Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αλλάζουν τη συνταγή τους Coca-Cola και Pepsi.Είχε Επικίνδυνη ουσία συνδέθηκε με καρκίνο, έπειτα από πειράματα σε ποντίκια


Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας.


Η ουσία συνδέθηκε με καρκίνο μετά από πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με μία μελέτη, αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποτών (American Beverage Association), δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.


Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) υποστηρίζει ότι κάποιος θα έπρεπε να καταναλώσει περισσότερα από 1.000 κουτάκια Coca-Cola ή Pespi ημερησίως για να λάβει την ίδια δόση της ουσίας που χορηγήθηκε στα ποντίκια στο εργαστήριο.


Η νέα συνταγή για το χρώμα καραμέλας που χρησιμοποιείται στα αναψυκτικά θα έχει μικρότερη ποσότητα του χημικού 4-methylimidazole, που η πολιτεία της Καλιφόρνιας προσέθεσε στη λίστα της με τις καρκινογόνους ουσίες.


«Παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε τους προμηθευτές καραμέλας να κάνουν αυτό το βήμα ώστε τα προϊόντα μας να μην χρειάζεται να γίνουν αντικείμενα μιας μη τεκμηριωμένης επιστημονικά προειδοποίησης», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της Coca-Cola.
logia-starata
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου