Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πάρτι κερδοσκόπων για λίγες ώρες απεργίας

Έληξε το μαρτύριο της σταγόνας για τους οδηγούς, καθώς οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο πανικός των πολιτών οδήγησε σε ουρές και κερδοσκοπία. Τι θα συμβεί με την απεργία των τελωνειακών (Vids)
Λίγες ώρες κράτησε τελικά η απεργία στα ΕΛΠΕ, αλλά ήταν αρκετές για να πανικοβληθούν οι πολίτες και να επωφεληθούν οι κερδοσκόποι. Το απόγευμα της Τρίτης, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, που άρχισε τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο, εξαιρούνται τα ΕΛΠΕ.
"H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ", αναφέρει το Σωματείο.
"Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας".
Πανικόβλητοι στα πρατήρια
Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν και μεταδόθηκε η είδηση της απεργίας, πανικόβλητοι οδηγοί έσπευσαν στα πρατήρια για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να παρατηρηθούν ελλείψεις στα βενζινάδικα από το πρωί της Τρίτης, αφετέρου να υπάρξουν φαινόμενα κερδοσκοπίας.
 
Αρκετοί καταναλωτές πλήρωσαν τη βενζίνη έως και 35 λεπτά ακριβότερα το λίτρο καθώς πολλά πρατήρια ξέμειναν από απλή αμόλυβδη και διέθεταν στους οδηγούς μόνο βενζίνη 100 οκτανίων η τιμή της οποίας κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.
 
Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός των πρατηρίων γινόταν κανονικά από τις εγκαταστάσεις των περισσότερων εταιριών εμπορίας και ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα στην αγορά, ωστόσο ο φόβος της έλλειψης και οι μνήμες από παλαιότερες απεργίες, οδήγησαν σε σκηνές απείρου κάλλους με οδηγούς να διαπληκτίζονται για λίγη βενζίνη.
Πάντως ότι η τροφοδοσία με καύσιμα, τόσο από τα εγχώρια διυλιστήρια όσο και από εισαγωγές θα διακοπεί εφόσον πραγματοποιηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινώσει οι τελωνειακοί υπάλληλοι για την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου