Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων θα ενώνει την Γερμανία και την Δανία

Γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων θα ενώνει την Γερμανία και την ΔανίαΗ γέφυρα Fehmarn Belt είναι ένα άκρως φιλόδοξο πρόγραμμα για την κατασκευή μία γέφυρας που θα ενώνει το βορειότερο σημείο της Γερμανίας με την Δανία, συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων, εκτιμώμενου κόστους 4,5 δισ. ευρώ.
{youtube}gHHSQLBoHMg{/youtube} 
Είναι αξιοσημείωτο πως η συγκεκριμένη γέφυρα δεν θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την κίνηση των αυτοκινήτων, αφού στο κάτω μέρος του καταστρώματός της θα κατασκευασθεί σιδηροδρομικό δίκτυο για την δρομολόγηση και ενός υπερσύγχρονου τραίνου για την μεταφορά επιβατών και αγαθών. Μάλιστα η ταχύτητα του θα είναι τέτοια ώστε η χρονική απόσταση που θα χωρίζει την πρωτεύουσα της Δανίας από την γερμανική ακτή θα είναι μόλις 25 λεπτά της ώρας.
Θα ενώνει την γερμανική κωμόπολη του Fehmam και την περιοχή της Lolland-Falster της Δανίας, μειώνοντας δραστικά το χρόνο που απαιτείται να φθάσεις απ΄ το Βερολίνο στην Κοπεγχάγη και αντιστρόφως. Ωστόσο, η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης γέφυρας θα είναι μόνον η αρχή ενός πλέγματος αναλόγων έργων οδικής υποδομής με τις χώρες της Σουηδίας και της Νορβηγίας που θα δώσουν τη δυνατότητα στη Δανία να αποκτήσει εύκολη και ταχύτερη πρόσβαση στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου