Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οἱ Μυκῆνες τοῦ Βορείου Ἀτλαντικοῦ

Κώστας Σκανδάλης
Τα νησιά Φερόες, 18 τον αριθμό, βρίσκονται μεταξύ της Νορβηγικής θάλασσας και του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού,  ανάμεσα στην Νορβηγία και την Ισλανδία. Αποτελούν μια αυτόνομη επαρχία του βασιλείου της Δανίας από το 1948.
Στο δυτικότερο άκρο της νησιωτικής αυτής ομάδας  βρίσκεται ένα  νησί που κατοικείται από μερικές δεκάδες κατοίκους και ονομάζεται Μυκήνες !!
Σε γενικές γραμμές, τα τοπικά ονόματα πολύ δύσκολα αλλάζουν χωρίς την επέμβαση κάποιου κατακτητή και το συγκεκριμένο ως όνομα, δεν σημαίνει κάτι ούτε στην τοπική γλώσσα (Faroese) προς την οποία μοιάζει εντελώς ξένο, τόσο ως προς το θέμα αλλά και ως προς την κατάληξη, αλλά επίσης ούτε και προς την Δανική γλώσσα παρουσιάζει οποιαδήποτε συγγένεια.

Από πλευράς φωνητικής, επίσης δεν ομοιάζει καθόλου με τα ονόματα των υπολοίπων νησιών, τα οποία αντίθετα -όπως φαίνεται και στους παρακάτω χάρτες-, μεταξύ τους παρουσιάζουν μια πολύ μεγάλη γλωσσική ομοιογένεια.

Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το όνομα αυτό προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από το Αιγαίο…

Επειδή η παραπάνω ένδειξη δεν είναι βέβαια η μόνη που σκιαγραφεί την εξάπλωση των πρωτοελλήνων και οι διαπιστώσεις για τις ναυτικές ικανότητες Μυκηναίων, Μινυών και Μινωιτών να ταξιδεύουν εκτός Μεσογείου είναι πάμπολλες, προκύπτει ως  προφανές ότι το απόμακρο αυτό νησί κατέχει την ονομασία του από την εποχή που τα πρωτοελληνικά πλοία ταξίδευαν στην Αμερική ακολουθώντας το Ρεύμα του Κόλπου για την προμήθεια χαλκού και πιθανότατα χρησιμοποιούσαν -μεταξύ άλλων- και τα νησιά Φερόες ως σταθμούς ανεφοδιασμού κατά την επιστροφή τους στην Ευρώπη.

Ανάλογη ένδειξη αποτελεί και η ονομασία ‘Άνδρος’ για μια νήσο στις Μπαχάμες, όπως και πάμπολλες άλλες καταφανώς Ελληνικές ονομασίες απομεμακρυσμένων ως προς την Ελλάδα περιοχών και νησιωτικών συγκροτημάτων ανά τον κόσμο. (Αρκτική, Ανταρκτική, Ινδονησία, Μικρονησία, Πολυνησία για να αναφέρουμε μόνο τα σημαντικότερα).

 




Διαβάστε περισσότερα » »

Παρδαλό Κρατίδιο. Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου!



Σαράντος Καργάκος 

- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, ποια είναι η προσωπικότητά της και οι αρχές οι οποίες τη διέπουν; Εκτιμάτε ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει πρόσωπο;

«Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο. Για ποια ελληνική κοινωνία μιλάτε; Αυτό το πληθυσμιακό αμάρευμα (=κατακάθι) δεν είναι κοινωνία , είναι α-κοινωνία. Με ποιον ή με τι κοινωνούμε; Το τι είμαστε, το έχει προσδιορίσει προφητικά και χλευαστικά ο Ηράκλειτος: «Σάρμα εική κεχυμένον ο κάλλιστος κόσμος μας» (=Σκουπίδια άτακτα χυμένα ο ωραιότατος κόσμος μας)! Στο μόνο που διακρινόμαστε είναι η παραγωγή και η έκθεση σκουπιδιών. Δημιουργούμε – όντας σκουπίδια της ιστορίας – τον «Πολιτισμό των Σκουπιδιών». Ας μη μιλάμε πια για πρόσωπο. Όπως συχνά έχω γράψει, είμαστε μια απρόσωπη έκφραση προσωπικότητας. Δεν έχουμε πρόσωπο και γι’ αυτό, όπως έλεγε ο λαός, όταν ήταν λαός κι όχι πολτός, «δεν βλέπουμε Θεού… πρόσωπο»!

- Δομικοί κοινωνικοί θεσμοί της χώρας μας όπως φερ΄ ειπείν η παιδεία, η πολιτεία, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και άλλα απαξιώνονται τόσο πολύ από τους ίδιους τους πολίτες… Μήπως αυτό είναι επικίνδυνο;
“Οι θεσμοί, για να είναι θεσμοί, πρέπει να είναι δεσμοί, όχι με την έννοια της αλυσίδας. Πρέπει να μας δένουν με κάτι (π.χ. με μια πίστη σε μια αξία) αναμεταξύ μας. Οι θεσμοί έχουν παραλύσει. Έχουν αυτοδιαλυθεί. Ουσιαστικά οι φορείς τους έχουν αυτοπαραιτηθεί. Η παρουσία τους είναι προσχηματική και… μισθολογική. Ένα παράδειγμα: η τήρηση των νόμων στην Ελλάδα είναι προαιρετική. Ποιος μεγάλος κλέφτης μπήκε φυλακή; Κι αν μπήκε, σε πόσο χρόνο βγήκε; Ασφαλώς κι είναι επικίνδυνη η απαξίωση των θεσμών εκ μέρους των πολιτών. Αλλά κατά πόσον οι κατά ταυτότητα Έλληνες είναι πολίτες; Είναι ιδιώτες και, όπως, εννοούσε τη λέξη ο Περικλής και όπως εννοούν τη λέξη idiot οι ξένοι. Δεν έχουμε αίσθημα πατρίδας, για να έχουμε σοβαρούς θεσμούς και σοβαρή πίστη στους θεσμούς. Τα όρια της πατρίδας μου είναι τα όρια της… τσέπης μου”.

- Τι έχετε να πείτε για την απαξίωση της πολιτικής και των εκπροσώπων της;
“Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών”.

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας, το οποίο θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί η βασική αιτία της γενικότερης και κοινώς αναγνωριζόμενης κοινωνικής παθογένειας σήμερα και ποια η προτεινόμενη λύση του;
“Υπό άλλες συνθήκες θα σας έλεγα ότι είναι η «απαιδία», όπως τη λέγει ο Πολύβιος. Η υπογεννητικότητα. Διότι οι αρχοντοχωριάτες (με δανεικά παρακαλώ!) κατά ταυτότητα Έλληνες προτιμούν ν’ ανατρέφουν σκυλιά και όχι παιδιά. Αν ήμουν υποκριτής θα σας έλεγα ότι είναι η φερόμενη (έτσι δε λέμε τώρα;) οικονομική κρίση. Αλλά μια κρίση δεν κάνει κακό. Η ακρισία, που μας έδερνε τόσον καιρό, ήταν το μεγάλο κακό. Η κρίση μπορεί να μας κάνει καλό: να «μάσουμε» όχι μόνο τα λεφτά αλλά κυρίως τα… μυαλά μας. Την μόνη λύση που εδώ και δύο χρόνια προτείνω με την αρθρογραφία μου είναι η προτροπή του Σεπτιμίου Σεβήρου: Laboremus (=ας εργαζόμαστε) και όχι το… ξαπλαρέμους”.

- Προσφέρεται σήμερα παιδεία από το κράτος; Ή προσφέρεται κακοπαιδεία, υποπαιδεία και υπνοπαιδεία;
“Δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει ακράτεια. Το φερόμενο ως κράτος είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός κι ένας τεράστιος εσμός παρασίτων. Συνεπώς, αυτό που προσφέρεται σαν παιδεία είναι μια παρασιτική λειτουργία. Τους τίτλους «κακοπαιδεία», «υποπαιδεία», «υπνοπαιδεία» χρησιμοποιώ εδώ και μια τριακονταετία. Τα βιβλία μου «Αλαλία» και «Αλεξία» και το πρόσφατα εκδοθέν από τον «Αρμό», «Ελληνική παιδεία: Ένας νεκρός με… μέλλον», ξέρω ότι ενόχλησαν πολλούς. Αλλά αυτό νομίζω ότι είναι η αποστολή του πνευματικού ανθρώπου: να γίνεται σωκρατικός οίστρος, έστω κι αν το βραβείο με το οποίο θα τιμηθεί είναι το… κώνειον!”.

- Πως πρέπει να σταθεί η Ελλάδα απέναντι στην πρόκληση της εποχής μας; Πως μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο;
“Η Ελλάς, ως έννοια πνευματική και ηθική, ναι, οι φερόμενοι τώρα ως Έλληνες όχι. Εκτός πια κι αν επιτραπεί στην Ελλάδα να επιστρέψει στον τόπο της. Το να λες πως είσαι Έλληνας σήμερα στην Ελλάδα κάνει κακό στην υγεία και στη σταδιοδρομία. Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου. Ωστόσο, η ανθρωπότητα που διαρκώς βουλιάζει μέσα στο τέλμα μιας προόδου που δίνει την αίσθηση και το άρωμα του βόθρου, θα αισθανθεί κάποια στιγμή την ανάγκη μιας υγιούς αναπνοής. Όπως τα χρόνια της Αναγεννήσεως (αλλά και μετά) ιδανικό πρότυπο έγινε ο Έλληνας Άνθρωπος, το ίδιο θα συμβεί και στα προσεχή χρόνια. 

Θα ξαναρχίσει διεθνώς (στην Κίνα άρχισε πυρετωδώς) η σπουδή της αρχαίας μας γλώσσας, που, όπως έγραψε παλιά ο Wilhelm Schultze, είναι «η ανώτερη εκδήλωση του ανθρώπινου γλωσσοπλαστικού δαιμονίου» (Höchste Manifestation des sprachbildendem Menschengreistes). Τότε υπάρχει ελπίδα να υψωθεί και τούτος ο ασπόνδυλος, σαν μαλάκιο λαός, σε έθνος. Διότι, όπως σωστά λένε οι Γερμανοί, που μας φόρεσαν το καπίστρι της «Τρόικας», το έθνος είναι η γλώσσα (“Die Nation ist die Sprache”).

Η κατάπτωσή μας άρχισε από την κατάπτωση της γλώσσας μας. Έτσι εγίναμε, όπως λέει ο Μακρυγιάννης, «παλιόψαθα των Εθνών». Αλλ’ αν θαύματα γίνονταν και στο παρελθόν, γιατί να μη γίνουν και στο μέλλον; Οι πραγματικά θρησκεύοντες προσδοκούν «ανάστασιν νεκρών». Εγώ, πιο ολιγαρκής, προσδοκώ την ανάσταση του φιλοτίμου μας. Κι αν είναι να πεθαίνουμε, να πεθαίνουμε για ένα φιλότιμο… Άμποτες!”.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι τραπεζίτες βούτηξαν πάλι τα χέρια τους στο αίμα....

Σοκ από δύο αυτοκτονίες λόγω χρεών σε ένα διήμερο
Δυο απανωτά κρούσματα αυτοχειρίας μέσα σε δυο ημέρες, το ένα μάλιστα με θύμα έναν νέο άνθρωπο, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας που νιώθει πια τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης να της χτυπούν την πόρτα.


Με ένα SMS στο κινητό της νύφης του ανακοίνωσε την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 37χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η γυναίκα ειδοποίησε τον αδελφό του που έτρεξε στο διαμέρισμα του 37χρονου στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, αλλά τον βρήκε απαγχονισμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη! Δίπλα του υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εξηγούσε ότι πήρε την μοιραία απόφαση γιατί δεν άντεχε να τον κυνηγούν οι τράπεζες για τα χρέη του!


Δυο 24ωρα νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, είχε βάλει τέλος στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ένας 58χρονος στο Προάστιο Εορδαίας. Η ίδια του η κόρη τον βρήκε απαγχονισμένο στο γκαράζ της κατοικίας του και υπέστη σοκ από το σκληρό θέαμα που αντίκρισε. Και τις δύο περιπτώσεις διερευνά η τοπική Αστυνομία, που απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και αποδίδει την αυτοχειρία σε οικονομικούς λόγους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οικολόγοι Πράσινοι: Σχέσεις… στοργής με τα Σκόπια

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι ίδιοι που πραγματοποιούν κοινές εκδηλώσεις με το «Ουράνιο Τόξο» και συνομιλούν με την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», εξέδωσαν ανακοίνωση, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης. Απολαύστε τους!
«Σχολιάζοντας την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση από πλευράς της Ελλάδας των όρων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι εθνικές πλειοδοσίες οδηγούν τη χώρα σε ταπεινωτικά αδιέξοδα.

Η προσήλωση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στο εμπόριο εθνικής υπερηφάνειας για εσωτερική κατανάλωση και ψήφους, ενίσχυσε τον εθνικισμό στη γειτονική χώρα και οδήγησε την ελληνική εξωτερική πολιτική στα ίδια χάλια με την ελληνική οικονομία. Κληρονομιά αυτής της πολιτικής είναι όχι μόνο η ταπείνωση της χώρας αλλά και τα τεράστια ελλείμματα από τη διπλωματία των εξοπλισμών εκείνης της περιόδου.
Ας μην ξαναμιλήσουν λοιπόν για πατριωτισμό ούτε οι κύριοι Καραμανλής, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης που ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση αδιαφόρησαν αν η απειλή για βέτο ήταν αυτοκαταστροφική, ούτε ο κ. Σαμαράς που υπερηφανεύεται ότι τορπίλισε το 1991-93 όλα όσα μάταια ζητά σήμερα η ελληνική εξωτερική πολιτική.


Τα δεδομένα της απόφασης του Δικαστηρίου θα πρέπει να σταθμιστούν με νηφαλιότητα και να ληφθούν υπόψη για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ. Είναι όμως αμφίβολο αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση που στηρίζεται ακριβώς από τα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή ταπείνωση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξακολουθούμε να θεωρούμε δίκαιη μια λύση κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας στο πλαίσιο συνολικότερων μέτρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τονίζουμε όμως ότι κάθε εθνικισμός κάνει ζημιά πρώτα στη δική του χώρα.
Ας μην ξεχνάμε όμως πως αυτήν την περίοδο πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής πρέπει να είναι η θωράκιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της δικής μας χώρας».
Συνοψίζουμε:
Εμείς φταίμε για τον εθνικισμό στα Σκόπια! Προφανώς, αφού… ως γνωστόν εμείς «καπηλευόμαστε» τα ονόματα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εμείς βλέπουμε «σκλαβωμένους Μακεδόνες» μέχρι τη… Χαλκιδική.
Τα τεράστια ελλείμματα οφείλονται στη διπλωματία των εξοπλισμών! Αλλοίμονο, τώρα βέβαια αν δεν έχουν καύσιμα οι ένοπλες δυνάμεις ή αν έχουν αγοράσει κάτι της προκοπής από το 2005… εεε τώρα! Τι δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες…


Πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής πρέπει να είναι η θωράκιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας… σε μια Ευρώπη που καταρρέει και χέρι-χέρι με τις χώρες που επιβάλλουν μνημόνια τα οποία έχουν βυθίσει τη χώρα περαιτέρω στην ύφεση, όχι η επιβίωσή και ανασύνταξη της χώρας!

Είναι μετά να μη διαμαρτύρονται ότι πεινάνε οι θιασάρχες των… επιθεωρήσεων;






defence-point.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο χαμένος πολιτισμός στη Σαχάρα και ο Καντάφι

Εικόνες από το δορυφόρο της Google αποκάλυψαν τα ερείπια κτισμάτων ενός χαμένου πολιτισμού, θαμμένα στην έρημο Σαχάρα, που χρονολογούνται πριν από τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Σύμφωνα με τον καθηγητή αρχαιολογίας Ντέιβιντ Μάτινγκλι, πρόκειται για το χαμένο πολιτισμό των "Garamantes".



«Είναι σαν κάποιος να ερχόταν στην Αγγλία και ξαφνικά να ανακάλυπτε όλα τα μεσαιωνικά κάστρα. Αυτοί οι οικισμοί παρέμεναν αχαρτογράφητοι κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Καντάφι», υποστηρίζει.
Ο χαμένος πολιτισμός της Σαχάρας, που τοποθετείται στην επικράτεια της Λιβύης, διέθετε γραπτή γλώσσα, συγκροτούσε πόλεις και χωριά στην έρημο, ενώ είχε και αξιοσημείωτα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αρχαιολόγοι μπορούν να μιλούν μόνο για «χαμένες πόλεις» και «κάστρα στην έρημο» της Λιβύης, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα αρχαιολογικά ευρήματα.
Η φυλή των "Garamantes" παραμένει χαμένο μυστικό, το οποίο ο Καντάφι και το καθεστώς του κρατούσαν επτασφράγιστο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Kαμμένος : Εγώ δεν έφυγα από τις θέσεις μου..(βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
O Πάνος Καμμένος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Πρωϊνό ΑΝΤ1".
Δείτε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του στο βίντεο στο τέλος του άρθρου.
Μίλησε άλλη μια φορά όπως αυτός ξέρει, χωρίς περιστροφές και χωρίς να μασάει τα λόγια του. 
Ξεκαθάρισε την θέση σχετικά με τον προς ψήφιση προϋπολογισμό, τις πιθανότητες διαγραφής του και για το τι σκέφτεται να κάνει.
Αίσθηση έκανε η δήλωσή του ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος..
με ένα κόμμα που θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση...
Κατέστησε σαφές ότι δεν έχει μετακινηθεί από τις θέσεις του, διερωτώμενος αν ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει το Ζάππειο Ι και ΙΙ και τις θέσεις της Ν.Δ...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου.
Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας!



Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο δρ Sircus γράφει:
«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».

Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις.

Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λύγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο. Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».


Κατά την διάρκεια που οι ευρωπαϊκές χώρες, η μια μετά την άλλη, απειλούνται από την πτώχευση, η οποία (η πτώχευση) απειλεί την ύπαρξη του Ευρώ, το πέσιμο της οποίας θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλο τον κόσμο, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι εξουσιαστές αυτού κόσμου είναι να γίνει η Ισλανδία παράδειγμα για άλλες χώρες.


Ας δούμε γιατί.



Η Ισλανδία (πληθυσμός 320 χιλιάδες) ήταν μια από της πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Το 2003 με την τελική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος όλες οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν και, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι τράπεζες αυτές προσέφεραν το ονλαϊν-μπάνκινκ και με την συνδρομή του χαμηλότερου δυνατού κόστους οι τράπεζες αυτές έδειχναν μεγάλα ποσοστά κερδών. Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ονομάστηκαν IceSave, προσέλκυσαν πολλούς μικρούς Βρετανούς και Ολλανδούς επενδυτές. Αλλά παράλληλα με την αύξηση των επενδύσεων αυξανόταν και το εξωτερικό χρέος των τραπεζών.


Το 2003 το χρέος της Ισλανδίας ήταν ίσο με το 200% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 είχε φτάσει στο 900%. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έκανε το τελικό χτύπημα. Οι τρείς βασικές τράπεζες της Ισλανδίας ( Landbanki, Kapthing και η Glitnir) πτώχευσαν. Η κρόνα έχασε 85% της αξίας της έναντι του Ευρώ. Στο τέλος του χρόνου η Ισλανδία κήρυξε πτώχευση.


Η κρίση οδήγησε την Ισλανδία, με την διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας, στην αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ισλανδών μέσον του νέου συντάγματος. Αλλά αυτό επιτεύχθηκε με μεγάλο πόνο.


Να πως έγινε αυτό.


Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο (στο δάνειο) η Βρετανία και η Ολλανδία πρόσθεσαν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια. Η διεθνής οικονομικοί κύκλοι πίεζαν την Ισλανδία για δραστικά μέτρα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ ήθελαν να πάρουν το πιο πάνω χρέος «πάνω τους» με επιχείρημα ότι αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος για να μπορέσει η Ισλανδία να ξεπληρώσει την Βρετανία και την Ολλανδία.


Οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες και ταραχές ανάγκασαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Οι πρόωρες εκλογές του Απριλίου του 2009 ανέδειξαν στην κυβέρνηση έναν αριστερό συνασπισμό το οποίο καταδίκασε το νεοφιλελεύθερο οικονομικό σύστημα, αλλά αμέσως παραδόθηκε στις απαιτήσεις η Ισλανδία να επιστρέψει συνολικά τρία και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ. Έπρεπε ο κάθε Ισλανδός τα επόμενα 15 χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ κάθε μίνα. Έπρεπε δηλ. ο λαουτζίκος να θυσιαστεί για χρέη κάποιον ιδιωτών προς κάποιους άλλους ιδιώτες. Αυτό ήταν η σταγόνα η οποία υπερχείλισε το ποτήρι.


Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Η γνώμη ότι οι Ισλανδοί πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη των οικονομικών μονοπωλίων, ότι το σύνολο της χώρας πρέπει να πολιορκείται για αποπληρωμή ιδιωτικών χρεών, άλλαξε την σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών θεσμών, γεγονός το οποίο τελικά οδήγησε την πολιτική ελίτ της Ισλανδίας να πάρει μέρος του εκλογικού σώματος. Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.


Φυσικά η διεθνής κοινότητα αύξησε την πίεση στην Ισλανδία. Η Βρετανία και η Ολλανδία απειλούσαν με σκληρή καταστολή η οποία θα οδηγούσε σε απομόνωση της χώρας. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Όπως έλεγε ο Γκρίμσον: «Μας έλεγαν αν δεν δεχθούμε τους όρους τους, θα γίνουμε η Κούβα του Βορρά. Ναι, αλλά αν συμφωνούσαμε θα γινόμασταν η Αϊτή του Βορρά».


Στο δημοψήφισμα του Μαρτίου του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά των πληρωμή των χρεών. Το ΔΝΤ πάγωσε τους δανεισμούς αμέσως. Αλλά η επανάσταση (για την οποία δεν έγραψε κανένα από τα ΜΜ«Ε», περιλαμβανομένου και του Εβραιονιούζ-Evronews) δεν πτοήθηκε. Με την υποστήριξη των οργισμένων πολιτών η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Το Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον. Αλλά και πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα.


Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί: αποφάσισαν να υιοθετήσουν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την δύναμη της Διεθνής οικονομίας και των εικονικών νομισμάτων.


Για να γραφτεί νέο σύνταγμα ο Λαός της Ισλανδίας εξέλεξε 25 άτομα μεταξύ 522 ενήλικων, οι οποίοι δεν ανήκαν σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου. Οι αντιπρόσωποι αυτοί έπρεπε να είχαν προταθεί τουλάχιστον από 30 άτομα. Το έγγραφο γράφτηκε μέσα από το διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούσαν να κάνουν προτάσεις και σχόλια, βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια την διαμόρφωση του συντάγματος. Το σύνταγμα το οποίο τελικά γεννήθηκε μέσα από συμμετοχή των πολιτών, θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο προς έγκριση μετά από τις επόμενες εκλογές.


Σήμερα οι ίδιες λύσεις προτείνονται σε άλλα Έθνη. Λένε στο Έθνος των Ελλήνων ότι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι η μοναδική διέξοδος από το οικονομικό τέλμα. Τώρα τα ίδια λένε και στους Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους.


Ας ρίξουν μια ματιά στην Ισλανδία. Στην άρνησή τους να υποκύψουν στα ξένα συμφέροντα: όταν μια μικρή χώρα με δύναμη και με σαφήνεια διακηρύσσει ότι ο Λαός τους είναι κυρίαρχος….


Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις.




Δίκτυο Ουκρανικής Αυτόνομης Αντίστασης, www.reactor.org.ua


μετάφραση ΓΕΝ.ΕΛ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο προβλέπει Τούρκος σεισμολόγος - Τι λένε οι Έλληνες επιστήμονες

Ο Αχμέτ Ερτζάν προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων μιλώντας σε τουρκικά μέσα δήλωσε πως μετά το σεισμό της Βαν, είχε προβλέψει πως θα συμβεί σεισμός 7,2 ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, στο Καράμπουρουν και στη Φώκαια.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αχμέτ Ερτζάν  "ο χθεσινός σεισμός 5,1 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια κοντά στη Μυτιλήνη είναι ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο μας λέει "προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό 5.1 Ρίχτερ».
O Tούρκος σεσμολόγος Αχμέτ Ερτζάν
O Tούρκος σεσμολόγος Αχμέτ Ερτζάν

Ο Τούρκος  σεισμολόγος προειδοποιεί επίσης  πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας "όταν έγινε ο σεισμός της Βαν στην Τουρκία είχα πει και στο Newsit ότι ο σεισμός αυτός είναι αδύνατον να διεγείρει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο ο οποίος απέχει γύρω στα 1.200 χιλιόμετρα μακριά. Οπότε είναι παρατραβημένο και σενάριο επιστημονικής φαντασίας να αναφέρουμε ένα τέτοιο γεγονός. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά στη γέννηση επικινδυνότητας ενός σεισμού στο Αιγαίο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σεισμός μεγάλος στο Αιγαίο που υπερβαίνει τα 6 ρίχτερ γίνεται μια φορά το χρόνο και συνήθως σε θαλάσσιες περιοχές. Αλλά ένας σεισμός για να δημιουργήσει ένα κύμα τσουνάμι πρέπει να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πράγμα πολύ σπάνιο να γίνει. Από εκεί και πέρα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι στο Αστεροσκοπείο Αθηνών λειτουργεί το κέντρο παρατήρησης τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ και δε νομίζω να χρειαζόμαστε εκτιμήσεις επικινδυνότητας από τους γύρω μας".


 

Διαβάστε περισσότερα » »

Προειδοποίηση από πιλότο για τα Chemtrails ή απλά κάτι άλλο;

Το stinpagida.gr βρήκε ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τους αεροψεκασμούς.
Στις 
09.10.2011 γύρω στις 17:00 ένας πιλότος έγραψε στον ουρανό της Νέα Υόρκης 2 λέξεις: "LAST CHANCE"...
Προειδοποίηση από τον πιλότο για τα Chemtrails η απλά κάτι άλλο;

Πάντα αναρωτιόμουν εάν όντως ψεκάζουν κάτι κακό για τον άνθρωπο , έστω ένας από τους πιλότους δεν έχει την συνείδηση και την ευαισθησία να προειδοποιήσει τους συνανθρώπους του;



Διαβάστε περισσότερα » »

Οι προολύμπιες θεότητες και ο ερχομός του Δία (τεκμηριογράφημα)

Οι προολύμπιες θεότητες και ο ερχομός του Δία.
Χθόνιες και καταχθόνιες θεότητες που θα αφομοιωθούν με τους ολύμπιους θεούς. Οι αρχαιότεροι ιεροί τόποι και τα λίκνα της μυθολογίας. Η κοσμογονία και ο θρίαμβος του Δία.
Ένα οδοιπορικό σε ιερούς τόπους της Ελλάδας.
Οι τόποι των μύθων

Ένα εξαιρετικό τεκμηριογράφημα 28 λεπτών της ΕΤ1 που αξίζει να δείτε.



Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων


Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακάλυψαν κοντινό πλανήτη στο μέγεθος της γης

earth planet space660 300x232 Ανακάλυψαν κοντινό πλανήτη στο μέγεθος της γηςΟι αστρονόμοι στις ΗΠΑ πανηγυρίζουν την ανακάλυψη του πλανήτη Kepler 21b που είναι ο πρώτος μεδαίου μεγέθους πλανήτης που εντοπίζουν κοντά στο ηλιακό σύστημα.
 

Οι αστρονόμοι εξηγούν πως ο Kepler 21b έχει τις ίδιες διαστάσεις με την γη και βρίσκεται 352 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας, απόσταση που στα αστρονομικά μεγέθη μεταφράζεται ως «ο πλανήτης της διπλανής πόρτας».

Δεν είναι σπάνια η ανακάλυψη νέων πλανητών, αφού σύμφωνα με το περιοδικό Time, οι αστρονόμοι τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπίσει περίπου 2000 νέους πλανήτες, όμως είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν έναν μεσαίου μεγέθους πλανήτη σαν το δικό μας. Ο μικρότερος από τους πλανήτες που έχουν μέχρι στιγμής ανακαλυφθεί ήταν μεγαλύτεροι από τον Δία και τον Κρόνο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε έξι μήνες ταχύτητες μέχρι 50Mbps στην Ελλάδα

Ευρυζωνική πρόσβαση με ονομαστική ταχύτητα που ξεπερνά το άνω φράγμα των 24Mbps που γνωρίζαμε ως τώρα θα είναι δυνατόν να παρέχει ο ΟΤΕ αλλά και οι υπόλοιποι πάροχοι. Η αρμόδια Αρχή για τις επικοινωνίες στην Ελλάδα ενέκρινε τις τιμές του ΟΤΕ για τη διάθεση υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω VDSL.

Με την απόφαση της 1ης Δεκεμβρίου 2011, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προέβη σε έγκριση των τιμών του ΟΤΕ, που ρυθμίζονται με βάση την κοστοστρέφεια, για τη διάθεση προς τους υπόλοιπους παρόχους υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω τεχνολογίας VDSL.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου του υποβληθέντος μοντέλου από τον ΟΤΕ εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφορικά με την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργότερο εντός έξι μηνών από την ισχύ της ανωτέρω απόφασης, και υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΤΕ θα είναι τεχνικά έτοιμος να παρέχει χονδρικές υπηρεσίες, θα μπορούν να διατεθούν προϊόντα λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω δικτύου VDSL.

Για τους Έλληνες καταναλωτές, η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας VDSL, η οποία διαδέχεται την αντίστοιχη του ΑDSL με ταχύτητες έως 24 Mbps, εξασφαλίζει υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 50 Mbps.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς και προς τη συντονισμένη και συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας στις νέες δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών.









aegeantimes
Διαβάστε περισσότερα » »

Oι γονείς αγνοούν ότι σήμερα κάνουν μάθημα στα παιδιά τους εκπαιδευτικοί πλαστογράφοι, διακινητές παιδικής πορνογραφίας κλπ

Το esos δημοσιεύει περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν παρανομήσει , αλλά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στις τάξεις , αφού το υπουργείο Παιδείας τους έχει επιβάλει μικρές τιμωρίες. Κι όμως οι γονείς αγνοούν ποιοι είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί.


Τα τελευταία «κρούσματα» πλαστογραφιών πτυχίων,και μια σειρά άλλων παρανομιών από λειτουργούς-εκπαιδευτικούς επαναφέρει την απαίτηση της κοινωνίας να δημοσιοποιούνται τα ονόματα αμέσως και όχι να καλύπτονται από το υπ. Παιδείας, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με τη σημερινή εντολή για άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών επίορκων εκπαιδευτικών θα πρέπει να εκδώσει μια δεύτερη απόφαση με την οποία να δημοσκοπούνται τα ονόματα των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις , όπως πλαστογραφία, ναρκωτικά, παιδική πορνογραφία κλπ.

Δυστυχώς κανείς υπουργός δεν το έπραξε μέχρι σήμερα , ούτε μπήκε στον κόπο να κάνει ένα ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή να απευθύνει σχετικό αίτημα στον εισαγγελέα.


Η Α. Διαμαντοπούλου είναι η πρώτη υπουργός Παιδείας που ανοίγει ζητήματα κάθαρσης και από τη σημερινή της οργή στο γραφείο της φαίνεται πως είναι αποφασιμένη να βάλει το "μαχαίρι" στο "κόκαλο".
Ενδεικτικά το esos αναφέρει χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατιμωρησίας εκπαιδευτικών από τις πολλές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα , οι οποίοια παρά το ότι έχουν διαπράξει σοβαρά παραπτώματα εξακολουθούν να διδάσκουν στα παιδιά μας. Το γεγονός που πρέπει να προβληματίσει άμεσα την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου η οποία θα πρέπει να βάλει το ¨μαχαίρι» στο κόκαλο κάτι που έχει αποδείξει με τα πλαστά πτυχία που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί για να γίνουν Διευθυντές Σχολείων και Σχολικοί Σύμβουλοι.


ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
1. Γυμναστής μαγνητοσκοπούσε μαθητές στα αποδυτήρια
Ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε για τα πειθαρχικά παραπτώματα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγή εντός υπηρεσίας, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους. Η πειθαρχική δίωξη του εγκαλούμενου ασκήθηκε μετά την ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του καθόσον:

Από την 25-10-2008 έως την 25-11-2008 με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος μαγνητοσκοπούσε με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου μαθητές, κατά την ώρα που άλλαζαν ενδυμασία στο χώρο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου του Γυμνάσιου, στο οποίο εργαζόταν ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Από την 24-10-2008 και την 25-11-2008 με πρόθεση παρήγαγε και απέκτησε ή κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς αποτύπωσε ηλεκτρονικά το σώμα ή μέρος του σώματος ανηλίκου, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, που είχε τοποθετήσει εντός τσάντας φαρμακευτικού υλικού, στην οποία είχε δημιουργήσει μικρή οπή. Βιντεοσκοπούσε ανήλικες μαθήτριες του γυμνασίου την ώρα που άλλαζαν την ενδυμασία τους στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου του σχολείου.


2. Παιδική πορνογραφία .
Ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εντός υπηρεσίας.


Διαβάστε περισσότερα » »

Βρισκόμαστε στην αρχή δραματικών εξελίξεων;

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος


- H KATAΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΣΥΡΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

- ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ… – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ.

- ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ-ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ…
- 19 ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ.



- ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ…
- ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
- ΟΙ ΗΠΑ ΑΣΚΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.


- ΤΟ ΙΡΑΝ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ…ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
- ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα δόντια θα βοηθήσουν τους ανάπηρους να περπατήσουν!


Τα δόντια θα βοηθήσουν τους ανάπηρους να περπατήσουν!Τα δόντια ίσως να είναι αυτά που θα βοηθήσουν τους καθηλωμένους σε αναπηρικό καροτσάκι, οι οποίοι έχουν τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.
Επιστήμονες έκαναν μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων του πολφού σε ποντίκια με σπασμένη σπονδυλική στήλη και διαπίστωσαν ότι ανέκτησαν κινητικότητα στα πόδια.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο πολφός που βρίσκεται στο κέντρο του δοντιού, εμπόδισε τα κύτταρα του νευρικού να πεθάνουν, αναζωογόνησε τα νεύρα που είχαν υποστεί βλάβες και ενθάρρυνε την ανάπτυξη άλλων κυττάρων που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Ναγκόγια της Ιαπωνίας που έκανε τη σχετική έρευνα, υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη δίνει ελπίδες σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες στη σπονδυλική στήλη, να περπατήσουν ξανά. Επίσης, επισημαίνεται ότι τα βλαστοκύτταρα μπορούν να αφαιρεθούν από τους ενήλικες φρονιμίτες χωρίς παρενέργειες.
Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μέχρι να φτάσει αυτή η προσέγγιση να αποτελεί θεραπεία θα περάσει καιρός, αφού σε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει άμεσα η μεταμόσχευση των βλαστοκυττάρων του πολφού στην περιοχή του τραυματισμού. Αυτό έγινε στα ποντίκια αφού είχαν περάσει από την απαραίτητη διαδικασία τα βλαστοκύτταρα και πριν από τους τραυματισμούς.
Επόμενο βήμα λοιπόν των ερευνητών θα είναι να διαπιστωθεί αν τα βλαστοκύτταρα του πολφού θα έχουν αποτέλεσμα, όταν μεταμοσχευτούν σε άνθρωπο, αρκετό χρόνο μετά τον τραυματισμό της σπονδυλικής του στήλης.

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: «Είναι σαφές: Είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε σχέση με την Αρχαία Μακεδονία»

Δεκέμβριος 5, 2011.

Σκόπια.

«Να ξαναγράψουμε το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας…»

«Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την  Αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως  καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα»


 Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος «ВМРО-ДПМНЕ» (στο οποίο σήμερα είναι αρχηγός ο Γκρούεφσκι)  και τωρινός επίτιμος πρόεδρος του «ВМРО-НП» (Λαϊκού Κόμματος), κ. Λιούμπσο Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.

«Ο ‘μακεδονικός’ λαός βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέμματα, με παραπληροφόρηση, με ντικιμαντέρ στα οποία βλέπουμε  ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και ‘συνταγογραφείται’ ανάλογα.  Για μένα είναι  πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας. Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχθούμε και το  οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
 Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να στερεωθούμε ( να στηριχτούμε, να προχωρήσουμε) [στο πρωτότυπο: «Тоа е таа историја каде што можеме единствено сериозно да газиме»], δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας.  Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές», είπε χαρακτηριστικά ο Γκεοργκιέφσκι.

 «Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα,  στα επόμενα,  τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια», προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν η τωρινή κυβέρνηση είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα,  ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε κατηγορηματικά:

«Όχι. Δεν βλέπω, ασφαλώς, κανένα σημάδι από την πλευρά της χώρας μας. Και αυτό διαφαίνεται από τους κρατικούς δημοσιογράφους που καθημερινά κηρύττουν την κυβερνητική πολιτική. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την κυβερνητική προπαγάνδα. Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση υπεραμύνεται το όνομα χωρίς να έχει κάποια άλλη επιλογή»

«Η πλειοψηφία επιθυμεί να λάβει μια ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα δοθεί ημερομηνία. Τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι σαφή. Για την ένταξή μας πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος. Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην πΓΔΜ δεν προσπαθούν να εννοήσουν ένα τόσο σαφές και ακριβές μήνυμα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λιούμπσο Γκεοργκιέφσκι.
--
Πηγή: Алфа ТВ
Διαβάστε περισσότερα » »