Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΛΚΔΜ ΔΕΗ

Τραγικό τέλος για τον 55χρονο οδηγό Παπανικολάου Ιωάννη του Χρήστου πατέρα πέντε παιδιών, είχε την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 το πρωί, το μεροκάματο στα σκληρά του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

Ο εργαζόμενος δούλευε οδηγός σε χωματουργική εργασία στην εργολαβία του Κρασά, όταν έπεσε κομμάτι του πρανές με τόνους από υλικά και καταπλάκωσε το φορτηγό που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο.
Άλλο ένα ατύχημα-έγκλημα που είχε θύμα του ένα μεροκαματιάρη εργάτη, συνάδελφό μας, που έχουμε τις ίδιες έγνοιες και προβλήματα. Ξεκινάμε για τη δουλειά χωρίς να γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας ασφαλείς, ζωντανοί. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν είναι ούτε καν τα υποτυπώδη.
Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τόσο οι συνθήκες για τους εργαζόμενους σε εργολαβίες και μη, θα γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες.
Όσο θα κυριαρχεί η λογική της ανταγωνιστικότητας, τόσο θα εντατικοποιείται η εργασία και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ανύπαρκτα, όλο και θα αυξάνεται ο κίνδυνος για περισσότερα εργατικά ατυχήματα.
Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση, να θυσιάζονται οι εργαζόμενοι στο βωμό των συμφερόντων και του κέρδους.
Θα πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να παλέψουμε για μια ΔΕΗ που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου