Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ισραήλ θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους

 Σύμφωνα με τηλεοπτικό τουρκικό ρεπορτάζ της NTV, το Ισραήλ είναι έτοιμο να προβεί σε αντεπίθεση κατά της Τουρκίας, όταν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η Άγκυρα ανακοίνωσε ένα πακέτο κυρώσεων κατά του Τελ Αβίβ, επειδή δεν έλαβε συγνώμη από την επίθεση των  ισραηλινών κομάντος  το περασμένο έτος, κατά του ανθρωπιστικού στολίσκου, προκαλώντας το θάνατο εννέα Τούρκων υπηκόων.


«Η Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την απέλαση του Iσραηλινού πρέσβη, δήλωσε ο αναπληρωτής  πρόεδρος του ριζικού δεξιού κόμματος  της Εθνικής Συμμαχίας, Άριε Έλνταντ και ανακοίνωσε πρόταση  για αναγνώριση από το ισραηλινό Κνεσέτ  τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Η Αρμενική Διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ σχεδιάζει  να αναγνωρίσει την γενοκτονία και να πάρει εκδίκηση για την Τουρκία.
Οι Αρμένιοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται  ότι το 1915-1917, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σκοτώθηκαν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι, ενώ οι τουρκικές αρχές λένε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από 250 έως 500 χιλιάδες. Η Άγκυρα τονίζει ότι δεν ήταν γενοκτονία, αλλά γεγονότα καταστολής στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
Σύμφωνα με αναλυτές, οι τελευταίες εξελίξεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, θα έχει ως αποτέλεσμα να φέρει το Ισραήλ σε σύμπνοια με το αρμενικό λόμπυ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου