Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

'Ενας 63χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Γ.Ν Πτολεμαϊδας χάρισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας


Η Δωρεά Οργάνων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 από την ΜΕΘ του Γ.Ν Πτολεμαϊδας.


Δότης ήταν ένα 63χρονος άνδρας από τα Ιωάννινα που κατέληξε έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό. Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς της Μ.Ε.Θ., προτάθηκε η δωρεά οργάνων στην οικογένεια του εκλιπόντα, η οποία και συναίνεσε. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημερώθηκε άμεσα και συντόνισε τη διαδικασία της δωρεάς και της μεταμόσχευσης. Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από ομάδες λήψης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, του Π.Γ.Ν Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και του Π.Γ.Ν ΑΧΕΠΑ και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Συγκεκριμένα οι δυο νεφροί θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το ήπαρ σε ασθενή του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και οι δυο κερατοειδείς σε ασθενείς του ΑΧΕΠΑ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεως εκ μέρους των ληπτών , που βρίσκονται πλέον στο πρώτο μετεγχειρικό στάδιο ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη «γέφυρα ζωής» και ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την πράξη αυτή ανθρωπισμού και γενναιοδωρίας. Η Δωρεά Οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, ενώ αποτελεί πράξη που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και εξυψώνει ηθικά την οικογένειά του.

 
 
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου