Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Την αναβάθμιση της μονάδας χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου σε Ογκολογικό τμήμα ζητούν με επιστολή τους οι καρκινοπαθείς της περιοχής

Την αναβάθμιση της μονάδας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας σε Ογκολογικό Τμήμα ζητά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Υγείας οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Κοζάνης και Εορδαίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 Aπό το 2011 λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκοκομείο ογκολογική μονάδα, η μοναδική που υπάρχει και λειτουργεί σε όλη την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, με δύο ογκολόγους γιατρούς και τρείς νοσηλεύτριες.
Οπως είναι ευνόητο και λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού καρκινοπαθών στην περιοχή καθημερινά την επισκέπτεται και εξυπηρετείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών. Αυτοί οι ασθενείς πριν τη δημιουργία της Ογκολογικής μονάδας του Μποδοσάκειου έπρεπε να επισκέπτονται νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τα ταμεία τους με τα έξοδα μετακίνησης, την εθνική οικονομία, καταναλώνοντας καύσιμα και χρησιμοποιώντας εισαγόμενα μέσα και να περνούν μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, έχοντας όχι μόνο να ταξιδέψουν αλλά και να περιμένουν ακόμη και ώρες στοιβαγμένοι, στις υπερπλήρεις Ογκολογικές κλινικές της Θεσ/νίκης.
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουνε η Μονάδα Χημειοθεραπείας να αναβαθμιστεί σε Ογκολογικό τμήμα. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε απλώς την απασχόληση πέντε επιπλέον νοσηλευτριών. Αυτό όμως δεν θα επιφέρει κανένα επιπλέον κόστος στο ΕΣΥ μια και οι νοσηλεύτριες ήδη εργάζονται σε άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας, όπου θεωρούνται υπεράριθμες και επιθυμούν τη μετακίνηση τους στο Μποδοσάκειο. ¸τσι θα έχουμε μια θεαματική βελτίωση των υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς της περιοχής χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι η αναβάθμιση βρίσκει σύμφωνους και τους δύο ογκολόγους οι οποίοι θα επωμιστούν το επιπλέον φόρτο εργασίας. Εξάλλου με την μέχρι τώρα παρουσία και δράση τους έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται να δουλέψουν και οτι πραγματικά νοιάζονται για την ανάπτυξη του τμήματος.
Απο τη μεριά μας σαν Σύλλογοι δηλώνουμε ότι και μείς, με εθελοντική εργασία, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως και όπου μας ζητηθεί. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιατί πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα κάνετε δεκτό το αίτημα μας. Η ύπαρξη και λειτουργία εξάλλου του Ογκολογικού Τμήματος είναι το ελάχιστο που δικαιούται η περιοχή μας. Μια περιοχή που προσφέρει τα μέγιστα στην Εθνική οικονομία και εισπράττει για αντάλλαγμα αδιαφορία, υποβάθμιση, μόλυνση και καρκίνο.
Ο Πρόεδρος Καρκινοπαθών Εορδαίας
Καραπίντσιος Βασίλειος
Η Πρόεδρος Καρκινοπαθών Κοζάνης
Δινοπούλου Φανή

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου