Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Χάπι που θα κρατάει αναλλοίωτο το αρχικό χρώμα της τρίχας

Χάπι που θα κρατάει αναλλοίωτο το αρχικό χρώμα της τρίχαςΜπορεί τα γκρίζα μαλλιά να προσδίδουν γοητεία, όμως αν εσάς σας στέλνουν κάθε τόσο στο κομμωτήριο για βαφή, τότε σίγουρα θα αισθανθείτε ανακούφιση μαθαίνοντας ότι σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμο ένα χάπι που θα κρατάει αναλλοίωτο το αρχικό χρώμα της τρίχας.

Υστερα από εκτενείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο γνωστής εταιρείας καλλυντικών, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια φόρμουλα κατά του γκριζαρίσματος. Είναι βασισμένη στο απόσταγμα ενός φρούτου και προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες που υφίστανται τα κύτταρα των μαλλιών.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η λήψη του θα πρέπει να είναι καθημερινή και να ξεκινάει πριν εμφανιστούν οι πρώτες γκρίζες τρίχες, αφού η θεραπεία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναστρέψει τη διαδικασία.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, τα κύτταρα που δίνουν χρώμα στα μαλλιά πεθαίνουν με το πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας της μείωσης ενός προστατευτικού ενζύμου, της τυροσινάσης, που σχετίζεται με την πρωτεΐνη 2 (TRP-2).

Οι επιστήμονες, αντί να δημιουργήσουν ένα συνθετικό φάρμακο που να μιμείται τη δράση του TRP-2, μελέτησαν χιλιάδες φυσικές ουσίες για να βρουν τελικά σε ένα φρούτο αυτήν που μπορεί να λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για τη δράση της εν λόγω θεραπείας ανακοίνωσαν ότι θα αποκαλύψουν στο επόμενο Διεθνές Συνέδριο Ερευνητικής Δερματολογίας, σε 18 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου