Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Το σκάνδαλο αγοράς όπλων στην Ελλάδα»

 

«Το δίδυμο Μέρκελ –Σαρκοζί ανάγκασε την Ελλάδα να αγοράσει όπλα σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Μάρτιος 9, 2012.

Οπωσδήποτε υπάρχει αισιοδοξία στο Eurogroup σχετικά  με την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην ανταλλαγή των ομολόγων για το χρέος της Ελλάδας, για την αποφυγή μια ανεξέλεγκτης πτώχευσης.


Το πιο σκανδαλώδες όμως γεγονός, που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό, είναι για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτήθηκαν για την Αθήνα, από τη Γαλλία και Γερμανία,  σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας ‘Telegraph’.

Εμφανίζεται μια βαθιά αίσθηση της υποκρισίας από την πλευρά της Ευρώπης, κυρίως από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο, το οποίο περισσότερο από ό, τι τα άλλα κράτη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το ελληνικό πρόβλημα, γράφει η Telegraph.

Στο πλαίσιο αυτό,   ο αριθμός ένα του Eurogroup, ο Jean-Claude Juncker, ο οποίος, αν και διπλωμάτης , δήλωσε ότι  «είναι πραγματικά σκανδαλώδες το γεγονός ότι όσο αφορά την Ελλάδα, να μην μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες  και οι χώρες οι οποίες εξήγαγαν τα προϊόντα αυτά δεν μείωσαν τις τιμές τους προς την Ελλάδα».
Ο Γιούνκερ  απευθύνεται ακριβώς προς δύο χώρες, τη Γαλλία και την Γερμανία, από τις οποίες η Αθήνα αναγκάστηκε να αγοράσει στρατιωτικά σκάφη και ελικόπτερα, σε υψηλές τιμές. Μια πολυτέλεια που σύμφωνα με τον Γιούνκερ, το ελληνικό κράτος, δεν μπορεί και δεν έχει. Τα οφέλη για τη  Γαλλία και τη Γερμανία είναι ολοφάνερα.

Πως μπορούν αυτές οι δύο χώρες από τη μια πλευρά να ενθαρρύνουν τη λήψη μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αναγκάζουν  την Αθήνα να αγοράσει τα όπλα τους;

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Telegraph, και ένας από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Martin Callanan, ηγέτης των συντηρητικών, δήλωσε ότι η Γερμανία και η Γαλλία δεν νοιάζονται για το μέλλον της Ελλάδας.

Το 2010 η Γερμανία πούλησε στην Ελλάδα όπλα και στρατιωτικό πλοίο αξίας 336 εκατ. λιρών, το έτος, δηλαδή,  κατά το οποίο η Ελλάδα βυθίστηκε σε κρίση και η βοήθεια της ΕΕ άρχισε να ενορχηστρώνεται για δάνειο 200 δις λιρών, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Αλλά και φέτος, η Αθήνα έχει κλείσει μια συμφωνία με την Γαλλία, να αγοράσει κάποια στρατιωτικά αεροσκάφη αξίας 662 εκατομμυρίων λιρών.

Τον Οκτώβριο του 2011, ενώ η ΕΕ, βρισκόταν στο στάδιο της επίτευξης συναίνεσης για το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης διάσωσης προς την Ελλάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί ήταν σαφείς όταν θυμήθηκαν ότι η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες για την οικονομία της έπρεπε να πληρώσει όλα τα στρατιωτικά συμβόλαια που είχε υπογράψει.

Έτσι, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες μειώνονταν κατά 9%, οι στρατιωτικές αυξήθηκαν κατά 18%!

Σύμφωνα με αξιωματούχους του γερμανικού Ινστιτούτου για τη Διεθνή Ασφάλεια, οι πωλήσεις αυτές αποτελούν μία τρέλα.

 Η καταβολή από την Ελλάδα τόσων μεγάλων χρηματικών ποσών, συμβάλλει  τα μέγιστα στην έκρηξη του δημόσιου χρέους του ελληνικού κράτους.


--
abcnews
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου