Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

«Περίεργη» έκρηξη στη Θεσσαλονίκη που αφορά τα ελληνοτουρκικά

Έγινε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ έκρηξη βόμβας σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση μοιάζει με ταινία, καθώς έχει μυστικές υπηρεσίες, σεξ, διεθνείς σχέσεις και μυστηριώδες παρασκήνιο.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα 50χρονος Κούρδος, ο οποίος παρακολουθείτο από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (τουλάχιστον), και μάλιστα είχε συλληφθεί τον Ιούλιο από την αντιτρομοκρατική. Ο Κούρδος που έχασε τη ζωή του είχε σχέση με μία 42χρονη Τουρκάλα που είχε κατηγορηθεί για τρομοκρατία στην Γερμανία ως μέλος κουρδικής οργάνωσης.


Για τον Κούρδο εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό η εξέταση αιτήματός του για πολιτικό άσυλο, καθώς το σχετικό αίτημά του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Στις 8 Ιουλίου τον συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, εμπλέκετο σε οργάνωση και για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Από τις έρευνες βρέθηκαν μόνο πλαστά διαβατήρια (όχι όπλα, εκρηκτικά κ.λπ.) και γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος.


Ωστόσο οι ελληνικές αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι της Τουρκάλας εναντίον της οποία εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα ως μέλος του ευρωπαϊκού τμήματος της κουρδικής οργάνωσης DHPCP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου