Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτα πράγματα καταγγέλει ο Σίμος Κεδίκογλου πως κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε για να πάθετε πλάκα, πως μοιράζει τα εκατομμύρια σε καιρό λιτότητας η ΕΡΤ.Όλα όσα θια διαβάσετε ότι καταγγέλει  ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου με επιστολή του, τα έχει κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ, η θητεία της οποία λήγει και...υπάρχει κίνδυνος να ανανεωθεί.ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

Η επιστολή του Σίμου Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Οι κκ Παπαγεωργίου και Ταγματάρχης βαρύνονται με βαρύτατες παραλείψεις, οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης και ενδεχομένως με ποινικά αδικήματα που ήδη διερευνώνται από την εισαγγελέα κυρία Πόπη Παπανδρέου για το θέμα των Δικαιωμάτων του Champions League και για το θέμα της Μετάδοσης και διανομής των Δορυφορικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Όπως έχει αναλυτικά εξηγηθεί σε ερωτήσεις συναδέλφων και μηνυτήρια αναφορά δική μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή και τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται από την προσφορά της ΕΡΤ για τα δικαιώματα του Champions League το ποσό των 25.2 εκ. ευρώ, που είναι κατ’ ελάχιστο η διαφορά που προκύπτει από το αντίτιμο των δικαιωμάτων μετάδοσης με τα –με μεγάλη αισιοδοξία- προσδοκώμενα έσοδα από διαφημίσεις. Το συνολικό ποσό που καλείται να καταβάλλει η ΕΡΤ είναι – σύμφωνα με πληροφορίες από πολίτες που έχουν γνώση της σύμβασης είναι 31.2 εκ ευρώ, ενώ είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι η ανταγωνιστική προσφορά ήταν μόλις 6 εκ. Ευρώ, προσφορά που αντιστοιχούσε στα προσδοκώμενα διαφημιστικά έσοδα ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθούν οι κκ. Παπαγεωργίου και Ταγματάρχης, υπό την ιδιότητά τους ως μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της προσφοράς και να ολοκληρώσουν την εκταμίευση αυτού του ποσού των 31.2 εκ ευρώ, διότι σε αυτή την περίπτωση η Βουλή των Ελλήνων, δια της αρμόδιας επιτροπής στην οποία εσείς συμμετέχετε, θα καταστεί ουσιαστικά συνένοχη στα μάτια της κοινής γνώμης, πράγμα ανεπίτρεπτο. Σας καλώ πέρα και πάνω από οιεσδήποτε πολιτικές και κομματικές διαφορές που έχουμε –και δεν αναιρούνται- να κάνουμε ένα βήμα, συναίνεσης αν θέλετε, - και απευθύνομαι στους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως στο λάθος, αλλά στην σωστή κατεύθυνση: Στο να σταματήσουμε την διοίκηση, της ΕΡΤ της οποίας ζητείται σήμερα ο επαναδιορισμός της, από το να ολοκληρώσει μία εξόχως προκλητική πράξη εκταμίευσης 31.2 εκ. Ευρώ, μία πράξη ζημιογόνα και για το δημόσιο Ταμείο αλλά και πρωτίστως καταστροφική για το ηθικό ανάστημα που καλούνται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού να επιδεικνύουν.

Σας καταθέτω την επιστολή που απέστειλα στις 6 Οκτωβρίου 2011 στους κκ Τεντε, (σχ 1)Παντελή και Πεπόνη με την οποία ζήτησα τον συσχετισμό των υποθέσεων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League με την υπόθεση των δορυφορικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, διότι από τα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου προκύπτει ότι η διοίκηση της ΕΡΤ με ψεύδη συγκαλύπτει την υπόθεση εδώ και 14 μήνες, επιδεικνύει οργανωμένη συμπεριφορά εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο ταμείο και ανυπολόγιστη ζημιά για την Εθνική Οικονομία, για τις εξαγωγές, τον Τουρισμό και τις Επενδύσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σας καταθέτω αντίγραφο της απάντησης της Διοίκησης της ΕΡΤ( σχ2) σε εμφάνιση μου σε εκπομπή της ΝΕΤ και την απάντηση μου με Ερώτηση στην Βουλή προς τον Αρμόδιο υπουργό κ. Μόσιαλο (σχ3) καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τις ψευδείς δικαιολογίες και τις προσπάθειες συγκάλυψης εκ μέρους τ της Διοίκησης της ΕΡΤ.

Στις τρεις ερωτήσεις μου και στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο κ. Μόσιαλος εδέησε να απαντήσει με την κάτωθι επιστολή (σχ 4)στην οποία βεβαιώνει ότι και ο ίδιος αλλά και ο κ. Γερουλάνος είναι πλήρως ενήμεροι για αυτή την υπόθεση.

Επισυνάπτει δε προς απάντηση μου σε ερώτηση για μεταγενέστερα γεγονότα (όπως για τον «διαγωνισμό» ο οποίος τελικά μετά τις αντιδράσεις ακυρώθηκε) την προγενέστερη έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης! Από την ανάγνωση του κειμένου προκύπτει αβίαστα ότι στην σύνταξη του πορίσματός (σχ5) τους, οι εν λόγω επιθεωρητές συνέκριναν μία σύμβαση της ΕΡΤ με την France Telecom αφ ενός με μία σύμβαση ανύπαρκτη την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος 23 Φεβρουαρίου 2011, εφ’ ετέρου, μεταξύ ΕΡΤ και PCCW Global.

Και αφού θεωρεί έτσι η διοίκηση της ΕΡΤ ότι ξέπλυνε τα ανομήματα της προηγούμενης χρονιάς, προκηρύσσει πλέον δύο διαγωνισμούς (τα τεύχη των οποίων σας καταθέτω, την διακήρυξη του ενός (σχ 6)και τις τεχνικές προδιαγραφές προς διαβούλευση του δεύτερου (σχ 7).

Από αυτά προκύπτει ότι πλέον η ΕΡΤ, συνεπεία της…« ιδιαιτέρως επωφελούς» κατά την διοίκηση της ΕΡΤ “ανάθεσης με διαπραγματεύσεις”, πλέον θα πληρώνει 1.2 εκ ευρώ ετησίως για την μεταφορά του σήματος (προϋπολογισμός έργου μεταφοράς) ενώ θα εισπράττει 200.000 ευρώ ετησίως (προϋπολογισμός εκμετάλλευσης).

Και αυτό την ίδια στιγμή που επί μήνες η Διοίκηση της ΕΡΤ μας διαβεβαίωνε ότι εξασφάλισε την δωρεάν μεταφορά ενός τηλεοπτικού καναλιού και εγγυημένα έσοδα 630.000 ευρώ ετησίως. Έτσι, καθίσταται πλέον αυταπόδεικτο ότι η ετήσια ζημιά για το δημόσιο ταμείο θα φτάσει για το ένα αυτό τηλεοπτικό κανάλι το 1.63 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή για την τριετή σύμβαση τα 4.89 εκατομμύρια ευρώ.

Η ζημιά βεβαίως γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν υπολογίσουμε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ απεμπόλησε – με την “απευθείας ανάθεση μέσω διαπραγματεύσεων”- την δωρεάν μεταφορά και διανομή τεσσάρων επιπλέον τηλεοπτικών καναλιών, που σύμφωνα με τον δικό της προϋπολογισμό έχουν ετήσιο κόστος 4.8 εκ ευρώ, ήτοι για την τριετή σύμβαση 14.4 εκ ευρώ.

Δηλαδή η συνολική ζημιά για το δημόσιο ταμείο ανέρχεται σε περίπου 20 εκ. Ευρώ, χωρίς σε αυτήν βεβαίως να υπολογίσουμε την ζημιά στην Ελληνική Οικονομία από την παράλειψη προβολής του ελληνικού τουρισμού και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και την προώθηση των επενδύσεων από το εξωτερικό προς την χώρα μας με ΤΕΣΣΕΡΑ επιπλέον τηλεοπτικά κανάλια, ανέξοδα για την ΕΡΤ, που προέβλεπε η σύμβαση με την France Telecom.

Η διερεύνηση και των δύο υποθέσεων που όπως πληροφορούμαι διεξάγεται από την εισαγγελέα κα Πόπη Παπανδρέου νομίζω ότι θα καταλογίσει ευθύνες όπου δει, για την κατασπατάληση ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Εμείς πρέπει να πράξουμε το δικό μας καθήκον, το οποίο είναι να σταματήσουμε τώρα την διοίκηση της ΕΡΤ από το να επισωρεύσει επιπρόσθετες ζημιές στο Δημόσιο Ταμείο.

Εδώ απαιτείται αίσθημα ευθύνης και συναίνεση στο ΣΩΣΤΟ και όχι στο λάθος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου