Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φθηνά την γλίτωσε ο παπουτσής στην Κομοτηνή! (και λίγα άκουσε)

Δίνοντας απλά τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες, αλλά αποφεύγοντας να μιλήσει διά του μικροφώνου, επέλεξε να παραστεί σε τελετή ονομασίας 608 ατόμων στο τμήμα της Κομοτηνής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, θέλοντας ίσως να προλάβει περισσότερες αποδοκιμασίες, από όσες ήδη συνόδεψαν την είσοδό στο χώρο της τελετής. Ο κ. Παπουτσής έφτασε στη σχολή 
αρκετά νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης της τελετής, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και τον διευθυντή της αστυνομικής ακαδημίας, υποστράτηγο Γεώργιο Μπαλάγκα.

Ευχές και δηλώσεις Παπουτσή μόνο στα μικρόφωνα των ΜΜΕ

Στην τελετή χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Κωνστάντιος, ο οποίος πρώτος εισήλθε στον αύλειο χώρο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των νέων αστυνομικών. Η προσφώνηση εισόδου του υπουργού που ακολούθησε ήταν αυτή που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Εκφράσεις, όπως, «ντροπή σου», «αυτή είναι η γενιά του Πολυτεχνείου» και γιουχαΐσματα, ακούστηκαν από ορισμένους εκ των συγκεντρωμένων, αλλά γρήγορα σταμάτησαν, όταν παρενέβη η προσωπική ασφάλεια του υπουργού, αλλά και στελέχη της σχολής. Και παρόλο που οι αποδοκιμασίες γρήγορα περιορίστηκαν ωστόσο ο υπουργός απέφυγε έστω να ευχηθεί στους νέους αστυφύλακες από το μικρόφωνο. Αρκέστηκε μόνο να δώσει τα πτυχία σε ορισμένους από αυτούς, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να δώσει τις ευχές του διά των ΜΜΕ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, όπου μεταξύ άλλων, δήλωσε, «είναι ημέρα χαράς και δικαίωσης των προσπαθειών αυτών των νέων παιδιών, που είναι οι νέοι αστυνομικοί, αλλά και των οικογενειών τους, που με κόπους και θυσίες σπούδασαν και στήριξαν αυτά τα νέα παιδιά, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να αποφοιτήσουν και να ορκιστούν στην πατρίδα, για να υπερασπιστούν τους νόμους, το Σύνταγμα και πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των πολιτών. Ο αγώνας μας είναι αγώνας συλλογικός, είναι αγώνας της ελληνικής κοινωνίας, για την νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Για τη νομιμότητα στη λειτουργία του κράτους, έτσι ώστε να μπορέσουμε με σκληρή προσπάθεια στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας σε υγιείς βάσεις, όπου δεν θα υπάρχει ανομία και θα κυριαρχεί η ασφάλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη».



Ειδικοί φρουροί και στις περιφερειακές αστυνομικές Διευθύνσεις

Όσον αφορά τις υποστελεχωμένες αστυνομικές Διευθύνσεις κυρίως στην περιφέρεια, ο κ. Παπουτσής είπε, «παντού υπάρχουν προβλήματα, αλλά η χώρα μας αντιμετωπίζει μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στενότητας δημοσιονομικής. Ταυτόχρονα επιχειρούμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε την συνοχή της κοινωνίας και να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα. Η εγκληματικότητα αυξάνεται στο κέντρο και πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση και μάλιστα άμεση και ριζική. Παρόλα αυτά οι δυνατότητες που έχει η αστυνομία για την στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών θα εξαντληθούν και τώρα και με τους ειδικούς φρουρούς που πρόκειται να έρθουν τους επόμενους μήνες».
Ερωτώμενος ο κ. Παπουτσής για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ενημέρωσε ότι σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των προσφορών για την κατασκευή του, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή του φράχτη.

Στην τελετή στην Κομοτηνή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος Μανάνας, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Ταξίαρχος Γεώργιος Πολυζωίδης, ο διοικητής της σχολής Αστυφυλάκων, αστυνομικός διευθυντής Αθανάσιος Σύρρος και ο διοικητής περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αρχιπύραρχος Βασίλειος Παυλακάκης. Παραβρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών Αρχών και Φορέων, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, γονείς και συγγενείς των νέων αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου.




Τελετές ορκωμοσίας αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Διδυμότειχο

Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε στη σχολή αστυφυλάκων της Ξάνθης. Της τελετής χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ενώ τα πτυχία παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης. Επιπλέον παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτιος Καραλίδης, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών Αρχών και σωμάτων ασφαλείας, διδακτικό προσωπικό της σχολής και πλήθος κόσμου. Στο Διδυμότειχο, της τελετής χοροστάτησε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες παρέδωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Λουπεΐδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης. Συνολικά 2.085 νέοι αστυφύλακες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν το προσεχές διάστημα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Κατάταξη εννέα δοκίμων αστυφυλάκων στη Ροδόπη

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, παρουσία του διευθυντή ταξιάρχου Γεωργίου Πολυζωίδη, η κατάταξη εννέα δοκίμων αστυφυλάκων, που προσελήφθησαν μέσω των πανελληνίων εξετάσεων του τρέχοντος έτους και θα παρουσιαστούν για εκπαίδευση στα τμήματα δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Ο διευθυντής τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου