Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Aκομή και για κούρεμα πάνε οι Ελληνες στα Σκόπια !

Περίπου 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών, για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο,  αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων. 


Σύμφωνα με τον διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των επισκεπτών είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές.

Ο κ. Μπιζιώτης αναφέρει ότι σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρείες που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ.

Σήμερα, ο Δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που - όπως εκτιμάται - έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου της τάξεως του 30%.

Όμως, τον δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της εκδήλωσης, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, για να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντάς του: «Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου