Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μαγκριώτης:"Η αντιπολίτευση που κάναμε είχε στοιχεία υπερβολής και ισοπέδωσης..."


Αναγνώρισε ότι κορόιδεψαν τον κόσμο για να κλέψουν τις ψήφους .
Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι μπροστά στις αποφάσεις της κυβέρνησης για λουκέτα σε δημοσίους οργανισμούς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν αρνητικά, υπάρχει κοινωνική αντίσταση αλλά και Μέσα Ενημέρωσης που, όπως είπε, μιλάνε για ανάλγητη κυβέρνηση που βγάζει κόσμο σε ανεργία.
Ο κ. Μαγκριώτης αναγνώρισε πάντως πως   πολλές από αυτές τις αποφάσεις θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει «έναν χρόνο ή έξι μήνες» πριν, αν και, όπως είπε, το δημοσιονομικό όφελος από αυτές τις δράσεις δεν είναι μεγάλο.

Σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση απέναντι στο αίτημα του Κώστα Καραμανλή για συνεννόηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπερασπιστώ την αντιπολίτευση που κάναμε σε πολλά θέματα. Είχε στοιχεία υπερβολής και ισοπέδωσης...».

Ο υφυπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων τόσο με τους ιδιοκτήτες φορτηγών όσο και με τα ταξί. Επεσήμανε ότι μέσα από τον εξαντλητικό διάλογο θα βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα των επαγγελμάτων με κανόνες προς όφελος της κοινωνίας, των κλάδων και της οικονομίας.

Για το ζήτημα των διοδίων, επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι πολίτες σε έργα που έχουν εγκαταλειφθεί ενώ πέταξε και πάλι το μπαλάκι στους ιδιώτες τους οποίους κατηγόρησε, εμμέσως, ότι πήραν πίσω τη συμφωνία που είχαν κάνει στις αρχές του 2010 για μείωση τους.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα, μέσω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι τράπεζες να δώσουν τα χρήματα για τα έργα ενώ η κυβέρνηση έχει βρει, όπως είπε, και εναλλακτικές μεθόδους χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου