Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ελληνική Αρχαία Εφεύρεση για την Βασίλισσα της Αγγλίας



Επιμέλεια:
Τόνια Φιλιππή


Με τίτλο: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεση ενός αρχαίου Έλληνα για να ηλεκτροδοτήσει το κάστρο του Γουίνδσορ. Και όταν λέμε αρχαίο Έλληνα, εννοούμε τον Αρχιμήδη και όχι τον 90χρονο σύζυγό της, Φίλλιπο της Ελλάδας» κυκλοφόρησε η Βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Η εφημερίδα πληροφορεί το Βρετανικό κοινό για την απόφαση της «Αυτής Μεγαλειότητας», να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεση του αρχαίου Έλληνα εφευρέτη Αρχιμήδη από τις Συρακούσες, για να ηλεκτροδοτήσει το κάστρο του Γουίνδσορ.
Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του ατέρμονα κοχλία, της «έλικος του Αρχιμήδους», όπως έμεινε γνωστή η εφεύρεση και είναι ένας σωληνοειδής κοχλίας, που χρησίμευε για την άντληση νερού και την άρδευση καλλιεργημένων εκτάσεων. Η σύγχρονη εκδοχή της εφεύρεσης, θα χρησιμοποιεί το νερό που μεταφέρεται από ένα τεχνητό φράγμα, ώστε να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Ο μηχανισμός έχει ήδη μεταφερθεί μέσω του Τάμεση στο «Romney Weir» στα ανάκτορα του Γουίνδσορ και σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έλικες θα είναι έτοιμοι για την παραγωγή ενέργειας τον προσεχή Νοέμβριο.
Έτσι με αυτόν τον οικολογικό τρόπο, εκτός της εξοικονόμηση χρημάτων και ρεύματος, θα μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του κάστρου, σε ενέργεια μέσα στον επόμενο χρόνο. Επίσης, οι τεράστιες τουρμπίνες, βάρους 40 τόνων, είναι σχεδιασμένες, ώστε να μην εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση σολομού και χελιού μέσα στον ποταμό Τάμεση.
Οι «έλικες του Αρχιμήδη», κατασκευάστηκαν από ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία, με κόστος εφτακόσιες χιλιάδες λίρες Αγγλίας, ενώ η εγκατάστασής τους θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου