Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Προφυλακιστέοι για τον θησαυρό της αρχαίας Μακεδονίας

Προφυλακιστέοι για τον θησαυρό της αρχαίας ΜακεδονίαςΣτη φυλακή θα οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες...
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές Θεσσαλονίκης, οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα, όταν βρέθηκε στην κατοχή τους θησαυρός της αρχαίας Μακεδονίας.
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 45 και 50 ετών, που μεταξύ άλλων κατηγορούνται για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης αρχαίων μνημείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και της παράνομης ανασκαφής, αρνήθηκαν κατά την απολογία τους τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Όπως ισχυρίστηκαν, τα αρχαία αντικείμενα, που εκτιμάται ότι ανάγονται στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ., βρισκόταν στην κατοχή τρίτου προσώπου που επρόκειτο να τα πουλήσει σε υποψήφιο αγοραστή, έναντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκαν, αυτοί απλά τον συνόδευαν, ως οδηγός ο ένας κι ως ασφάλεια ο δεύτερος, στο προκαθορισμένο ραντεβού, έξω από το χωριό Γερακαρού της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως είπαν, η δικιά τους αμοιβή ήταν 2.000 ευρώ. Δεν έπεισαν όμως εισαγγελέα και ανακρίτρια, που τους έκριναν ως προσωρινά κρατούμενους.

Στο μεταξύ, στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης παραδόθηκε άνδρας που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι παραπάνω προσερχόμενοι στο ραντεβού. Σύμφωνα με την προανακριτική του κατάθεση, δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

radioflorina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου