Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Έρχεται κύμα καύσωνα - Θα φλέγεται όλη η Ελλάδα !!

Συνθήκες καύσωνα φαίνεται πως θα έχει η χώρα μας από τις 28 Ιουλίου και περίπου για ένα δεκαήμερο. Ο Αύγουστος φαίνεται να κυλάει στο πρώτο του μισό με αρκετή ζέστη θα λέγαμε. Είναι μία εξέλιξη που σας αναφέραμε πρώτοι εμείς μέσα από τη δικιά μας ιστοσελίδα, από τις αρχές του Ιουλίου.
Πιο αναλυτικά :
Η θερμοκρασία λοιπόν, θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από τη Τετάρτη 24 Ιουλίου, ενώ ανοδική θα είναι η πορεία της ως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να δείχνει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρεια Ελλάδας ακόμα και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Το κύμα αυτό της ζέστης, θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο, από τη Κυριακή 28 Ιουλίου και μετά, με τον υδράργυρο να αρχίζει σταδιακά να αγγίζει θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 39 βαθμών Κελσίου. Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και μετά, η χώρα μας θα μπει κυριολεκτικά σε συνθήκες καύσωνα, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας να αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ευπαθείς περιοχές στη ζέστη, ίσως τους ξεπεράσει κιόλας. Να τονίσουμε, πως στα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία δεν θα φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, αλλά θα αγγίζει περίπου τους 33-35οC.
Όπως σας προαναφέραμε, το κύμα αυτό του καύσωνα, θα γίνεται ολοένα και πιο έντονο από τις 28 με 29 Ιουλίου και μετά, ενώ και στις πρώτες 6 με 7 ημέρες του Αυγούστου, δηλαδή ως τις 6-7 Αυγούστου, οι θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες θα σκαρφαλώνουν πάνω από τους 38-39oC σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ο καύσωνας θα χτυπήσει περισσότερο όπως φαίνεται τα υπόλοιπα Βαλκάνια, όπου η θερμοκρασία ίσως να αγγίξει και τους 45 βαθμούς Κελσίου !!!
 
katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου