Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτη πρόκληση από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ημερίδες για την συμβίωση των “γκέι” και των “λεσβιών”.Για να... “προκόψουν” τα Ελληνόπουλα


“Τα λεφτά υπάρχουν...” - Απίστευτη πρόκληση από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς – Οι ημερίδες για την συμβίωση των “γκέι” και των “λεσβιών” εφήβων με τις οικογένειές τους - Για να... “προκόψουν” τα Ελληνόπουλα

Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα συζητούσε τα επιπλέον οικονομικά μέτρα που φαίνεται να έρχονται, οι πολίτες έψαχναν να βρουν χρήματα για να καλύψουν τις φορολογικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις,
 οι πολιτικοί ασχολούνταν με τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης ή τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι ευαίσθητοι συμπολίτες μας πάσχιζαν να βρουν κάποια βοήθεια για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και οι περισσότεροι νέοι έψαχναν για κάποια εργασία, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανακοίνωσε το νέο της πρόγραμμα.

Μη φανταστείτε όμως ότι η δράση της ΓΓΝΓ θα αφορά κάτι από τα παραπάνω…
Η ΓΓΝΓ, λοιπόν, ανακοίνωσε πρόγραμμα με αντικείμενο την προώθηση του σεβασμού στη σεξουαλική διαφορετικότητα αλλά και την εικόνα της ομοφυλόφιλης συντροφικότητας! Ο κρατικός φορέας νεολαίας αποσκοπεί, όπως λέει, στην εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι νέοι στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα που θα έχει τίτλο «Ζούμε όπως κι εσύ» θα υλοποιηθεί το 2012 σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Θετική Φωνή», που ασχολείται με τα θέματα των ομοφυλοφίλων.


Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς επιδιώκει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος να προωθήσει, τόσο στις νέες και στους νέους όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, το μήνυμα ότι η σεξουαλική διαφορετικότητα είναι δικαίωμα και δεν πρέπει να αποτελεί αιτία διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού, εμποδίζοντας τελικά τους νέους ομοφυλόφιλους να «ζουν όπως και οι άλλοι». Φαινόμενα όπως η βία, σωματική και ψυχολογική, και ο ρατσισμός, που συχνά στιγματίζουν τους νέους και τους οδηγούν στο περιθώριο, ακόμα και στην αυτοκτονία, θα αναδειχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, με σκοπό να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση ενός συστήματος αξιών με σκοπό την κατανόηση των κοινωνικών ωφελειών που προκύπτουν από τη διαφορετικότητα κάθε μορφής είναι άλλωστε, μας πληροφορεί η ΓΓΝΓ, μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα συνεχές ζητούμενο στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος συνίσταται στη διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο να προβληθεί η εικόνα της συντροφικότητας μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη με αυτήν την καθημερινή και ανθρώπινη διάσταση της σχέσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, σε αντίθεση με το συχνά προβεβλημένο από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές στερεότυπο σχέσης που ενέχει χαρακτήρα χυδαιότητας ή αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή κοινωνικού στιγματισμού. 

Η εκστρατεία περιλαμβάνει καταχωρίσεις στον Τύπο, διανομή φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καθώς και τη διοργάνωση ημερίδων με θέμα τη συμβίωση των γκέι και των λεσβιών εφήβων με τις οικογένειές τους μετά την ανακοίνωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας (coming out), με σκοπό τη στήριξη των ίδιων και την ευαισθητοποίηση των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «η επιλογή εκπόνησης του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ένα ρηξικέλευθο βήμα υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων των νέων που διεκδικούν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα της σεξουαλικής τους ταυτότητας» και «πραγματοποιείται για πρώτη φορά από κρατικό φορέα, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει ταυτόχρονα έναν νέο δίαυλο προσέγγισης και επικοινωνίας με ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας που υφίσταται διακρίσεις».
***
Σημείωση Ε.Θ.
Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε, γεμάτη... εκπλήξεις!!!
Όχι μόνο στο απίστευτο ξεπούλημα της Ελλάδας στους τροϊκανούς τοκογλύφους δανειστές μας, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως στον τομέα των ναρκωτικών (φυτέψτε χασίς στις γλάστρες).
Τώρα έρχεται η σειρά της... “προώθησης των ομοφυλόφιλων”.
Από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, την σκυτάλη πήρε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Για να ... προκόψουν τα Ελληνόπουλα. Να γίνουν “Γιουσουφάκια”.
Εγκλήματα κατά της Πατρίδος. Χειρότερα και από την οικονομική κρίση.
Και τα ανεχόμαστε ακόμα;

http://www.elthraki.gr/details.php?id=3458

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου