Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Γιάννενα- "Εκτός" 2 Καναντέρ

 
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο το πρωί στην περιοχή των Ιωαννίνων, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ απειλήθηκαν σπίτια στα Κάτω Μάρμαρα όπου κάηκαν οι αυλές τους χωρίς να προκληθούν ζημιές σε αυτά.

Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο «Καναντέρ» και δύο ελικόπτερα «Έρικσον» ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη κατά της φωτιάς με πολλά όμως προβλήματα. Ήδη σε δύο «Καναντέρ» καταγράφηκαν βλάβες και έχουν ακινητοποιηθεί στο κέντρο της λίμνης.

Το ένα από αυτά έχασε τον δεξιό πλωτήρα του ενώ έπαιρνε νερό από τη λίμνη στις 15.15. Το πλήρωμα βγήκε σώο.

Η φωτιά συνεχίζει να απειλεί την κατοικημένη περιοχή των Κάτω Μαρμάρων, ενώ μικρά μέτωπα από αναζωπυρώσεις υπάρχουν, στο Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, Ασβεστοχώρι, Μάρμαρα, Εργατικές Κατοικίες, Δουρούτη και Σταυράκι. Στην χωματερή της Δουρούτης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε πολλές περιοχές και κυρίως στο Σταυράκι, Κάτω Μάρμαρα και Νεοχωρόπουλο, πολλοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους. Όλη η Πυροσβεστική δύναμη των Ιωαννίνων, ενισχυμένη και από γειτονικούς νομούς, συνεχίζει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου