Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ρωσία και Καναδάς στέλνουν επίλεκτες Στρατιωτικές Δυνάμεις στην Αρκτική! Αιτία Παγκοσμίου Πολέμου;

Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, το BBC δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής. Σύμφωνα με αυτές, το ¼ του παγκόσμιου αποθέματος κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, βρίσκεται κάτω από τον παγωμένο Αρκτικό Ωκεανό.
Η Ρωσία, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ, διεκδικούν μέρη των εδαφών της Αρκτικής.

Το 2004, η Ρωσία έστειλε αποστολή με επικεφαλής τον Artur Chilingarov και τοποθέτησε σημαία της φτιαγμένη από τιτάνιο, στο βυθό του Βόρειου Πόλου. Η Ρωσία με αυτή τη συμβολική κίνηση, έστειλε τότε μήνυμα στις υπόλοιπες χώρες, πως είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων τα συμφέροντα της.

Χθες ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβανόφ, δήλωσε πως το 2012 η Μόσχα σκοπεύει να ζητήσει την επέκταση των ορίων της υφαλοκρηπίδας της στην Αρκτική, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ. Η Σύμβαση προβλέπει πως κράτη μέλη του ΟΗΕ μπορούν να ζητήσουν την επέκταση των ορίων της υφαλοκρηπίδας εφόσον υποβάλλουν γεωλογικά δεδομένα που ουσιαστικά πιστοποιούν πως η περιοχή αποτελεί φυσική προέκταση της ξηράς τους.
Η Ρωσία το 2001, είχε ξανά ζητήσει κάτι σχετικό που ωστόσο απορρίφθηκε τότε από τον ΟΗΕ γιατί τα στοιχεία που παρέθεσε δεν κρίθηκαν επαρκή.


Το θέμα αρχίζει και περιπλέκεται διότι οι ΗΠΑ δεν υπέγραψαν ποτέ τη συγκεκριμένη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας. Παράλληλα, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, που έχει υπογράψει η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ, τα παράκτια κράτη έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φτάνει μέχρι τα 200 ναυτικά μίλια.
Πέρσι οι ΗΠΑ έστειλαν προειδοποιητικά δύο πυρηνικά υποβρύχια για περιπολία 150 μίλια έξω από την Αλάσκα.

Η Νορβηγία με τη σειρά της μετακίνησε βορειότερα τη κύρια στρατιωτική βάσης της, ενώ ο Καναδάς που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις δεν δίστασε το 2004 να δείξει την μεγάλη δυσαρέσκειά του όταν η Ρωσία τοποθέτησε τη σημαία της στο βυθό του Βόρειου Πόλου.

Μέσα σε όλα, οικολογικές οργανώσεις και επιστήμονες κάνουν λόγο για σοβαρή αραίωση στο στρώμα του όζοντος πάνω από την Αρκτική. Την ίδια ώρα καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ για την Αρκτική με συνέπεια να λιώνουν οι πάγοι. Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ, που υπολόγισαν τις συνέπειες των εκπομπών διοξειδίου στο κλίμα του πλανήτη, μέχρι το 2040, στην Αρκτική δεν θα υπάρχουν πάγοι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο συνδυασμός ύπαρξης άφθονου ορυκτού πλούτου, το γεγονός πως όλες οι χώρες της περιοχής δείχνουν αποφασισμένες να διεκδικήσουν μέχρις εσχάτων τα όσα καλώς ή κακώς τους ανήκουν, όπως επίσης η τεράστια οικολογική καταστροφή, αυτομάτως προβληματίζουν ιδιαίτερα αφού μια πιθανή στρατιωτική εμπλοκή κυρίως μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στη περιοχή θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για ολόκληρο το πλανήτη.



Ρωσία και Καναδάς στέλνουν επίλεκτες Στρατιωτικές Δυνάμεις στην Αρκτική!


Σύμφωνα με το ρωσικό ITAR TASS και τη καναδική Montreal Gazette η Ρωσία αποφάσισε να στείλει στην Αρκτική επιστημονική αποστολή που θα συνοδεύεται από πυρηνικό παγοθραυστικό υποβρύχιο και δύο πολεμικές ταξιαρχίες. Η κάθε ταξιαρχία αποτελείται από 3.000 – 5.000 άτομα. Η ρωσική αποστολή συνολικά υπολογίζεται σε 10.000 στρατιώτες.

Σε απάντηση προς τη Ρωσία, ο Καναδάς αποφάσισε να στείλει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέσα στον Αύγουστο, μαχητικά αεροσκάφη CF-18, ένα πολεμικό πλοίο, στρατιωτικές μονάδες πεζικού καθώς και τους Canadian Rangers (ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες σε αντίξοες συνθήκες). Η συνολική στρατιωτική δύναμη που υπολογίζεται να παρατάξει ο Καναδάς ανέρχεται στους 1.000 άνδρες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φόβοι για πόλεμο στην Μέση Ανατολή τον Σεπτέμβριο

Ο Richard Silverstein, εκδότης του μπλογκ Tikun Olam, έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο πριν από δυο ημέρες, με τίτλο: «Έκπληξη τον Σεπτέμβριο: Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν;» ( ).
Στο άρθρο αναλύει την πιθανότητα μιας ισραηλινής επίθεσης εναντίον του Ιράν, με αφορμή την επίσημη αναγνώριση από τον  ΟΗΕ του παλαιστινιακού κράτους.


Μια ισραηλινή επίθεση θα αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού», μετατοπίζοντας την παγκόσμια προσοχή από την παλαιστινιακή διπλωματική νίκη σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, που μπορεί να απειλήσει ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του Ισραήλ.

Ο Netanyahu αντιμετωπίζει δυο ενδεχόμενα: Την πολιτική ταπείνωση και την διπλωματική ήττα, ή τον πόλεμο με την ελπίδα ότι θα τον στηρίξει η Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το άρθρο του Silverstein, ένας βετεράνος δημοσιογράφος με διασυνδέσεις στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, λέει πως: «Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι μια τέτοια επίθεση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, όταν αποστρατευθεί ο ΑΓΕΕΘΑ McMullen. Θα είναι μια πολιτική κίνηση πολέμου, με σκοπό τον αντιπερισπασμό της κοινής γνώμης από την Παλαιστίνη… οι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αντιτίθενται σθεναρά στην ιδέα…».

Αν όντως γίνει μια επίθεση, τότε το τάιμινγκ δένει με τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί της δολοφονίας του Λιβανέζου πρωθυπουργού Rafik Hariri από την Hezbollah. Το βραχυπρόθεσμο σχέδιο των Ισραηλινών είναι να σπείρουν το χάος στον Λίβανο, να πλήξουν τη Συρία, και να αποδυναμώσουν στρατηγικά το Ιράν, πριν την τελική στρατιωτική επίθεση. Ο τελικός σκοπός τους για την ευρύτερη περιοχή είναι τρελός, ακόμη και για να τον συζητάμε. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν αμφιβάλλει πως μια σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνική μονομαχία, με καμία από τις δυο πλευρές να μην υποχωρεί, αφού και οι δυο χώρες βάζουν την περηφάνια τους επάνω από τη κοινή λογική.
Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Meir Dagan διαφωνεί με τα ισραηλινά σχέδια. Και όπως γράφει ο Silverstein, ο  Dagan δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τραγικές συνέπειες για όλους και ειδικά για το Ισραήλ. Το ίδιο ακριβώς πιστεύουν και: ο πρώην αρχηγός της στρατιωτικής αντικατασκοπείας Shlomo Gazit, ο πρώην υπουργός Άμυνας Benyamin Ben Eliezer, και ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ Ephraim HaLevy, όπως και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με τον Silverstein, ο  Dagan δεν θα μιλούσε δημοσίως αν δεν ήταν σίγουρος πως η κυβέρνηση Netanyahu σχεδίαζε πραγματικά να επιτεθεί στη Τεχεράνη. Όπως λέει, ο Dagan είναι σίγουρος, καθώς όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ιθύνοντες που δεν συμφωνούσαν με πόλεμο εναντίον του Ιράν έχουν πλέον αποσυρθεί. Υπάρχει, λέει, ένας εντελώς καινούργιος θίασος αποτελούμενος από ανθρώπους που ένας προσπαθεί να ξεπεράσει τον άλλο, χαϊδεύοντας τα αφτιά του Netanyahu και του Ομπάμα.

Ο Meir Dagan είναι γνωστός για την αποφυγή της διασημότητας, και για τα μετρημένα του λόγια. Δεν ανοίγει το στόμα του αν δεν είναι απαραίτητο. Για αυτό, το ενδεχόμενο της επίθεσης είναι σοβαρό.
Ο Netanyahu βλάπτει τόσο το Ισραήλ, όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και όπως αναφέρει ο Silverstein, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος στον Λευκό Οίκο που να μπορεί να του αντισταθεί, σε περίπτωση που επιλέξει τη σύγκρουση με το Ιράν. Ο ΑΓΕΕΘΑ ναύαρχος McMullen, και ο υπουργός Άμυνας Robert Gates, πρόκειται να αντικατασταθούν από τους: στρατηγό Martin Dempsey, και τον πρώην αρχηγό της CIA  Leon Panetta. «Αυτοί οι δυο δεν θα θελήσουν να φανούν εικονοκλάστες, και μάλλον θα στηρίξουν μια επίθεση στο Ιράν αν την θέλει και ο πρόεδρος. Στη Ουάσιγκτον συμβαίνει κάτι ανάλογο με αυτό που υφίσταται στο Ισραήλ. Και όλοι φοβόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι τον Σεπτέμβριο».


Αν ποτέ χρειάζονταν η Αμερική να το παίξει σκληρή με κάποιον, σήμερα είναι η στιγμή που θα πρέπει να δείξει πυγμή απέναντι στο Ισραήλ. Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να συγκρατήσουν το λυσσασμένο αυτό σκυλί. Ούτε η Κίνα, ούτε η Ρωσία, ούτε καν ο ΟΗΕ. Μόνο οι ΗΠΑ. Όπως είπαν όχι στον Σαντάμ , έτσι πρέπει να πούνε και στο Ισραήλ. Μήπως ο Σαντάμ επιτέθηκε ποτέ στην Αμερική σε διεθνή ύδατα; Όχι. Μήπως οι Ταλιμπάν; Όχι. Το Ιράν; Όχι. Οι μόνοι που το έκαναν είναι οι Ισραηλινοί, που επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον του πλοίου USS Liberty.


Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να πει στην μεγαλύτερη παγκόσμια υπερδύναμη: «Άντε γαμήσου», και να μην υφίσταται κάποια συνέπεια, επειδή όποιος αντιτεθεί σε αυτό, κατηγορείται αμέσως για «αντισημιτισμό»! Τρίχες. Μια πράξη πολέμου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Έτσι απλά. Η Αμερική θα πρέπει να πάψει επιτέλους να παίζει το ρόλο της γυναίκας στις σχέσεις της με το Ισραήλ, και να διδάξει τρόπους στον Netanyahu.

Χρειαζόμαστε έναν John Wayne στον Λευκό Οίκο, που να μπορεί να πει στο Ισραήλ ότι ή θα σέβεται τη διεθνή νομοθεσία και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, ή αλλιώς θα χάσει την αμερικανική στρατιωτική, οικονομική, και διπλωματική στήριξη. Σήμερα, δυστυχώς, η Αμερική διαθέτει ένα πρόσεδρο και 300 καραγκιόζηδες στο Κογκρέσο που βάζουν τα συμφέροντα των Ισραηλινών πάνω από αυτά της χώρας τους.
Σε ένα άρθρο του, ο Dave Lindorff έγραψε πως η ανθρωπιστική βοήθεια που το αμερικανό πλοιάριο σκόπευε να μεταφέρει στη Γάζα, εμποδίστηκε όχι μόνο από το Ισραήλ, αλλά και από την αμερικανική κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση Ομπάμα, ζήτησε από το Ισραήλ δημοσίως, να χρησιμοποιήσει βία εναντίον του αμερικανικοί σκάφους», λέει ο Lindorff.


Τι σιχαμερή κατάσταση. Το Ισραήλ, που πέρσι επιτέθηκε εναντίον ενός άοπλου τουρκικού σκάφους, δολοφονώντας 9 άτομα, καθώς και έναν 19χρονο Αμερικανό τον οποίο κυριολεκτικά εκτέλεσαν οι στρατιώτες του, όχι μόνο ενθαρρύνεται να επιτεθεί εναντίον του αμερικανικού ειρηνικού πλοίου, αλλά ωθείται να το κάνει από τον ίδιο τον πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ!
Αυτή η τελευταία προδοτική πράξη των Ομπάμα και Κλίντον είναι μια μόνο από πολλές. Η προδοσία είναι στο αίμα τους. Δεν υπηρετούν τον αμερικανικό λαό, αλλά τα προσωπικά τους συμφέροντα και αυτά των ελίτ.

Η  Αμερική, αλλά και ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος δεν μπορούν πια να βασίζονται στον Λευκό Οίκο για να αποτρέψει μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν. Μια επίθεση που θα μπορούσε να καταλήξει σε παγκόσμια πυρηνική καταστροφή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τί μπορεί να αλιεύσει όποιος ψάχνει στο διαδίκτυο.

Το παρακάτω κείμενο ..(ορφανό ; ) κυκλοφορεί αρκετό καιρό τώρα,σήμερα μου το υπενθύμισε ο φίλος και συνεργάτης Μιχάλης. Π. και σας το παραθέτω:


 Οι σχέσεις Ελλάδος και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες. Οι δυό λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία εκτίμηση, ιδιαίτερα οι Άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα ακόμη, αναγνωρίζοντας στα φύλα μας τα προσόντα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης σε επίπεδο παγκόσμιων ιδρυτών πολιτισμού. Η πορεία δε του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας…
 
 
Το μεγάλο λιμάνι του Pord Said είναι η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός του Said δίδει την λέξη Dias = Δίας ? Το Σουέζ είναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου, όπου από την πρώτη ημέρα ναυσιπλοϊας της την 17.11.1869, καταλήγει προς νότον η περίφημα διώρυγα. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Suez δίδει την λέξη Zeus = Ζεύς (ήτοι Ζεύξις, δηλαδή διώρυγα) ? 
 
 
Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο φράγμα του Ασσουάν, από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου. Αποτρέπονται οι πλημμύρες, υδροηλεκτρικώς παράγει το 50% των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας κ. α. πολλά. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει την λέξη Naussa όπερ σημαίνει Ναυς, πλοίο, ύδατα κλπ ?
 
 Υπενθυμίζεται χάριν μαγικότητας του μύθου ότι οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά.
 
Ισχύει ή όχι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο;
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετά τον Σκλαβενίτη, ακούμε & αυτό το ευχάριστο!

Τα μπισκότα... πάνε κόντρα στο μνημόνιο !

Η επικεφαλής της εταιρείας μπισκότων Παπαδοπούλου αποφασίζει να δώσει στους 800 εργαζόμενους της, αυξήσεις μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες!
Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις απολύουν, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας μπισκότων αποφασίζει να περάσει το δικό της θετικό μήνυμα και να....
δώσει στους εργαζόμενους της, αυξήσεις μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει η επίσημη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", η σιδηρά κυρία της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, Ιωάννα Παπαδοπούλου μίλησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο και δήλώσε πως δεν κάνει απολύσεις στο προσωπικό των εργοστασίων της και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει τις αυξήσεις των μισθών τους πριν τον Ιούλιο που προβλέπει η επίσημη συμφωνία.

Οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αφού μίλησαν για αρκετή ώρα για τα προβλήματα της οικονομίας, η Ιωάννα παπαδοπούλου είπε το εξής: "Δεν μου λες Δημήτρη, η εταιρεία πάει καλά κι εγώ προστατεύω τους 800 εργαζομένους μου. Δεν κάνω απολύσεις, ούτε και μειώσεις μισθών. Αυτό που θέλω να μου πεις είναι όσον αφορά στις αυξήσεις που πρέπει να δώσω για το 2010. Ισχύει το 1,7% αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2010", ρώτησε.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΒ, ήταν δεδομένη. "Μα φυσικά και ισχύει" της απάντησε κι εκείνη έκανε μια δεύτερη ερώτηση που τον αιφνιδίασε. "Όμως μπορώ να δώσω τις αυξήσεις αυτές αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2010 αντί της 1ης Ιουλίου του 2010; δηλαδή να δώσω τις αυξήσεις αυτές και για το 6μηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου; Υπάρχει κάτι που με δεσμεύει;", είπε.
Η απάντησή του ήταν η εξής: "Βεβαίως και μπορείς Ιωάννα. Τίποτα δεν σε εμποδίζει. Είναι στη διακριτική σου ευχέρεια..."
Μέσα από αυτήν τη συνομιλία, η Ιωάννα παπαδοπούλου θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΕΒ, ξεκαθαρίζοντας πως παρά την κρίση, υπάρχουν εταιρείες που πηγαίνουν καλά. Κι όταν όλα πάνε καλά, πρέπει να σέβονται τους εργαζόμενούς τους, ανταποδίδοντάς τους κοινωνικό μέρισμα.

Η εταιρεία "Μπισκότα Παπαδοπούλου" είναι από τις μεγαλύτερες του κλάδου. Το 2009 πραγματοποίησε πωλήσεις 117 εκατομμύρια ευρώ, παραμένοντας στα επίπεδα του 2008, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 14,1 εκατομμύρια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπέρδεψε τα καβούρια με τους σκορπιούς

 

Και να έγινε και αυτό ....... εν έτη 2011 ... Γάλλος τουρίστας έπιασε στην παραλία της Ερεσού στην λέσβο ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ σκορπιό δηλητηριώδες νομίζοντας ότι είναι καβούρι το πήρε το πήγε σπίτι του και το μαγείρεψε ......

Στάθηκε τυχερός γιατί ο σκορπιός δεν τον άγγιξε καθόλου με την ουρά του μέχρι την ώρα που μπήκε πάνω στην....
φωτιά . ο 28χρονος Γάλλος οπού έχει έρθει για διακοπές στο νησί διακομίσθηκε αρκετές ώρες μετά το ΦΑΓΟΠΟΤΙ στο ιατρικό κέντρο Άντισσας με στομαχικές διαταραχές , οπού μένα από ένα καθαρισμό πήρε εξιτήριο
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Νο2

Διαβάστε περισσότερα » »

Έχασε την μάχη το δίχρονο αγοράκι απο την Κριτσά

Δυστυχώς το θαύμα που όλοι ελπιζαν δεν έγινε και το 2χρονο αγοράκι απο την Κριτσά, χθες το βράδυ υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, βυθίζοντας στην θλίψη ολόκληρη την Κρήτη.


Πρόκειται για το αποκορύφωμα της τραγωδίας που βιώνει η οικογένεια απο την Κριτσά Λασιθίου απο το μεσημέρι της Τρίτης 5/7, όταν η "κακιά ώρα" είχε σαν αποτέλεσμα μια τραγωδία.
Ήταν εκείνη η στιγμή που η μητέρα δύο δίχρονων παιδιών θέλοντας να πάει τα παιδιά στο γιατρό, έβαλε το ένα στο παιδικό καθισματάκι του αυτοκινήτου.
Στην συνέχεια θέλησε να μετακινήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει και η άλλη πόρτα (ήταν δίπλα σε τοίχο) έτσι ώστε να βάλει και το άλλο παιδάκι στο κάθισμά του.
Όμως την στιγμή που έκανε όπισθεν, ο μικρός Γιάννης ήταν πίσω απο το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρεθεί το κεφάλι του κάτω απο την ρόδα.
Το αγοράκι διεκομίσθει με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ΠΑΓΝΗ και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να κάνουν και οστεοεκτομή προκειμένου να αποσυμφορηθεί απο την πίεση των αιματωμάτων ο μικρός εγκέφαλος του αγοριού, ενώ αμέσως μετά εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Όλοι, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, το σύνολο της κοινωνίας έλπιζε σε ένα θαύμα για να μπορέσει ο Γιαννάκης να κρατηθεί στην ζωή.
Δυστυχώς αυτό το θαυμα δεν έγινε και απο χθες το βράδυ ένα ακόμη αγγελούδι προστέθηκε στην στρατιά των αγγέλων που πετούν ψηλά στους ουρανούς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαμάδες προσοχή!

 

Αφορα μαμάδες και μωρα! Σημαντικό καλεσμα προϊόντος προς όλους τους γονείς...
Η Nestle ζητα σε όλους να επιστρεψουν ολη την παιδικη τροφη μπανάνας που λιγει το 2012. Μπορει να περιλαμβανει κομματια απο γυαλι. Παρακαλώ διαδωστε το για το καλο ολων των μαμαδων και των μωρων...
Βar code: 761303308973
Διαβάστε περισσότερα » »

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωρίωνα

Προς: Κυνηγετικές Οργανώσεις
Κυνηγετικά ΜΜΕ, Ιστοσελίδες
Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα
Περιβαλλοντικές Οργανώσεις....


Θέμα: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωρίωνα
Αγαπητοί φίλοι,

σας ενημερώνουμε ότι μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος : Δημήτρης Χριστοδουλάκης
Αντιπρόεδρος : Θωμάς Μπατσέλας
Γ.Γραμματέας : Νίκος Παπαϊωάννου
Ταμίας : Δημήτρης Σκαμνέλος
Εφορος Δραστ/των : Αλέξανδρος Γκάσιος
Μέλος : Περικλής Μπίρτσας
Μέλος : Τάσος Τσιόδρας
Για την Εξ.Επιτροπή εξελέγησαν οι: Μάκης Μαγδαληνός, Μάνος Σιδέρης και Πάνος Κορτσιμελίδης.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας για την εμπιστοσύνη τους. Δεσμευόμαστε ότι θα εντείνουμε την προσπάθεια, για την υποστήριξη του Κυνηγίου και για την προστασία της Ελληνικής υπαίθρου και βιοποικιλότητας απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας και ενόψει του καλοκαιριού, καλούμε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να προστρέξουμε και να βοηθήσουμε τους συλλόγους μας, και όποιον άλλο φορέα έχει σχετική δράση, στον τομέα της πυρασφάλειας. Η ευθύνη για τη διαφύλαξη της υπαίθρου αφορά όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα εμάς τους κυνηγούς που βιώνουμε από κοντά την ύπαιθρο και γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα που υπάρχουν.


Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος
Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Ο Γ.Γραμματέας
Νίκος Παπαϊωάννου
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε περίπτωση πτώσης αστεροειδούς ποιο θα ήταν το πιο ασφαλές μέρος;

Δημιουργήθηκε χάρτης με τις πόλεις που θα επηρεαστούν περισσότερο.
Υπάρχουν και κάποια καλά νέα για την Ελλάδα, μιας και οι χώρες που θα κινδυνέψουν περισσότερο εάν πέσει κάποιος αστεροειδής στον πλανήτη μας είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία. 
Επιστήμονες δημιούργησαν έναν κατάλογο για πρώτη φόρα με τις χώρες οι οποίες θα πληγούν σε τέτοιο βαθμό ώστε θα είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν πλήρως.


Οι πλέον ανεπτυγμένες χώρες είναι αυτές που συμπληρώνουν τον χάρτη, ο λόγος ύπαρξης της Κίνας είναι ο μαζικός αριθμός νεκρών που θα είχε. Όμως ακόμα και μικρότερες χώρες όπως η Σουηδία θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, κυρίως λόγω της υποδομής της. Μερικές μάλιστα κατέχουν μία θέση και στις δύο κατηγορίες.


Συγκεντρωτικά οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω όγκου πληθυσμού είναι οι ΗΠΑ, Κίνα, Ινδοκίνα, Ινδία και Ιαπωνία. Ενώ οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω υποδομής είναι ο Καναδάς, ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία και Σουηδία.


Η κινδυνολογία για τις επιπτώσεις που θα είχε μία πιθανή πρόσκρουση ξεκίνησε με αφορμή το πέρασμα ενός μετεωρίτη μεγέθους όσο ένα μικρό σπίτι σε απόσταση 7500 μιλίων από τη Γη τη περασμένη Δευτέρα. Μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι αρχικά οι επιστήμονες θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο διαστημικό σκουπίδι και μόνο όταν πλησίασε αρκετά συνειδητοποίησαν το λάθος τους.


Η απειλή του να χτυπηθεί η Γη από έναν αστεροειδή έχει αρχίσει και θεωρείται ως η πιο σοβαρή φυσική αιτία που θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα από το χάρτη.


Για να κατανοήσουμε τα μεγέθη για να καταστραφεί όλη η πανίδα και η χλωρίδα από τη Γη θα χρειαζόταν ένας αστεροειδής 12 χιλιομέτρων, όμως ακόμα και ένας με διάμετρο 50 μέτρων θα ήταν αρκετός να προκαλέσει καταστροφές σε μία περιοχή κατά μήκος μίας νοητής γραμμής 188 χιλιομέτρων.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ; - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ;

Διαβάστε περισσότερα » »

Θράκη: Τους επιτέθηκε φίδι την ώρα που έκαναν βραδυνή προσευχή!

Σφύριζε κι τυλίχθηκε σε λούτρινο αρκουδάκι που το έσφιγγε, ενώ παρέλυσαν από το φόβο τους 15χρονος και η μητέρα του...
«Πετάξαμε όλα τα έπιπλα από το δωμάτιο, φέραμε ειδικό μηχάνημα απομάκρυνσης ποντικιών, φιδιών από την Τουρκία», λέει ο Μαχμούτ Ογλού Μαχμούτ μιλώντας στο xronos.gr. για το περιστατικό που τους έχει αναστατώσει.

Πέρασαν δώδεκα μέρες και οι άνθρωποι ακόμη δεν έχουν συνέλθει από την παρουσία ενός απρόσκλητου επισκέπτη στο σπίτι τους στην Αρίσβη Ροδόπης. Πρόκειται για την Σεβίν Μαχμούτ που ενώ προσευχόταν κανονικά στο δωμάτιο, άκουσε ένα σφύριγμα κι έκανε παρατήρηση στον 15χρονο γιό της που ήταν εκεί.

Γύρισε και είδε απότομα ένα χοντρό και μεγάλο φίδι πάνω στο κρεβάτι σηκωμένο έτοιμο να επιτεθεί. Η γυναίκα και το παιδί τα έχασαν. Άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Το φίδι «έπνιξε» ένα τεράστιο λούτρινο αρκουδάκι που υπήρχε δίπλα του, τυλίχθηκε γύρω του, ενώ έσπευσαν άνδρες από την γειτονιά και το σκότωσαν. Όταν το μέτρησαν ήταν 1.60 εκατ. Τα σενάρια που έλεγαν οι άνθρωποι πολλά για το φίδι που από τις περιγραφές τους πρέπει να είναι λαφιάτης.

Επίθεση φιδιού σε δύο μέρες είχε κι ένας γείτονάς τους στο σπίτι του που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την συγκεκριμένη κατοικία και πιστεύουν ότι τα δύο φίδια πρέπει να ήταν ζευγάρι...
Διαβάστε περισσότερα » »

Συρμός του προαστιακού παρέσυρε δύο άτομα

Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν παρασύρθηκαν από συρμό του προαστιακού, σε
σε διάβαση στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 134 στον Κολωνό, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ η συγκοινωνία διακόπηκε για περίπου μία ώρα στο σημείο.

Προανάκριση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναψε πράσινο για τα ορυχεία στη Χαλκιδική

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πήρε την άδεια και ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις στο τέλος του μήνα
Αναψε πράσινο για τα ορυχεία στη Χαλκιδική
Εξασφαλίζει -όπως όλα δείχνουν- τις περιβαλλοντικές άδειες η εταιρεία Ελληικός Χρυσός.
 
Ο κύβος ερρίφθη. Tέλη Ιουλίου θα δοθεί η περιβαλλοντική άδεια στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός από το ΥΠΕΚΑ και θα εκκρεμεί μόνο η υποβολή τεχνικής μελέτης για την εκμετάλλευση τριών ορυχείων στη Χαλκιδική. «Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας αδειοδότησηςκαι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις στα τέλη αυτού του μήνα», δήλωσε χθες ο νές Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η Ελληνικός Χρυσός ανήκει κατά 95% στην European Goldfields (διαπραγματεύεται στην εναλλακτική αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου και στο χρηματιστήριο του Τορόντο) και κατά 5% στην Ελλάκτωρ. Ουσιαστικά όμως είναι ελληνικών συμμφερόντων αφού ο μεγαλύτερος μέτοχος με 19,9% της European Goldfields είναι η Ελλάκτωρ, ενώ μετέχουν και μεγάλα επενδυτικά σπίτια όπως η Morgan Stanley κ.α.
Στην περιοχή υπάρχουν τρία διαπιστωμένα κοιτάσματα: στο Στρατώνι (ορυχείο ψευδάργυρου, μολύβδου και αργύρου που λειτουργεί από το 2005), στην Ολυμπιάδα (ανενεργό ορυχείο χωρίς άδεια, πλούσιο σε κοιτάσματα χρυσού, ψευδάργυρου, μολύβδου και αργύρου) και στις Σκουριές (έχουν γίνει μόνο ερευνητικές γεωτρήσεις με διαπιστωμένα κοιτάσματα χαλκού και χρυσού).
Τον Ιανουάριο του 2006 η Ελληνικός Χρυσός είχε υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο για την εκμετάλλευση και των τριών ορυχείων. Το σχέδιο προέβλεπε έσοδα 4,5 δισ. ευρώ εντός 20 ετών, από τα οποία αν αφαιρούνταν τα κόστη εξόρυξης το καθαρό κέρδος για την εταιρεία θα ήταν της τάξης των 308 εκατ. ευρώ. Η κατάρτιση όμως του business plan είχε γίνει με τιμή χρυσού τα 325 δολάρια η ουγκιά ενώ σήμερα έχει 1.530 δολάρια η ουγκιά!
Το σχέδιο είχε εγκριθεί και η εταιρεία στη συνέχεια υπέβαλε περιβαλλοντικές μελέτες για τα τρία ορυχεία. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές αφού αρκετοί κάτοικοι του Στρυμονικού Κόλπου θεωρούσαν και ακόμη υποστηριζουν ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των ορυχείων θα είναι μεγαλύτεροι από το οικονομικό και κοινωνικό όφελος που θα προέκυπτε για την τοπική κοινωνία.
Τελικά μετά από πολλές καθυστερήσεις η περιβαλλοντική πρόταση της εταιρείας ενεκρίθη και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πράσινο φως είχε ήδη δοθεί από την προηγούμενη υπουργό κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς όλοι οι δείκτες κάλυπταν και με το παραπάνω τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σύμφωνα με τη διαδικασία μετά την περιβαλλοντική άδεια, η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλει και τεχνική μελέτη ώστε να λάβει και την άδεια εκμετάλλευσης.
Το μεγάλο στοίχημα για τον Ελληνικό Χρυσό είναι να λάβει άδεια εκμετάλλευσης για το ορυχείο της Ολυμπιάδας όπου υπάρχουν κοιτάσματα 8 εκατ. ουγκιών χρυσού, τρέχουσας αξίας πάνω από 12 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας η ενεργοποίηση του ορυχείου της Ολυμπιάδας θα σημάνει την πρόσληψη 1.000 ατόμων από την περιοχή, την υλοποίηση επενδύσεων 1 δισ. ευρώ και κοινωνικό μέρισμα στην περιοχή της τάξης των 200 εκατ. ευρώ ετησίως.
Τα συνολικά αποθέματα και των τριών μεταλλείων ανέρχονται σε: 8 εκατ. ουγκιές χρυσού, 62,7 εκατ. ουγκιές άργυρου, 800.000 τόνους χαλκού, 660.000 τόνους μολύβδου και 890.000 τόνους ψευδάργυρου.
Η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει από το 2005 στο ορυχείο του Στρατωνίου το οποίο είναι και το μοναδικό που λειτουργεί περί τα 42 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ερευνα: 17% αύξηση αυτοκτονιών σε Ελλάδα, μεταξύ 2007-2009

Επιστήμονες από δέκα κράτη της ΕΕ κατέγραψαν τις επιπτώσεις της κρίσης
Ερευνα: 17% αύξηση αυτοκτονιών σε Ελλάδα, μεταξύ 2007-2009
Ραγδαία αυξήθηκαν τα ποσοστά των αυτοκτονιών στην Ευρώπη από το 2007 ως το 2009 καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσε άνοδο στο ποσοστό ανεργίας και συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών και η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, σύμφωνα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα.

Αντίθετα, τα ποσοστά των θανάτων από τροχαία στις χώρες αυτές, μειώθηκαν κατά την ίδια περίοδο, ενδεχομένως επειδή τα υψηλότερα ποσοστά ανέργων οδήγησαν σε μικρότερη χρήση αυτοκινήτου, σύμφωνα με μία αρχική ανάλυση των δεδομένων από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

«Παρότι αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, αυτό που επίσης παρατηρούμε τώρα είναι μία ανθρώπινη κρίση», λέει ο Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, ο οποίος επεξεργάστηκε τα στοιχεία.

Ο Στάκλερ, ο Μάρτιν Μακί της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και ο Σάντζεϊ Μπασού του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο δημοσίευσαν τα αρχικά τους συμπεράσματα στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet και ανακοίνωσαν ότι τα στοιχεία «αποκαλύπτουν τις ταχείες επιπτώσεις των χρηματοπιστωτικών κρίσεων στην υγεία».

Ο Στάκλερ δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ότι οι ερευνητές δεν διαθέτουν ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να προβούν σε μία αξιόπιστη εκτίμηση ως προς το πόσοι θάνατοι συνολικά συνδέονται με την χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο σκοπεύουν να ερευνήσουν στο μέλλον.

«Συγκεκριμένα, θέλουμε να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί κάποιοι άνθρωποι, κάποιες κοινότητες και ολόκληρες κοινωνίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, ενώ κάποιοι άλλοι δείχνουν πιο ανθεκτικοί στις οικονομικές κρίσεις», έγραψαν οι ερευνητές.

Ο Στάκλερ εξέφρασε φόβους ότι το κοινωνικό κόστος και το κόστος για την υγεία της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης θα αποδειχτεί υψηλό.

«Μπορούμε ήδη να δούμε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν τις πιο ισχυρές ανατροπές, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, εμφάνισαν μεγαλύτερη αύξηση των  αυτοκτονιών. Και οι αυτοκτονίες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ο, τι αφορά στα προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αυτοκτονία από μόνη της είναι ένα σχετικά σπάνιο γεγονός, αλλά όπου παρατηρείται αύξηση των αυτοκτονιών παρατηρείται και αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονιών καθώς και νέα κρούσματα κατάθλιψης», εξηγεί ο Στάκλερ.

Με την ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα ο Στάκλερ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν κατά 17% στην Ελλάδα και κατά 13% στην Ιρλανδία. Η ανεργία αυξήθηκε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες - - αύξηση 35% - - κατά το διάστημα 2007-2009 στο σύνολο των χωρών της ΕΕ, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

«Η σταθερή καθοδική τάση στα ποσοστά των αυτοκτονιών, που παρατηρείτο... πριν από το 2007, ανετράπη απότομα» έγραψαν οι επιστήμονες.

Το 2008 η αύξηση στα ποσοστά των αυτοκτονιών στα νέα μέλη της ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα - - όπως η Ουγγαρία και η Λιθουανία που εντάχθηκαν μετά το 2004 - - ήταν μικρότερη του 1%, αλλά στα παλαιότερα μέλη της ΕΕ ήταν σχεδόν 7%. Και στις δύο κατηγορίες τα ποσοστά των αυτοκτονιών αυξήθηκαν περαιτέρω το 2009.

Ανάμεσα στις δέκα χώρες που εξέτασαν οι επιστήμονες - - Αυστρία, Βρετανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Λετονία και Ρουμανία - - μόνο στην Αυστρία τα ποσοστά των αυτοκτονιών μειώθηκαν το 2009 σε σχέση με το 2007 με το ποσοστό μείωσης να κυμαίνεται στο 5% και πλέον.

Στη Βρετανία τα ποσοστά των αυτοκτονιών αυξήθηκαν από 6,14 ανά 100.000 ανθρώπους ηλικίας κάτω των 65 το 2007 σε 6,75 το 2008 - - αύξηση 10% - - και  παρέμειναν εξίσου υψηλά εντός του 2009. Ο Στάκλερ εξηγεί ότι, συνολικά, τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων που οφείλονται σε αυτοκτονία φαίνεται να εξισορροπούνται με τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων σε τροχαία, που μειώθηκαν σημαντικά, ειδικά στις νεοεισαχθείσες στην ΕΕ χώρες όπου αρχικά ήταν υψηλά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσουνάμι κατέστρεψε την αρχαία Ολυμπία!

Μελέτη γερμανού επιστήμονα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την καταστροφή της από σεισμό
Τσουνάμι κατέστρεψε την αρχαία Ολυμπία!
Αθήνα 
Ε, όχι και τσουνάμι στην Ολυμπία! Κι όμως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς της Γερμανίας δρ Αντρέας Βετ, ο οποίος έχει διενεργήσει γεωμορφολογικές και γεωαρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή της Ολυμπίας ισχυρίζεται τώρα, ότι η καταστροφή της δεν ήρθε από σεισμό, όπως πιστεύαμε αλλά από τσουνάμι - και ίσως όχι ένα αλλά πολλά - που κατόρθωσε να φθάσει από τη θάλασσα ως το ιερό!

Σύμφωνα με τον Βετ το τσουνάμι έγινε τον 6ο μ. Χ. αιώνα, πλημμύρισε την κοιλάδα του Αλφειού και στη συνέχεια «ανέβηκε» στην Ολυμπία παρά το γεγονός, ότι βρίσκεται 33 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σημαντικό όμως είναι, ότι στην αρχαιότητα η Ολυμπία απείχε 14 χιλιόμετρα - ίσως και λιγότερα - από τη θάλασσα και όχι 22 που είναι σήμερα. Τα αποτέλεσμα των ερευνών του μάλιστα θα παρουσιάσει ο ίδιος σε διεθνές συνέδριο, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Κόρινθο σχετικά με τις ενεργές τεκτονικές πλάκες, τους σεισμούς και τη γεωλογία, την αρχαιολογία και τη μηχανική.

Ο δρ Βετ ως μέλος του Γεωγραφικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου «Johannes Gutenberg» του Μάιντς πραγματοποιεί έρευνα για τα «παλαιοτσουνάμι» των τελευταίων 11.000 ετών στις ακτές της ανατολικής Μεσογείου εδώ και χρόνια. Και προκειμένου να καταλήξει σ΄αυτό το συμπέρασμα σχετικά με την καταστροφή της αρχαίας Ολυμπίας έκανε σειρά αναλύσεων στο υπέδαφός της (ιζηματολογικές, γεωχημικές, γεωμορφολογικές και γεωαρχαιολογικές) σύμφωνα με τις οποίες: Η σύνθεση των ιζημάτων της περιοχής δεν αντιστοιχεί στα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του ποταμού Κλαδέου, ο οποίος ευθυνόταν, όπως πιστεύαμε ως σήμερα, για τις πλημμύρες στο ιερό της Ολυμπίας.

Επιπλέον η μελέτη σε κοχύλια και σε κελύφη διαφόρων μικροοργανισμών που βρέθηκαν στην περιοχή αυτή σχετίζονται με την θάλασσα. Αλλά και η σύνθεση των αποθέσεων γύρω από την Ολυμπία ταυτίζεται, κατά τον ίδιο πάντα, με εκείνη των αποθέσεων από «παλαιοτσουνάμι» στην κοιλάδα του Αλφειού. Διότι το τσουνάμι που κατέστρεψε την Ολυμπία - πάντα κατά τον δρα Βετ, δεν ήταν το μοναδικό στην περιοχή αλλά ένα από τα πολλά των τελευταίων 7000 ετών.

Δεν θα μπορούσε όμως να ήταν ένας ισχυρός σεισμός η αιτία; Ο δρ Αντρέας Βετ το αποκλείει! Γιατί σ΄αυτή την περίπτωση η πτώση των σπονδύλων του ναού του Διός θα έπρεπε να έχει γίνει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που βλέπουμε σήμερα, όπως πιστεύει ο ίδιος. Οι σπόνδυλοι δηλαδή θα έπρεπε να βρίσκονται είναι ο ένας επάνω στον άλλο, και όχι ο ένας δίπλα στον άλλο σε αλληλουχία, σαν «επιπλέουν» πάνω στο έδαφος.

Σύμφωνα ωστόσο με ο, τι γνωρίζαμε ως σήμερα η αιτία της οριστικής καταστροφής του ιερού ήταν δύο μεγάλοι σεισμοί, που έγιναν το 522 και το 551 μ. Χ. (εδώ υπάρχει σύμπτωση με τον 6ο αιώνα, που αναφέρει ο Βετ) και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των οικοδομημάτων, μεταξύ των οποίων και του ναού του Δία. Η συνέχεια της θεωρίας θέλει το χώρο να καλύπτεται από τους πλημμυρισμένους ποταμούς Αλφειό και Κλαδέο αλλά και από τις κατολισθήσεις του Κρονίου λόφου. Ο τόπος όλος, μαζί και τα ερείπια, καλύφθηκε τότε από επίχωση, που έφθανε τα επτά μέτρα. Αυτά ως τις πρώτες ανασκαφές, που έγιναν το 1829 από τη Γαλλική Επιστημονική Αποστολή στην Πελοπόννησο, με επικεφαλής το στρατηγό Μεζόν, που αποκάλυψε τμήματα του ναού, πολλά από τα οποία μάλιστα μεταφέρθηκαν στο Λούβρο.

Ποια είναι όμως, η άποψη των ελλήνων επιστημόνων για την νέα θεωρία; Ο ομ. καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Μαριολάκος με τον οποίο επικοινώνησε το «Βήμα» κρατά επί του παρόντος, και ώσπου να πληροφορηθεί όλα τα στοιχεία της μελέτης, στάση αναμονής. «Εχουν γίνει τσουνάμι στο Ιόνιο εξ αιτίας μεγάλων σεισμών στη θάλασσα, στα νότια της Πελοποννήσου μάλιστα στην Ελαφόνησο συγκεκριμένα, έχω παρατηρήσει ίχνη από τέτοιο φαινόμενο, αλλά για την Ολυμπία που βρίσκεται τόσο βαθιά στην ξηρά, διατηρώ επιφυλάξεις», λέει.

Οσο για το επιχείρημα, που διατυπώνει ο γερμανός καθηγητής - με τον οποίο άλλωστε γνωρίζεται προσωπικά - για τον τρόπο πτώσης των σπόνδυλων του ναού, πιστεύει ότι αν υπήρξε τσουνάμι, θα έπρεπε να έχουν πέσει με διαφορετική φορά.

Ας σημειωθεί ότι ο δρ Αντρέας Βετ έχει πραγματοποιήσει επίσης έρευνες και δημοσιεύσεις για την περιοχή του Δέλτα του ποταμού Αχελώου και του λιμανιού των Οινιάδων (2005) αλλά και για τις επιπτώσεις από τσουνάμι στην ακτογραμμή της Λευκάδας (2006).

Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακαλύφθηκε τρόπος πρόβλεψης των αποβολών

Ελπίδα σε χιλιάδες εγκύους, φέρνει η επινόηση από επιστήμονες ενός τρόπου πρόβλεψης με εκπληκτική ακρίβεια των κυήσεων που παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο για αποβολή, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να επικεντρωθούν οι προσπάθειες των ιατρών στη διάσωση των εμβρύων που κινδυνεύουν.

Ειδικότερα, η δρ Κάλτουμ Άνταμ, ερευνήτρια στο Νοσοκομείο St Mary’s, στο Μάντσεστερ, είπε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας, το οποίο διεξάγεται στη Στοκχόλμη, ότι το 20% των κυήσεων επιπλέκονται από συμπτώματα αποβολής.

Από αυτές τις κυήσεις, ποσοστό έως 20% καταλήγουν τελικά σε αποβολή.

Εξήγησε περαιτέρω πως “έως τώρα, όμως, δεν είχαμε τρόπο να προβλέπουμε ποιες επαπειλούμενες αποβολές θα έχουν τελικά ως επακόλουθο την απώλεια του μωρού, με συνέπεια να μην μπορούμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες για διάσωση της κυήσεως σε εκείνες τις γυναίκες που όντως κινδύνευαν.”

“Αυτό είχε ως επακόλουθο, όλες οι έγκυοι με απειλητικά συμπτώματα να υποβάλλονται σε αχρείαστες και μερικές φορές επιζήμιες παρεμβάσεις, όπως οι αχρείαστες εξετάσεις αίματος και τα υπερηχογραφήματα, η νοσηλεία στο νοσοκομείο, η παραμονή στο κρεβάτι, η χαμηλή δόση ασπιρίνης και η υποκατάσταση προγεστερόνης.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, η δρ. Άνταμ και οι συνεργάτες της, παρακολούθησαν μεταξύ 2009 και 2010, 112 γυναίκες με συμπτώματα επαπειλούμενης αποβολής, οι οποίες όταν τα πρωτοεκδήλωσαν διήνυαν την 6η έως 10η εβδομάδα της κυήσεως.

Κάθε εθελόντρια συμμετείχε στην μελέτη επί 5 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων υποβαλλόταν σε υπερηχογραφήματα, εβδομαδιαία καταγραφή του πόνου και της αιμορραγία, και εβδομαδιαία μέτρηση των επιπέδων δύο ορμονών στο αίμα της: της προγεστερόνης και της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG).

Άλλες από τις εθελόντριες τελικά απέβαλλαν, και άλλες όχι.

Αφού οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τις πρώτες εγκύους που εντάχθηκαν στη μελέτη τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως έξι παράγοντες ήταν αυτοί που επηρέαζαν περισσότερο τον κίνδυνο αποβολής:

-Το ιστορικό υπογονιμότητας

-Τα επίπεδα των δύο ορμονών

-Το μήκος του εμβρύου, η σοβαρότητα της αιμορραγίας και η ηλικία του εμβρύου.

Μεμονωμένοι, οι παράγοντες αυτοί δεν μπορούσαν να προβλέψουν με ακρίβεια τον κίνδυνο αποβολής, αλλά όταν οι ερευνητές συνδύασαν δύο από αυτούς – την σοβαρότητα της αιμορραγίας και τα επίπεδα της hCG – δημιούργησαν έναν Δείκτη Βιωσιμότητας της Κυήσεως (PVI), ο οποίος στις επόμενες εθελόντριες προέβλεψε με πολύ μεγάλη ακρίβεια ποιες κινδύνευαν στ’ αλήθεια να χάσουν τα μωρά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η δρ Άνταμ, ο PVI προέβλεψε με ακρίβεια 94% ποιες κυήσεις θα ολοκληρώνονταν και με ακρίβεια 77% ποιες θα κατέληγαν σε αποβολή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανθρωπολογική έρευνα με παράξενα ευρήματα Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

 

Μία ομάδα ανθρωπολόγων ανακάλυψε έναν μυστηριώδη τάφο στη ζούγκλα κοντά στην πόλη Kigali Rwanda της Κεντρικής Αφρικής.
Τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε γιγάντια πλάσματα, που μοιάζουν ελάχιστα με τους ανθρώπους. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας πιστεύει πως ίσως να πρόκειται για «επισκέπτες» από άλλο πλανήτη, που πέθαναν εξαιτίας κάποιας καταστροφής.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα πλάσματα αυτά ενταφιάστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια.
Αρχικά, οι ερευνητές νόμισαν πως τα οστά ανήκουν σε κάποιον αρχαίο πολιτισμό, αλλά δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρχε ανθρώπινη ζωή στη γύρω περιοχή.
Οι 40 κοινοί τάφοι περιείχαν περίπου 200 σκελετούς, τέλεια διατηρημένους. Τα πλάσματα ήταν πανύψηλα -περίπου 2,10 μέτρα- ενώ τα κεφάλια τους ήταν δυσαναλόγως μεγάλα, χωρίς στόμα, μύτη και μάτια.
Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν πως τα πλάσματα ήταν μέλη μίας εξωγήινης αποστολής, η οποία πιθανότατα καταστράφηκε από έναν γήινο ιό, στον οποίο δεν είχαν ανοσία. Εντούτοις, δεν ανακαλύφθηκαν ίχνη προσγείωσης διαστημικού αεροσκάφους ή έστω κάποια κομμάτια του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες εντοπίζουν τέτοιου είδους ευρήματα. Το καλοκαίρι του 1937, μία ομάδα Κινέζων επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή Chi Putei, ερεύνησαν τις σπηλιές του όρους Bayan-Kara-Ula. Μέσα στις σπηλιές βρήκαν σκελετούς με εξαιρετικά μεγάλα κεφάλια και μικροκαμωμένα σώματα. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν 176 λίθινες πλάκες. Στο κέντρο της κάθε πλάκας υπήρχε μία τρύπα, από την οποία απλώνονταν περιμετρικά σπειροειδείς αυλακώσεις, με διαφόρους χαρακτήρες. Επιπλέον, οι τοίχοι των σπηλιών ήταν καλυμμένοι με παραστάσεις του ανατέλλοντος ηλίου, του φεγγαριού και των άστρων, ζωγραφισμένα με πολλές μικρές κουκίδες ή μικρά αντικείμενα, και έδειχναν να πλησιάζουν σιγά-σιγά τα βουνά και την επιφάνεια της Γης.
Οι ειδικοί στην αποκωδικοποίηση αρχαίων γραπτών χαρακτήρων ήταν μπερδεμένοι σχεδόν δύο δεκαετίες με την αποκάλυψη των μυστικών σπειρών στη σπηλιά Bayan-Kara-Ula. Εν τέλει, ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Zum Umniu του Πεκίνου κατάφερε να αποκωδικοποιήσει κάποιες από τις επιγραφές.
Τα χαραγμένα γράμματα αφηγούνταν πως πριν από περίπου 12 χιλιάδες χρόνια, κάποια ιπτάμενα αντικείμενα συνετρίβησαν σε εκείνα τα βουνά. Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι βρήκαν μία αναφορά του πληθυσμού που κατοικούσε στις ορεινές σπηλιές του Bayan-Kara-Ula.


Το σκελετό ακόμα ενός «εξωγήινου» βρήκαν Τούρκοι σπηλαιολόγοι. Μία μούμια από την εποχή των παγετώνων βρισκόταν σε μία σαρκοφάγο, φτιαγμένη από κρυσταλλώδες υλικό. Το ύψος του ανθρωποειδούς αρσενικού πλάσματος δεν ξεπερνούσε τα 1,20 μέτρα, η απόχρωση της επιδερμίδας του ήταν ανοιχτό πράσινο και είχε μεγάλα διάφανα φτερά στα πλαϊνά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, παρά την ασυνήθιστη εμφάνισή του, το συγκεκριμένο πλάσμα έμοιαζε περισσότερο με άνθρωπο παρά με ζώο. Η μύτη του, τα χείλια, τα αυτιά, τα χέρια, τα πόδια και τα νύχια έμοιαζαν πολύ με αυτά των ανθρώπων. Μόνο τα μάτια του ήταν διαφορετικά. Ήταν τρεις φορές μεγαλύτερα από του ανθρώπου, και άχρωμα, όπως τα μάτια των ερπετών.
Πριν από λίγα σχετικά χρόνια, σε έναν αρχαίο αιγυπτιακό τάφο βρέθηκε η μούμια ενός άντρα, ύψους 2,5 μέτρων, που δεν είχε ούτε μύτη ούτε αυτιά, ενώ το στόμα του ήταν πολύ πλατύ, και χωρίς γλώσσα.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Gaston de Villars, η ηλικία της μούμιας υπολογίζεται στα 4 χιλιάδες χρόνια. Είχε ενταφιαστεί ως Αιγύπτιος ευγενής, η μουμιοποίησή του είχε γίνει με εξαιρετική προσοχή, ενώ ήταν περιτριγυρισμένος από υπηρέτες, τρόφιμα και αντικείμενα τέχνης, σχεδιασμένα για τη ζωή μετά θάνατον.
Εντούτοις, δεν ανήκαν όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε κάποιον αιγυπτιακό ή γήινο πολιτισμό. Για παράδειγμα, μεταξύ των ευρημάτων υπήρχε ένας στρογγυλός μεταλλικός δίσκος, που έφερε παράξενους χαρακτήρες, μία ενδυμασία φτιαγμένη από μέταλλο και υπολείμματα από κάτι που έμοιαζε με πλαστικά παπούτσια, καθώς και πολλές λίθινες πλάκες, γεμάτες με αναπαραστάσεις αστεριών, πλανητών και παράξενων μηχανών.
Και η λάρνακα, όμως, μέσα στην οποία βρέθηκε η μούμια ήταν ασυνήθιστη, καθώς ήταν φτιαγμένη από ένα υλικό που ήταν άγνωστο στην αρχαιότητα. Η πέτρα ήταν κυριολεκτικά λαξευμένη από τον βράχο, ώστε τα τοιχία να είναι λεία, όπως το γυαλισμένο μάρμαρο. Μάλιστα, έμοιαζε σαν να έχει κοπεί με λέιζερ, ενώ η επιφάνεια της πέτρας ήταν λειωμένη. Ο τάφος ήταν διακοσμημένος με μία ουσία που έμοιαζε με μόλυβδο.
Εντούτοις, η θεωρία περί «εξωγήινων» δεν είναι η μοναδική. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, οι «γίγαντες» και οι «νάνοι» θα μπορούσαν να είναι απλά ένα είδος ανθρώπων που ζούσαν κάποτε στη Γη αλλά για κάποιον λόγο εξαφανίστηκε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαφανίστηκε η ΚΩΣΤΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

 

Στις 5 Ιουλίου 2011 το βράδυ η Κώσταρου Σοφία (16,5 ετών) εξαφανίστηκεαπό την Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Η ανήλικη έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Η Σοφία έχει μαύρα μακριά μαλλιά, καστανά μάτια και έχει ύψος 1,72μ. Την μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μωβ φαρδύ παντελόνι, μαύρη μπλούζα με ράντες και γκρι σαγιονάρες, Επίσης έχει μαζί της μία ριγέ τσάντα ώμου.

Η οικογένεια της Σοφίας ανησυχεί και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει ξανά κοντά τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ

 Συμμορία έξι Αλβανών εισήλθε λαθραία στη δασική περιοχή Τριλόφου του δήμου Νεστορίου, κόβοντας ξύλα από το δάσος. Η σύλληψή τους δεν είναι εύκολη, διότι... δεν υπάρχει δασικός δρόμος, και οι συνοριοφύλακες υποχρεώθηκαν να πεζοπορήσουν επί 5ωρο, για να φθάσουν στη δύσβατη περιοχή.
Συνέλαβαν τον έναν, οι άλλοι πέντε κατόρθωσαν να διαφύγουν στην Αλβανία, αφήνοντας πίσω τους οκτώ μουλάρια, τρία αλυσοπρίονα, δύο τσεκούρια, έξη σαμάρια, ένα δοχείο με τέσσερα λίτρα βενζίνης.
Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για λεηλασία των ελληνικών δασών από συμμορίες Αλβανών. Έχουν εξαφανίσει στην κυριολεξία πάνω από χίλια στρέμματα δάσους. Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, διαρκεί επί πολλά χρόνια, ενώ δεν εισακούστηκαν ποτέ οι εκκλήσεις των αυτοδιοικητικών παραγόντων γι διάνοιξη δασικών δρόμων, ώστε να εποπτεύεται με σχετική ευκολία το δάσος
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ

 ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Ο Σαράντης Αγαπηνός , που η ιστορία μας τον έχει καταγράψει με το πολεμικό του όνομα Τέλλος Άγρας,γεννήθηκε στο Ναύπλιο επειδή ο πατέρας του ο Ανδρέας υπηρετούσε εκεί ως Εφέτης.
Σαν γνήσιος Γαργαλιανιώτης όμως έγραψε τον μικρό Τέλλο στα μητρώα αρρένων της πόλης μας. Έτσι στην πρώτη σελίδα του μητρώου αρρένων των Γαργαλιάνων που αφορά τους γεννηθέντες το 1880 και στην 2η σειρά διαβάζουμε: Αγαπηνός Τέλλος ή Σαράντος του Ανδρέου.

Ο μικρός Τέλλος έφερε την κληρονομιά μιας οικογένειας που δόξασε την πόλη μας κυρίως κατα την επανάσταση του 21. Ο παππούς του Αντώνιος Αγαπηνός ήταν Έφορος της Επιμελητείας του Αγώνα για την περιοχή των Γαργαλιάνων. Ο αδελφός του παππού του Διονύσιος η Νιόνιος Αγαπηνός ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Το όνομά του το βρίσκουμε ακόμη στη μαύρη λίστα της φοβερής αστυνομίας του Τσάρου , διότι μαζί με άλλους Έλληνες Επαναστάτες πατριώτες συνέδραμαν τους περίφημους Δεκεμβριστές τους Ρώσσους Επαναστάτες του Δεκεμβρίου του 1825.


Κατά την διάρκεια της μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως ο Νιόνιος Αγαπηνός , επικεφαλής πολεμικού σώματος από 100 Γαργαλιανιώτες , λαμβάνει μέρος μαζί με το Γενναίο Κολοκοτρώνη , τον Κων/νο Δεληγιάννη και τον Δημητράκη Πλαπούτα στη πολιορκία του Νιόκαστρου στην Πύλο , στην θέση των Παλαιών Πατρών , στην Εκστρατεία της Αθήνας και στα Δερβενάκια κατά του Δράμαλη , όπου επέδειξε μεγάλη γενναιότητα και ηρωϊσμό. Και πράγματι μια μέρα του Οκτωβρίου του1895 ο Τέλλος Αγαπηνός γίνεται μαθητής της Σχολής των Ευελπίδων και φορά με υπερηφάνεια την όμορφη στολή των Εύελπη. Στη Σχολή διαπρέπει. Βρίσκεται ανάμεσα στους δύο καλύτερους μαθητάς. Μέσα από το προσωπικό του ημερολόγιο φαίνεται η πίστη του στις ακατάλυτες αξίες που τον συνόδευσαν σε όλη του τη ζωή.
Στις 14 Νοεμβρίου του 1906 εξορμά για να καταλάβει την κεντρική βουλγαρική καλύβα του Ζερβοχωρίου. Καθώς όμως δεν είχε επαρκή δύναμη για να προκαλέσει αντιπερισπασμό στις γειτονικές βουλγαρικές καλύβες , βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Στην πεισματώδη σύγκρουση οι απώλειες ήταν τρείς σύντροφοι του Άγρα νεκροί και τρείς τραυματίες μεταξύ των οποίων ο υπαρχηγός του Τυλιγάδης καθώς και ο ίδιος Άγρας. Το κέντρο του αγώνα κάλεσε τον Άγρα να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γιατρευτεί από τα τραυματά του. Στη Θεσσαλονίκη παραμένει για λίγες μονο ημέρες. Το μυαλό του βρίσκεται πίσω στο Βάλτο και τα παλληκάρια του. Χωρίς να έχει αποθεραπευθεί γυρίζει στη λίμνη και συνεχίζει τον αγώνα ως το Φεβρουάριο του 1907. Το Μάιο του 1907 το Εθνικό Κέντρο τον ανακαλεί στην Αθήνα. Τα τραυματά του δεν πάνε καθόλου καλά και η ελονοσία τον έχει καταστήσει πλέον φαντασμά του εαυτού του. Λίγο πριν φύγει από τα αιματοβαμμένα χώματα της αγαπημένης του Μακεδονίας θέλει να κάνει
κάτι μεγάλο. Κάτι που αν πετύχει, ο Μακεδονικός Αγώνας στην περιοχή θα έληγε με νίκη κατά κράτος των ελληνικών δυνάμεων.
Ο Βοεβόδας Ζλατάν αρχηγός των κομιτατζήδων του Βάλτου, κατανικημένος από τον Άγρα, διωγμένος από αρχηγός των Βουλγαροκομητατζήδων, βρίσκει τον άρχοντα της Νάουσας και άνθρωπο των κύκλων του Μακεδονικού Αγώνα τον βιομήχανο Ζαφείριο Λόγγο στου οποίου το εργοστάσιο υφαντουργίας είχε παλαιότερα εργαστεί και του ζητά να ενταχθεί στα ελληνικά αντάρτικα σώματα. Ο Ζαφείριος Λόγγος το αναφέρει στον Άγρα. Η ευκαιρία είναι μεγάλη. Ο Άγρας σε λίγες μέρες φεύγει για την Αθήνα. Αν πάρει μαζί του τον Ζλατάν η ελληνική υπόθεση κερδίζει ένα ακόμη στέλεχος
με μεγάλη επιρροή στα βουλγαρίζοντα χωριά του κάμπου της Νάουσας. Οι θρυλικοί μάρτηρες του Μακεδονικού Αγώνα Κώστας, καπετάν Γκόνος Γιώτας, καπετάν Νικοτσάρας και πολοί άλλοι ήσαν μετεστραφέντες κομιτατζήδες, τους οποίους οι Βούλγαροι ονόμαζαν μετά Γραικομάνους
μανιακούς δηλαδή 'Ελληνες Μετά από αλλεπάλληλες συκέψεις αποφασίζουν να συναντηθούν. Στην συνάντηση παρευρίσκονται ως εγγυητές ο Ζαφείριος Λόγγος, ο Τώνης Μίγγας, που ήταν φίλος του Άγρα και γνωστός του Ζλατάν, καθώς και τέσσερις ακόμη οδηγοί. Όλοι είναι άοπλοι κατά τη συμφωνία. Μόνο ο Άγρας φέρει το ατομικό του περίστροφο. Στο σημείο της συμφωνίας τους περιμένει ο Ζλατάν αλλά και πλήθος από κομιτατζήδες που είναι καλά κρυμμένοι στην γύρω περιοχή. Με το κατάλληλο σύνθημα συλλαμβάνουν τον καπετάν Άγρα και τον Αντώνη Μίγγα, απελευθερώντας τους υπόλοιπους συνοδούς τους. Τους υποβάλουν σε φριχτά βασανιστήρια και στη συνέχεια τους διαπομπεύουν επί τρείς μέρες στα γειτονικά χωριά. Τέλος τους κρεμούν από μια καρυδιά κοντά στο χωριό Βλάδοβο.
Η θυσία του καπετάν Άγρα αντί να φοβήσει αντίθετα ξεσηκώνει τους Έλληνες. Πλήθος αξιωματικών και άλλων εθελοντών ζητάει να πάει στην Μακεδονία. Θέλουν να εκδικηθούν το θάνατο του καπετάν Άγρα . Λίγες μέρες αργότερα, ο Γκιώργκη Κασάπτσε, που προτοστάτησε στη σύλληψη και στο βασανισμό του Άγρα, εξοντώνεται από το σώμα του καπετάν Αμύντα και ο Ζλατάν δέχεται 9 σφαίρες από το Μάνλιχερ και το Γκρά των αδελφών Τόλιου η Γιαωακοβίτη. Σήμερα, 90 χρόνια μετά, η θυσία του καπετάν Άγρα φαίνεται απίστευτη. Μπορεί να κατανοήσει κανείς τη θυσία του καπετάν Κώττα, του καπετάν Γκόνου Γιώτα, του καπετάν Νικοτσάρα. Αυτοί πολέμησαν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τους τάφους των προγώνων τους, την οικογένεια τους. Μένουμε όμως εκστατικοί και κλίνουμε ευλαβώς το γόνυ προ της θυσίας του Καπετάν Τέλλου Άγρα. Κι αυτό γιατί ο μικρόσωμος σγουρομάλης και με σπινθηροβόλα μάτια Αξιωματικός, εγκατέλειψε την ήρεμη ζωή της Αθήνας και μαζί της μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα, για ένα ιδανικό την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την επιστροφή στον εθνικό κορμό των παρασυρμένων από την βουλγαρική προπαγάνδα Μακεδόνων.

Διαβάστε περισσότερα » »

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα


H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική ΆμυναΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία.
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών - μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας - αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:
«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:
«Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και... τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη.»
Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης.

Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.

Κανόνας 1ος:
Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών,
1) δυναμώνει το συκώτι.

Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά; Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.
2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.
Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;
Η περίπτωση του βερίκοκου.
Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Να το διατυπώσω διαφορετικά. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;
Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ - σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης... Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι - σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.
Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος;
Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ - σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.
Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς. Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;

Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει.
Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα,τα οποία δεν προστατεύονται.:
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα.
Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη.Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή.
Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.
Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι.
  • Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.
  • Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.
  • Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.
Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ).
Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.
Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα, ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ - άσπρο) καρότα, λαχανίδες (τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).

Κανόνας 4ος:
Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.
Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.
Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς , σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.

Κανόνας 5ος:
Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».
Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.
Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού.

Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).
Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια.
Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.
Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!

Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε:
«Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο, από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».
Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;

Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC).
Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.

Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.
Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η (IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο. Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.

Ας δούμε μερικές έρευνες.

Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού (ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές.
Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.
Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα - ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.


Διαβάστε περισσότερα » »

1.500.000 Ευρώ για δυο τεθωρακισμένες BMW! Τσακώθηκαν ποιός θα τις πάρει!

 
 
 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Φοίβος Κλαυδιανός
Μπορεί η κυβέρνηση να κόβει με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να βάζει με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους μεροκαματιάρηδες, αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψει για τη χλιδή της και την προστασία της από την οργή που έχει προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζει. Απόδειξη; Οι δύο ολοκαίνουργιες θωρακισμένες λιμουζίνες BMW που παρήγγειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή. Κόστος; Περίπου 1.500.000 ευρώ! Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης, αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα «Αξία».

Η αγορά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αναφορικά με το πού πηγαίνουν οι αιματηρές οικονομικές θυσίες των Ελλήνων έχει ως εξής: ο τέως υπουργός Οικονομικών πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην παραγγελία δύο υπερπολυτελών θωρακισμένων λιμουζινών μάρκας BMW. Η μία προοριζόταν για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και η δεύτερη για τον Χρήστο Παπουτσή. Η παραγγελία έγινε στο όνομα της προστασίας των δύο υπουργών από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Η ουσία είναι ότι η κοινωνική ένταση που έφερε η άγρια λιτότητα την οποία επέβαλε η κυβέρνηση στους Ελληνες έκανε τους δύο υπουργούς να μη νιώθουν και πολύ άνετα όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο με το αυτοκίνητο.
Ωσάν νέοι σεΐχηδες πλούσιου κράτους της Μέσης Ανατολής, οι δύο υπουργοί χρέωσαν αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσουν τις χλιδάτες (γερμανικές, παρακαλώ)λιμουζίνες που φέρουν την τελευταίου τύπου θωράκιση προκειμένου να παρέχουν στους επιβαίνοντες προστασία ακόμη και από επίθεση με αντιαρματικά βλήματα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθεμιά από τις δύο λιμουζίνες κόστισε 750.000 ευρώ, δηλαδή και οι δύο μαζί πληρώθηκαν συνολικά 1.500.000 ευρώ. Και όλα αυτά την εποχή του άγριου Μνημονίου και της λιτότητας χωρίς τέλος για όλους τους Ελληνες. Το προκλητικό της υπόθεσης δεν σταματά εδώ.
Τσακωμός για τη λιμουζίνα!
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χλιδάτες θωρακισμένες λιμουζίνες προκάλεσαν ενδοκυβερνητικό επεισόδιο όταν παρελήφθησαν. Συγκεκριμένα η παραλαβή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έγινε τρεις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η μια παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την άλλη παρέλαβε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος υποβαθμίστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το γραφείο του πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ελα όμως που ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να πάρει μαζί του τη θωρακισμένη λιμουζίνα. Ο «πολύς» νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα και νίκησε τον κ. Παπακωνσταντίνου. Πέρασε η άποψη ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον θεσμό του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κινδυνεύει περισσότερο από τους τρομοκράτες σε σχέση με τον υπουργό που ασχολείται με την περιβαλλοντική διαχείριση των σκουπιδιών…
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Δημοκρατία με πληροφορίες από την Αξία.
Διαβάστε περισσότερα » »