Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το φυσικό αέριο εμφανίστηκε στην "Αφροδίτη"

Τα τελευταία δεδομένα θέλουν το κοίτασμα στο οικόπεδο 12 μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και τις διαδικασίες εξόρυξης να ξεκινούν πολύ πιο σύντομα. Στην πλατφόρμα εντός των ημερών ο Χριστόφιας
Ενθουσιασμός επικρατεί στην πλατφόρμα της Noble από τα αποτελέσματα των ερευνών στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς το κοίτασμα φαίνεται να ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Οι φυσαλίδες φυσικού αερίου βγαίνουν στην επιφάνεια, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί και πώς η διαδικασία εξόρυξης μπορεί να ξεκινήσει πολύ πιο σύντομα.
Οι υψηλής τεχνολογίας ραδιοβολίσεις του τελευταίου τριημέρου εντός του φρεατίου είναι αυτές που έφεραν αισιόδοξα μηνύματα στην κυπριακή πλευρά.
Ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών στην πλατφόρμα είναι ενθαρρυντικά, η Noble Energy προβληματίζεται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε ό,τι αφορά τα επόμενα στάδια εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που είναι η δημιουργία του τερματικού συγκέντρωσης και υγροποίησης.
Στο μεταξύ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να μεταβεί στην πλατφόρμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως σημειώνει το sigmalive.com. Η ημέρα της επίσκεψης πρόκειται να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους ασφαλείας.
Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η κίνηση του Δημήτρη Χριστόφια είναι και μία σκόπιμη ενέργεια του Προέδρου προκειμένου να απορροφήσει τους μεγάλους πολιτικούς κραδασμούς που αναμένει ότι θα δημιουργηθούν μετά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί την ερχόμενη Πέμπτη.
Απέναντι στην εικόνα του Κοινοβουλίου που ζητάει επισταμένα την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας και οι σύμβουλοί του θέλουν να αντιτάξουν αυτή του Προέδρου που φέρνει φυσικό αέριο στον τόπο παρά τις απειλές της Τουρκίας, εγκαινιάζοντας το ελπιδοφόρο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου