Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Δύση εμποδίζει...τις βροχές!

Στη διάρκεια των εγκαινίων ενός φράγματος στο κεντρικό Ιράν, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κλιμάκωσε με παράξενο τρόπο την πολεμική του κατά της Δύσης: αποκάλυψε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν «ειδικό εξοπλισμό» για να κρατήσουν τις βροχές για τον εαυτό τους και να.... προκαλέσουν ξηρασία στη χώρα του.

«Οι Δυτικές χώρες έχουν καταστρώσει σχέδια για να προκαλέσουν ανομβρία σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν» δήλωσε ο πρόεδρος, όπως αναφέρει το επίσημο κρατικό πρακτορείο IRNA.

«Σύμφωνα με εκθέσεις για το κλίμα, των οποίων η ακρίβεια έχει επιβεβαιωθεί, οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό για προκαλέσουν κατακρημνίσεις και να κρατήσουν τα νερά στη δική τους ήπειρο» ισχυρίστηκε, όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μιλώντας στα εγκαίνια του φράγματος στην κεντρική επαρχία του Μαρκάζι, ο Αχμαντινετζάντ επικαλέστηκε το άρθρο κάποιου «Δυτικού πολιτικού», σύμφωνα με το οποίο «για τα επόμενα 30 χρόνια προβλέπονται ξηρασίες σε περιοχές που εκτείνονται από την Τουρκία και το Ιράν μέχρι την ανατολική Ασία».

«Οι περιοχές αυτές [στις οποίες αναφερόταν το άρθρο] περιλαμβάνουν χώρες των οποίων ο πολιτισμός και η κουλτούρα τρομάζουν τη Δύση» εξήγησε.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Ιρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Δύση για μυστικά σχέδια υπονόμευσης, είναι όμως η πρώτη φορά που εμπλέκει και τα φυσικά φαινόμενα.

Γεγονός πάντως είναι ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που πιστεύει στους βροχοποιούς: Η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει ειδική «Υπηρεσία Τροποποίησης Καιρού», η οποία βομβαρδίζει τα σύννεφα με διάφορες ουσίες, που υποτίθεται ότι προκαλούν βροχές και χιόνια κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου