο τεστ της κυβέρνησης σε εκλογική μάχη. Το σύστημα των εκλογών όμως φαίνεται ότι αλλάζει. Όλα δείχνουν ότι η εκλογή δημάρχων και συμβούλων δεν θα γίνει με το γνωστό μέχρι τώρα τρόπο. Μάλλον μόνο η κάλπη θα μείνει ίδια, καθώς θα αλλάξουν ως και τα ψηφοδέλτια...

Σε δύο ψηφοδέλτια όλοι οι υποψήφιοι
Οι πληροφορίες λένε ότι οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαϊου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.

Το ένα θα περιλαμβάνει όλους τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Και στις δύο περιπτώσεις τα ονόματα θα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά.

Με 42% δήμαρχος από τον πρώτο γύρο
Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να συγκεντρώσει το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι αλλαγές αυτές συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο, όπως διαμηνύει το Μαξίμου, να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον εναγκαλισμό των κομμάτων.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται αλλαγές για εφάπαξ και επικουρικές

Έρχονται αλλαγές για εφάπαξ και επικουρικές Οι πιέσεις της τρόικας αναμένεται να φέρουν νέες αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη πάταξης της εισφοροδιαφυγής, προκειμένου να περιοριστούν οι μειώσεις σε επικουρικές και εφάπαξ μιας και η ασφυκτική οικονομική κατάσταση των Ταμείων και η πίεση που αναμένεται να ασκήσει η τρόικα πυροδοτούν νέο γύρο ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα.
Οι παρεμβάσεις στα ασφαλιστικά ταμεία θα υλοποιηθούν, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα σε... δόσεις. Οι ανατροπές θα ξεκινήσουν από τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ενώ θα ακολουθήσουν οι κύριες συντάξεις όπου αλλάζει εκ βάθρων ο τρόπος υπολογισμού.
Η έκταση των αλλαγών συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά των Ταμείων και καθοριστική θα είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στη χώρας μας. Σε περίπτωση που τα μέτρα για τη είσπραξη των οφειλών και την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας δεν αποδώσουν, οι δανειστές θα ζητήσουν το «μαχαίρι» να μπει βαθύτερα.

newsbomb


Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1956 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ…!!!


premetialbΤα σημαντικότερα αλβανικά ΜΜΕ επαναλαμβάνουν όσα έγραψε πριν από λίγο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Θωμάς Δήμας για την πραγματικότητα όσον αφορά την εκκλησία της Πρεμετής.
Ο κ. Δήμας, αναρτώντας και μια φωτογραφία της εκκλησίας τραβηγμένη το 1956, απευθυνόμενος σε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν την αλβανική κοινή γνώμη, γράφει:
«Αυτή η φωτογραφία δείχνει καλύτερα από κάθε ψέμα καθηγητάδων ότι η εκκλησία στην Πρεμετή δεν ήταν μόνο 25 τ.μ. Μάλιστα και ο περίβολος ανήκε στην εκκλησία. Έχουμε να κάνουμε με μια επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση με πλήρη συνείδηση για να για να υποστεί ζημιά η ορθόδοξη κοινότητα. Είναι ακριβώς ο χωρος που κτίστηκε η κομμουνιστική εστία πολιτισμού και το πάρκο γύρω της. Φτάνει να σκάψει κανείς στους τοίχους της κεντρικής αίθουσας για να ανακαλύψει τα εναπομείναντα κτίσματα της εκκλησίας, αυτό όμως δεν έχει κανείς συμφέρον για να το κάνει... Πως θα βρίζουν στη συνέχεια τους ορθοδόξους»
Την καλύτερη απάντηση δίνει ο κ. Δήμας στους καλοπληρωμένους αλβανούς τουρκόφιλους "καθηγητάδες" Φράσερι, Τζούφι, Ναζάρκο και Σία, αλλά και σε κάποιους «δικούς μας» καλοπληρωμένους από την Αθήνα...

olympia.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Αχμέτι: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να σημειώσουν πρόοδο τα Σκόπια για να ενταχθούν στην ΕΕ

Σκόπια.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, είχε σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, σημειώνει η σκοπιανή Ντνέβνικ.



«Η συνάντηση ήταν πολύ σημαντική και πολύ φιλική, όπου συζητήσαμε  τις περιφερειακές πολιτικές, τις επενδύσεις και την ένταξη της χώρας μας  και το σύνολο των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στις  ευρωατλαντικές δομές. Αλλά, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της  στην ΕΕ (πρώτο εξάμηνο του ’14) δεν έχει  ως προτεραιότητα την ένταξη των χωρών της περιοχής.

»Η Ελλάδα  είναι πάντα χρήσιμη και θα βοηθήσει την περιοχή να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλήσαμε και για την οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων ως γείτονες και την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών και των οικονομικών τομέων των δύο πλευρών», δήλωσε ο Αχμέτι.

Ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει δραστηριότητες για το θέμα της ονομασίας της χώρας, επειδή τα Σκόπια πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο υπάρχει δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την περιοχή», είπε αρχηγός του DUI.

Ο Αχμέτι είπε ότι από την πλευρά του Βενιζέλου δεν έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις.
«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τη χώρα μας να πληροί τα πρότυπα που θα την φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε αυτά είναι στον τομέα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, είτε σε θέματα εσωτερική δημοκρατίας», είπε ο Αχμέτι για να καταλήξει:

« Το κόμμα μας, η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση- DUI, έχει μια πολιτική πλατφόρμα για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Ποτέ, όμως, δεν λειτουργεί χωρίς να ενημερώσει το συνεργάτη στον κυβερνητικό συνασπισμό».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης – με άρωμα Σύριζα – στο Δήμο Εορδαίας και την ονομασία «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

epistoliΠιστεύουμε πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα στήριξης του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Να αντισταθεί στη μνημονιακή υποταγή και την παράδοση των κοινωνικών  υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για την οποία εργάζονται ο Φούχτελ και η «Ελληνο-Γερμανική συνέλευση» .
Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής  κρίσης  και βασικό στήριγμα του τοπικού –περιφερειακού σχεδιασμού. Με  άξονα το προοδευτικό αυτοδιοικητικό κίνημα, οφείλει  να οδηγήσει  στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις ολόκληρης της δομής της τοπικής αυτοδιοίκησης , αντίστοιχες με τις απαραίτητες βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στη δομή και τη λειτουργία του   κράτους.
Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει φορέα κοινωνικής πολιτικής και αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου  και πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Δημιουργούμε λοιπόν με βάση τα παραπάνω, μια ανοιχτή,  προοδευτική-ριζοσπαστική Δημοτική παράταξη ,το «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑ Σ».
Κύριος στόχος μας είναι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή ενός ισχυρού – συνεκτικού τοπικού πολιτικού σχεδίου που θα αντιπαρατίθεται στις μνημονιακές πολιτικές ,θα υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους , θα προτάσσει την αλληλεγγύη και θα δίνει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της τοπικής κοινωνίας.
Η προσπάθειά μας καθορίζεται  από τη δραματική ανάγκη άμεσης απάντησης της τοπικής κοινωνίας  στα “επενδυτικά” σχέδια της κυβέρνησης  και της Τρόικας  για την άλωση της ενέργειας- των νερών-των απορριμμάτων, από την απειλή  νέων απολύσεων και  περικοπών στους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές , από τις υποχρηματοδοτήσεις κοινωνικών δομών  (σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων) και από την υποβάθμιση της πόλης μας σε πόλη-παράρτημα.
Πτολεμαίδα 02-09-13

Συντονιστής:Μεντεσίδης Αιμίλιος

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους !

σχόλιο ID-ont: Ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει κατηγορηματικά για την "ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ": "Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν." (http://thriskeftika.blogspot.gr/2010/10/blog-post_7294.html )
Ως Υπουργός Υγείας σήμερα, γιατί προωθεί το μικρό της αδελφάκι, την "ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ"; Δεν καταλαβαίνει ότι στο τέλος οι πολλές Κάρτες θα καταστήσουν "αναγκαία" την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα ενσωματώσει όλες τις επιμέρους κάρτες (Υγείας, Αποδείξεων, Φοιτητή, Εργασίας κλπ κλπ);
ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι «έξυπνες κάρτες» δοκιμάστηκαν με επιτυχία και θα εφαρμοσθούν πλέον σε όλα τα Ταμεία
Απογραφή σε όλα τα Ταμεία και στη συνέχεια εισαγωγή «έξυπνων καρτών» για τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσοκομεία κ.λπ.), οι οποίες θα αντικαταστήσουν το παραδοσιακό βιβλιάριο το οποίο στα χέρια επιτήδειων γίνεται «μπλοκ επιταγών», προωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία...

katohika
Ανώνυμοςείπε...
Δεν θα προλαβουν..
Ανώνυμοςείπε...
12:35 μ.μ.
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ!
Ανώνυμοςείπε...
γιατι τελικα ειναι τοσο κακο?
Ανώνυμοςείπε...
O ΑΔΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΓΕ ΓΑΛΛΑΖΙΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΜΙΚΡΟΣ
Ανώνυμοςείπε...
Παιδιά όλα αυτα τα θεωρώ ανοησίες , οι κάρτες θα μας βγάλουνε απ την γραφειοκρατία που επικρατεί ένα χάος ...
ζούσα 24 χρόνια Γερμανία .. απο 5 ετών ...
ουδέποτε είχε καποιος απο εμάς επαφές με εφορία..
όλα λειτουργούν μέσω υπολογιστή...

Και το θεωρώ οκ και εντάξει όπως και η κάρτα ασφάλειας είναι παρόμοια με της τράπεζας ...
τις κάρτες της τράπεζας πως την κρατάτε ...αφού κι αυτή τσιπάκι έχει..

Φακελωμένοι είμαστε απ την στιγμή που γεννιόμαστε ...τα πάντα ..

Ενα δεν θα δεχτώ πότε μου... σημάδι στο σώμα μου!!!

Αυτό μόνο νεκρή!!!


Γ.Μ
Ανώνυμοςείπε...
1) Πριν προχωρήσει ένα κράτος σε τέτοια μέσα επίλυσης του προβλήματος, πρέπει πρώτα να λύσει τα προβλήματα που έχει το ίδιο. Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος. Ας κοιτάξουνε πρώτα τον ελλειπή εξοπλισμό στα νοσοκομεία και το γεγονός ότι θα πληρώνουμε ακόμη και για να βήχουμε.

2) Πράγματι η κάρτα της τράπεζας έχει βολέψει πολύ κόσμο. Και βεβαίως δεν αρνείται κανείς πως η ψηφιακή εποχή έχει επιταχύνει πολύ τις διαδικασίες και την οργάνωση. Το πρόβλημα στη περίπτωση του κράτους είναι πως είναι ΤΡΥΠΙΟ. Συχνά - πυκνά αποδεικνύεται πως τα βασικά ψηφιακά συστήματα του κράτους, μόνο από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ επαγγελματίες δε σχεδιάζονται και συντηρούνται. Μιλάω ως προγραμματιστής που προσπαθώ να είμαι σοβαρός, τίμιος και αξιόπιστος. Άρα στη περίπτωση της Ελλάδας, όσο πιο «ψηφιακοί» είμαστε, τόσο πιο εκτεθειμένοι είμαστε.

3) Το πρόβλημα δεν είναι με την κάρτα ως ιδέα. Ούτε βεβαίως με το γεγονός ότι η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως η κυβέρνηση δε νοιάζεται για αυτή τη χώρα και τους νόμιμους πολίτες της (εμφανές νομίζω). Νοιάζεται για τις ορέξεις της νέας τάξης. Πράγμα που σημαίνει πως η κάρτα υγείας όπως και διάφορες άλλες κάρτες και high tech μεταρρυθμίσεις, έχουν ως σκοπό να φέρουν μια ώρα νωρίτερα το τσιπάκι και να το περάσουν σε περισσότερους ανθρώπους. Να μας συνηθίσουν σε αυτά και όταν εντελώς τυχαία θα αρχίσουν να προκύπτουν διάφορα προβλήματα με όλα αυτά τα παιχνιδάκια, ξαφνικά να σκάσει το chip «όλα σε ένα» που δε θα έχει κανένα πρόβλημα και θα το έχεις πάνω σου χωρίς κίνδυνο να στο κλέψουν ή να το χάσεις.

Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς που παρακολουθούμε τα κατοχικά ή άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, είμαστε υποψιασμένοι και θεωρητικά «δε θα πάρουμε το τσιπάκι όταν έρθει η ώρα», δε σημαίνει ότι δε πρέπει να προσπαθήσουμε να το καθυστερήσουμε ή να προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε και άλλο κόσμο που όταν έρθει η ώρα, θα το πάρει χωρίς σκέψη το τσιπάκι.

Ποτέ η τεχνολογία δεν είναι κακή από μόνη της. Εξαρτάται από το ποιος και για ποιο σκοπό τη χρησιμοποιεί.

Παναγιώτης
Σε ευχαριστούμε Παναγιώτη. Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από όσα έγραψες. Με λίγα λόγια παρουσίασες όλη τη λογική της αντίδρασή μας μέσω της ιστοσελίδας ID-ont.

Ευχαριστούμε και τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ γιατί πολλές φορές αναρτούν δικές μας και άλλων blogs δημοσιεύσεις, βοηθώντας έτσι την δημοσιοποίηση του θέματος ΚΑΡΤΑ-ΤΣΙΠΑΚΙ.

ID-ont.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα » »