Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ


ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ !


ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Στη Ρωσία άρχισε η παραγωγή του βιοτεχνολογικού δέρματος. Αυτό το μοναδικό στο είδος του νανοτεχνολογικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιείται για τη αποκατάσταση του δέρματος και των βλεννογόνων υμένων μετά από εγκαύματα, τραύματα και τροφικά έλκη. Στην κοσμητολογία δε αυτό το δέρμα μπορεί να αποτελέσει ελιξήριο της νεότητας.

Από τη στιγμή της εμφάνισης αυτής της ιδέας μέχρι την έναρξη της βομηχανικής παραγωγής του δέρματος πέρασαν 10 χρόνια. Το 2001 νεαρός επιστήμονας από το Ορενμπούργκ Ραμίλ Ραχματούλιν έκανε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση μελετώντας τις πολυμερείς ουσίες του υαλουρονικού οξέος. Μερικά χρόνια μετά δημιουργήθηκε πρώτο πειραματικό δείγμα του νέου βιολογικού υλικού. Και στο τέλος του περασμένου έτους σε μια μικρή επιχείρηση που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Ορενμπούργκ (Ουράλια), άρχισε η βιομηχανική παραγωγή αυτής της ουσίας που λέγεται gιamatrix.
Αυτή η ουσία συμβάλλει στην αποκατάσταση των ιστών και αποτελεί ιδιόμορφη βάση για τη διαμόρφωση νέου δέρματος στην τραυματισμένη περιοχή. Έτσι μας είπε ο Ραμίλ Ραματούλιν.
-         Το βασικότερο που προσθέσαμε στη μήτρα μας είναι η δημιουργία βόλικων συνθηκών για τη μεταφορά κυττάρων που είναι βασικότερος όρος ίασης του δέρματος. Ακριβώς αυτό αποτελεί καινοτομία.
‘Οπως δήλωσε ο επιστήμονας, η gyamatrix είναι πολύ απλή στην χρήση της γιατί κολλάει πάνω στην πληγή και αναρροφάται κατά τη ίασή της. Επιπρόσθετες επιδέσεις και άλλες ενέργειες δεν χρειάζονται. Αυτή η ουσία είναι κατα πολύ πιο φτηνή από τα ξένα ανάλογα της και έχει υψηλότερη βιολογική συμβατότητα και αποτελεσματικότητα. Εκτός αυτού, η αποθήκευσή της είναι πολύ απλή, πράγμα που επιτρέπει να δημιουργούνται αποθηκεύσεις της για οποιαδήποτε περίπτωση.
Με τη βοήθεια του βιοδέρματος μπορούν να θεραπεύονται όχι μόνο εγκαύματα. Τις δυνατότητες του βιοδέρματος στον τομέα της λεγόμενης anti-age θεραπείας εκτίμησαν πολύ θετικά οι κοσμητολόγοι, λέει ο Ραμίλ Ραχματούλιν.
-         Η ιδέα αυτής της θεραπείας συνίσταται στο ότι η άνω κεράτινη στιβάδα του δέρματος αφαρείται. Έπειτα χρησημοποιείται η ουσία μας που μοιάζει με πραγματιό δέρμα και προστατεύει από λοιμώξεις την επιφάνεια την οποία καθάρισαν από ρυτίδες μέσω πήλινγκ. Ταυτόχρονα ενεργοπιεί την αποκατάσταση του ίδιου του δέρματος.
Τώρα η μικρή καινοτομική επιχείρηση του Πανεπιστημίου Ορενμπούργκ παράγει περίπου 1500 πακέτα gyamatrix το μήνα. Αυτός ο αριθμός δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσει τη ζήτηση. Η παραγωγή όμως θα αυξάνεται. «Ο αριθμός τραυματισμένων φτάνει τις 700 χιλ. ετησίως και ο σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε».

neotera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου