Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Α. Ριτζάι: "Θα αποδράσω ξανά"

Συνέντευξη - σοκ παραχωρεί σε αλβανική εφημερίδα ο Αλκέτ Ριτζάι. Αποκαλύπτει τα σχέδιά του για επόμενη απόδραση, σημειώνοντας ότι "θα διαλύσει, όποιον τον σταματήσει". Η γνωριμία με τον Β. Παλαιοκώστα, οι πρώτες 2 αποδράσεις και η σχέση με τη Σούλα

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, ο κακοποιός που στο παρελθόν έχει ήδη αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο φορές, αναφέρει την απέχθειά του προς τις ελληνικές αρχές και το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα, ενώ προειδοποιεί για την επόμενη απόδρασή του.
Στην αποκλειστική συνέντευξή του, στη φυλακή υψίστης ασφαλείας των Γρεβενών ο Αλκέτ μιλά δημόσια για πρώτη φορά, για τη ζωή του έξω και μέσα από τη φυλακή.
Ο κακοποιός από το Ballsh της Αλβανίας αποκαλύπτει την επόμενη απόδραση του, μιλάει για την εκδίκηση που θέλει να πάρει από τους μεγάλους του ελληνικού κράτους, για τις δύο συγκλονιστικές αποδράσεις του με ελικόπτερο και την θέση του για τις δύο δολοφονίες στις οποίες η ελληνική αστυνομία κατηγόρησε ευθέως τον ίδιο.
Αφηγείται δε τη σχέση του με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στους κύκλους του ελληνικού εγκλήματος και την αγάπη του για την ελληνίδα γυναίκα που τον συνόδευσε πιστά στη δεύτερη απόδρασ'η του.
"Στα νιάτα μου άρχισα να εργάζομαι σε ένα μικρό μίνι μάρκετ και έφερνα αυτοκίνητα από τη Γερμανία. Έκανα μια ήσυχη ζωή, χωρίς προβλήματα.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1995, σε ένα από τα αυτοκίνητα που πούλησα βρέθηκαν ναρκωτικά. Με συνέλαβαν και με καταδίκασαν. Έτσι ξεκίνησε και η ιστορία", αναφέρει στην καταιγιστική συνέντευξή του ο Αλκέτ στην G.SH.
Όσον αφορά τη δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία Θανάση Κορωπιώτη, ο Ριτζάι δηλώνει ότι "δεν γνωρίζετε αυτό το άτομο τόσο καλά, όσο εγώ. Η σύζυγός του εξαφανίστηκε, ενώ ήταν στη φυλακή".
Το χρονικό της απόδρασης από τις φυλακές
"Με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, γνωριζόμασταν από τη φυλακή. Αλλά η δεύτερη απόδραση ήταν καλομελετημένη", λέει ο Ριτζάι και συνεχίζει:
"Νόμιζαν ότι μας έβαλαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να αποδράσουμε. Βρισκόμασταν υπό αυστηρή παρακολούθηση. Αποφασίσαμε να φύγουμε αφ' ότου είχαμε ενημερωθεί ότι θα μας απαγγελλόταν βαριά ποινή στο δικαστήριο.
Για την πρώτη απόδραση καταδικαστήκαμε σε 25 χρόνια φυλάκισης, σε μια εποχή που κανείς δεν είχε τιμωρηθεί τόσο πολύ", προσθέτει ο βαρυποινίτης, ενώ σημειώνει ότι τον βοήθησε η Βουλγάρα φίλη του και ένας επίσης γνωστός του.
Για τη διπλή δολοφονία που συνέβη στο της Περιστέρι Αθήνας, όταν ο Ριτζάι ήταν δραπέτης, λέει πως είχε κατηγορηθεί άδικα, "Μου τα επιρρίπτουν επειδή είμαι Αλβανός, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους Αλβανούς. Μάλιστα η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων καταθέτοντας στη δίκη δήλωσε ότι δεν είμαι το άτομο που διέπραξε το φόνο".
Συνεχίζοντας ο Αλκέτ Ριτζάι αναφέρει πως στις φυλακές των Γρεβενών, βρίσκεται συγκρατούμενος στο ίδιο κελί με έναν Αλβανό από τα Τίρανα και έναν Τούρκο πολίτη και δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι ήδη σχεδιάζει την επόμενη απόδρασή του.
Καταλήγοντας, δηλώνει πως "οι Έλληνες μου έχουν αφαιρέσει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γι' αυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω πουθενά. Καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα πάρω μαζί μου και μια αλβανική σημαία. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ. Θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν".
Παράλληλα, υπερήφανη δηλώνει η μαμά του βαρυποινίτη στην εφημερίδα, ενώ παραδέχθηκε πως κατά την επίσκεψή της στη φυλακή, τον προμήθευσε με μια Ααβανική σημαία, ένα καπέλο και μια μπλούζα με τα αλβανικά σύμβολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου