Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Μερική... παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μερική... παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης βρισκόταν από την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για τη διευθέτηση του ζητήματος, καθώς είχε καταδειχθεί η αδυναμία χιλιάδων φορολογουμένων να ανταποκριθούν εγκαίρως και εμπρόθεσμα στην υποβολή των δηλώσεων εφόσον για όσους το ΑΦΜ έληγε σε 1 και 2 η προθεσμία έληγε χθες.
Ταυτόχρονα χιλιάδες λάθη έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων καταθέσεων που έχει αναρτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο προσθέτων επιβαρύνσεων για όσους φορολογουμένους εμπιστευθούν τα αναγραφόμενα στο ηλεκτρονικό E1 και δεν τα επαληθεύσουν με τις βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα.
Τα προβλήματα έχουν προκύψει από τις λανθασμένες εγγραφές τόκων που απέστειλαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων πολλές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου