Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στην εξής δηλώσεις προέβη σήμερα 20-05-2011 ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ Μπουτάρη

«Η Μπουτάρειος λογική» δικαιολογεί τα όσα ανιστόρητα και παράλογα είπε από την Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Δήλωσε ότι: «οι σχέσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνουν σταθερή πρόοδο…». Το παράλογο έγκειται στην Μπουτάρειο λογική αφού, όντως, πρόοδος κατά την Τουρκία σημαίνει: διεκδίκηση του Αιγαίου, παρεμβάσεις στη Θράκη μας και άλλες προοδευτικές και ανθρωπιστικές αντιλήψεις της Τουρκίας (ας ρωτήσει τους Κούρδους).

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι πατρίδα του Κεμάλ». Αυτό είναι το ανιστόρητο αφού κατά τη Μπουτάρειο λογική ο Κεμάλ γεννήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Κεμάλ δε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά στη Χρυσαυγή και το παράλογο είναι: πού ακούστηκε να τιμάς κάποιον, ο οποίος ξερίζωσε τους προγόνους σου και προέβη στη γενοκτονία τους;

Όσο για το τελευταίο που είπε, ότι «είναι σημαντικό να αισθάνονται οι Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη σαν στο σπίτι τους και οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη το ίδιο», να του θυμίσουμε ότι οι 2000 γέροντες που απέμειναν από τους 200.000 Έλληνες, ένιωσαν τη «φιλοξενία» των φίλων του κ Μπουτάρη, δηλ. των Τούρκων.

Σε όλα αυτά ίσως να έδινε καλύτερη απάντηση ο Freud ή κάποιος άλλος ψυχαναλυτής. Ο θρίαμβος όμως του παραλογισμού και της ιστορικής αμνησίας, είναι γεγονός, σε ό,τι αφορά τις Μπουτάρειες δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου