Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αυτοί είναι οι ληστοσυμμορίτες

Τα ονόματα των υπαλλήλων του ΙΚΑ οι οποίοι για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων
Η αρχηγός της σπείρας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καλλιθέας κατοικούσε τελικά στο Μοσχάτο και το όνομά της είναι Mπουραζάνη Ελένη του Ανδρέα. Την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι της οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ο σύζυγός της, προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο και κρατώντας στα χέρια του κουτί από pampers με το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στην ηγετική ομάδα της σπείρας συμπεριλαμβάνεται και η Χριστίνα Πατεράκη, η οποία είναι αδερφή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Eurofighter, στην ελληνική πολεμική αεροπορία, Γιώργου Πατεράκη που στο παρελθόν απασχόλησε τα ΜΜΕ με τις διασυνδέσεις του και την διαπλοκή του με πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή
.
Για όσους δε θυμούνται, ο επιχειρηματίας Γιώργος Πατεράκης αναφαίρετο σε επανειλημμένα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ως ο έμπορος όπλων, στενός-φίλος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, σε σχέση με τα ρεπορτάζ για την πιθανή αγορά των πολεμικών αεροσκαφών «Γιουροφάιτερ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συλληφθείσες υπάλληλοι, που συνυπηρετούσαν επί 20ετία, κατείχαν σημαντικές θέσεις στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού συνυπήρχαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Έτσι, καταλαμβάνοντας όλα τα σχετικά πόστα ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη.

Τα ονόματα των επτά πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και η υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας είναι τα εξής:
  • Χριστίνα Σουρίδη
  • Ελένη Μπουραζάκη
  • Χρύσα Φέρα
  • Χριστίνα Πατεράκη
  • Κωνσταντίνος Καραϊσκος (σύζυγος)
  • Παναγιώτης Αιματίδης (σύζυγος)
  • Μυρσίνη Θωμάκου
Ο Πατεράκης εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ

Άμεσα εμπλεκόμενος στη Μαφία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων φέρεται κατά τη δικαστική έρευνα να είναι ο Γ. Πατεράκης, καθώς και άλλα μέλη της οικογενείας του.
O Γ. Πατεράκης, εξαίρετο μέλος του κυκλώματος διαπλοκής με βασικά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου κυβερνήσεως Καραμανλή, φέρεται να εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ μέσω της αδερφής του.
Αυτό και μόνο το στοιχείο προσδίδει στην υπόθεση «υπεξαίρεσης» πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ διαστάσεις διαχρονικού σκανδάλου με πολλά πλοκάμια που οδηγούν αναπόφευκτα στις υπόγειες διαδρομές του θεσμικού υποκόσμου. Της διαπλοκής δηλαδή μεταξύ κρατικών στελεχών, προμηθευτών, κυβερνητικών στελεχών.
 
 
ixnos1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου