Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Βουλή «ψάχνει» τον Παπακωνσταντίνου και για τις δουλειές της ανακύκλωσης


Στη Βουλή διαβιβάστηκε κατά του κ. Γιώργου , η οποία σχηματίστηκε μετά από μήνυση της εταιρείας «Ανταποδοτική » που  κατηγορεί τον πρώην υπουργό για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στον τομέα ανακύκλωσης».

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» τον Φεβρουάριο 2012 και σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα ο κ. Παπακωνσταντίνου «επιστρατεύτηκε» για να «χειραγωγήσει» τον τομέα ανακύκλωσης, υπερ συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Αρκετές εταιρίες τον κατηγόρησαν ότι «προωθεί» προϊόντα συγκεκριμένης εταιρίας και είναι ενδεικτικό ότι σε δελτίο τύπου – απάντηση στα δημοσιεύματα – έσπευσε να προαναγγείλει το αποτέλεσμα των σχετικών ελέγχων που μιλούσαν για «διαφανείς διαδικασίες» πριν ακόμα αυτοί ολοκληρωθούν.
Πέραν αυτών, να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι κ.κ. Γιάννης Ματζουράνης και Φαήλος Κρανιδιώτης συνέταξαν αναφορά προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στην οποία ανέφεραν: «η μονότονη επανάληψη των ιδίων συκοφαντικών ισχυρισμών από το μηνυόμενο αποκαλύπτει ότι εκτελείται «συμβόλαιο» με προδιαγεγραμμένους στόχους, που κατατείνουν στη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την -κατ’ ουσίαν και επί του παρόντος- απαγόρευση μείωσης των τιμών των εισφορών των υπόχρεων διαχειριστών με πρόσχημα … ευρήματα μηδέποτε διενεργηθέντος ελέγχου επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων» .

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου