Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Απίστευτος καυγάς Παπακωνσταντίνου-Κοντογιώργη: Χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι ο πρώην τσάρος


Μάρτυρες ενός απίστευτου καυγά ανάμεσα στον πρώην υπηρεσιακό υπουργό και καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Γιώργου Κοντογιώργη και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου έγιναν οι τηλεθεατές του Πρωινού ΑΝΤ1.

Η συζήτηση των δύο καλεσμένων του Γιώργου Παπαδάκη περιστράφηκε γύρω από την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να οργίζεται και να επιτίθεται τόσο στον κ. Κοντογιώργη όσο και στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, επεσήμανε στον υπουργό Περιβάλλοντος ότι του φέρεται επιθετικά σε αντίθεση με τον ίδιο.

Ο καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης πολλές φορές έφερε σε δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εκνευρίστηκε και όχι μόνο άρχιζε να φωνάζει αλλά και στη συνέχεια χτύπησε και το χέρι του στο τραπέζι με δύναμη! Ο κ. Κοντογιώργης προσπάθησε με τα επιχειρήματα του να εξηγήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν ήταν μονόδρομος το δίλημμα «χρεοκοπία ή Μνημόνιο», αλλά ο κ. υπουργός Περιβάλλοντος αφού αποποιήθηκε της όποιας ευθύνης του καταλογούν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, απάντησε με ύφος στον καθηγητή: «Εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ»! Ο κ. Κοντογιώργης, μάλιστα, αντέδρασε έκπληκτος λέγοντας «αγνοείτε δηλαδή την κοινωνία;»…

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκε να μιλάει με απρέπεια στον κ. Κοντογιώργη, μη γνωρίζοντας την ιδιότητα του συνομιλητή του, ενώ στη συνέχεια του είπε χαρακτηριστικά: «ξέρω περισσότερα από εσάς γιατί ασχολούμαι με το ζήτημα (σ.σ.: εννοεί το Μνημόνιο, τα μέτρα, κλπ)».

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπαδάκη ήταν καίρια καθώς με… στυλ ανέφερε στον υπουργό Περιβάλλοντος τις ιδιότητες του Γιώργου Κοντογιώργη: «Σας τα λέω για να σας συστήσω» επεσήμανε με νόημα στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Και ο κ. Κοντογιώργης, πάντως, σχολίασε αρνητικά την άγνοια του κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι δείχνει περίτρανα την περιφρόνηση που έχει για μία χώρα που θέλει να διαχειριστεί αλλά δε γνωρίζει ποιοι υπάρχουν στον τομέα της αρμοδιότητάς του.
Με ειρωνικό ύφος ο υπουργός Περιβάλλοντος αποκρίθηκε: «δηλαδή έχω άγνοια επειδή δεν έχω διαβάσει τα βιβλία σας; Ζητώ συγνώμη»...







star
thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου