Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξημένη επιφυλακή στην Κύπρο - Ειδική τουρκική μονάδα στο νησί

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν από χθες η Εθνοφρουρά και η ΕΛΔΥΚ, μετά την επιτυχημένη καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντο στην περιοχή Λεύκα της Κύπρου και την αφαίρεση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας. Πρόκειται για την κορυφαία πρόκληση που έχουν επιχειρήσει οι Τούρκοι με σαφή στόχο να επιδράσει ψυχολογικά αρνητικά στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στο Επιτελείο της Εθνοφρουράς έχει δημιουργηθεί σάλος από το γεγονός, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι η νέα ηγεσία της έχει μείνει άφωνη από την εγκατάλειψη και το ανύπαρκτο μαχητικό πνεύμα που συνάντησε στις περισσότερες μονάδες, πλην τεθωρακισμένων και ειδικών δυνάμεων.
«Μόνο τυχαία δεν ήταν η καταστροφή στο Ζυγί» ανέφερε ανώτατη πηγή της Εθνοφρουράς στο defencenet.gr, θέλοντας να περιγράψει το χάλι στο οποίο έχουν περιέλθει οι μονάδες λόγω της εγκατάλειψης που επιφύλασσε η κυβέρνηση Χριστόφια στην Εθνοφρουρά.
Στην Κύπρο έχουν φτάσει πληροφορίες από ισραηλινές πηγές που μιλάνε για άφιξη στα τέλη Αυγούστου μίας ειδικής μονάδας του τουρκικού Στρατού και ερευνάται αν αυτή έχει εμπλοκή στο περιστατικό
Η επιθετική κίνηση των Τούρκων  ξεπερνά τα όρια, αλλά ταυτοχρόνως ξεπερνά και τα όρια και η ανευθυνότητα του κυπριακού υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης Χριστόφια: Εγκατέλειψαν αφύλακτο στα σύνορα, απέναντι στον Τούρκο εισβολέα, το πιο ιερό σύμβολο του Γένους, την σημαία!
Ανεξάρτητα από την πράξη των Τούρκων (έχουν επιχειρηθεί και στο παρελθόν τέτοιες ενέργειες) πόσο άπατρις και πόσο διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να είσαι, είτε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, είτε ως ηγέτης της Εθνοφρουράς (δεν αφορά τη νυν ηγεσία), για να εγκαταλείψεις την σημαία αφύλακτη στην γραμμή αντιπαράθεσης με τον εισβολέα;
Πραγματικά ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες: Παρά τις προειδοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής ότι τουρκικές ομάδες έχουν πλησιάσει στην δασώδη περιοχή, κανείς δεν συγκινήθηκε να απανδρώσει πάλι το έρημο φυλάκιο!
Είχαν αφήσει απλά τις σημαίες προσφέροντας έναν εύκολο στόχο στους Τούρκους που δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκαναν ότι έκαναν. Ακόμα και να δεχθούμε την άποψη ορισμένων κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης Χριστόφια που αναζητούν … προβοκάτορες στις ελληνοκυπριακές γραμμές, η ουσία είναι ίδια: Εγκατέλειψαν αφύλακτες τις σημαίες. Έρμαιο είτε σε Τούρκους, είτε σε «θερμοκέφαλους».
Φυσικά το θέμα αφορά άμεσα την Ελλάδα, αφού αρπαγή σημαίας έχει να συμβεί από τα Ίμια, αλλά βέβαια ουδείς έχει τολμήσει να αρθρώσει το παραμικρό. Σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε επί λέξει «Δεν θέλουμε να κάνουμε ακόμα κανένα σχόλιο. Η κυπριακή αστυνομία ασχολείται με την υπόθεση». 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου