Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πρεμιέρα για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Πότε ξεκινά η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων. Ποιοι οι δικαιούχοι και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διαβάστε αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής και την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ
Ξεκινά την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει ανά κατηγορία δικαιούχων στις εξής ημερομηνίες:
- Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
- Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.
- Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος, που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναφέρει ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού, δεν απαιτείται, πλέον, η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μέσω του συστήματος διασύνδεσης με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση σε λογαριασμό του δικαιούχου στην Εθνική Τράπεζα. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η προσκόμιση του σχετικού βιβλιαρίου της τράπεζας.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το οικογενειακό επίδομα θα κατατίθεται στον λογαριασμό, μόνο εάν ο δικαιούχος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας.
Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.
Αναλυτικές πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα, διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού, http:// www.oaed.gr.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου