Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΛΙΟ ΕΙΣΤΕ ΧΥΔΑΙΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ. Η απάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης στον βουλευτή Έβρου

Απάντηση Ευάγγελου Λαμπάκη σε σχόλια του βουλευτή Έβρου κ. Γιώργου Ντόλιου, σχετικά με την εισήγηση του Δημάρχου για το Πολυνομοσχέδιο

Η αγωνία όλων των αυτοδιοικητικών του Α΄ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν στην κορύφωσή της, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Και τούτο γιατί η κεντρική εξουσία αφού κυριολεκτικά «αποστράγγιξε οικονομικά» τους Δήμους από την 01/01/2011, αφαιρώντας το 68% των πόρων τους και δίνοντάς τους ταυτόχρονα το 92% των λειτουργιών του κράτους, άρχισε να διαλύει βασικές απαραίτητες δομές των Δήμων όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία.

Πέραν του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, προ αυτής της κατάστασης και πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συγκλήθηκε έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν δεκτή την εισήγησή μου και ομόφωνα ζητήσαμε από τους βουλευτές μας να καταψηφίσουν τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που διέλυαν την Δημοτική Αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες ως και την τεχνική εκπαίδευση.

Επικαλέσθηκα το Σύνταγμα και τονίζοντας την υποχρέωση των βουλευτών να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, τους προέτρεψα να ψηφίσουν κατά συνείδηση υπερασπίζοντας το, όπως άλλωστε όφειλαν. Δηλαδή ζήτησα να πράξουν το αυτονόητο.


Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σ’ όλα τα άρθρα ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντόλιος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τοπικό ΜΜΕ για την άνω προτροπή στην εισήγηση του δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο (που έγινε ομόφωνα δεκτή) απήντησε με την φράση: «ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ».

Κύριε Ντόλιο,

Η συμπεριφορά σας είναι χυδαία, υβριστική και δείχνει τον ανύπαρκτο πολιτισμό σας.

Η φράση απευθύνεται σ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αφού υιοθετήθηκε η εισήγησή μου από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Άρα απαξιώσατε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης βρίζοντας με τον χυδαιότερο τρόπο τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και τον Δήμαρχο.

Αποδείξατε για μία ακόμη φορά ότι η συμπεριφορά σας και η σκέψη σας εκπέμπει την δυσοσμία της φράσης που ξεστομίσατε δημόσια.

Αποδείξατε πόσο τιμάτε και πόσο σέβεστε τους θεσμούς.

Και βέβαια απεδείχθη ότι πάνω από 20 χρόνια που ο λαός σας τίμησε σε μοναδικά υψηλές θέσεις όπως αυτές του Δημάρχου, Νομάρχη, Βουλευτή και Υφυπουργού, εσείς πέραν της λήψης παχυλών μισθών, ελέγχεσθε για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων ως Νομάρχης, είχατε ελάχιστο έως ανύπαρκτο έργο ως Δήμαρχος και Βουλευτής και ως Υφυπουργός καταφέρατε να καταργήσετε την αυτοτέλεια του Δήμου Φερών.

Ήλπιζα ότι ως παλιός αυτοδιοικητικός, θα διαχωρίζατε την θέση σας, όπως αντίστοιχα έπραξε ο κ. Κουκουλόπουλος,, αλλά εσείς και πάλι συντελέσατε στην καταστροφή δομών των Δήμων, τα αποτελέσματα των οποίων πάλι θα σας καταλογισθούν.

Κύριε Ντόλιο,

Ξέρω τι δεν σας αρέσει σ’ εμένα. Η πολιτική μου εντιμότητα, η παρρησία μου, ο καθαρός κι αληθινός μου λόγος, η αυτοδιοικητική μου ανεξαρτησία, οι κοινωνικοί μου αγώνες, η αποτελεσματικότητα, ενώ αντίστοιχα η φιγούρα σας θυμίζει το παλιό και την καταστροφή, μια και περάσατε επί τόσα χρόνια από τόσες θέσεις και έχετε μερίδα στη δυστυχία του λαού μας.


Παρόλα αυτά χωρίς τύψεις, συνεχίζετε με ξύλινη γλώσσα να θεωρείτε ότι είστε ΚΑΙΣΑΡ και σωτήρας αυτού του τόπου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

thrakilifenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου