Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ενοικιαστές όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες κατοικίας, με απαίτηση της τρόικα!

Γράφει η Νάνσυ Καλαφάτη

Με Ελληνικές υπογραφές -αυτό να μην το ξεχάσουμε- και βούλα από την τρόϊκα, το χαράτσι στα ακίνητα ,που πληρώνουμε φέτος, μετόση δυσκολία, μέσω των λογαριασμών στη ΔΕΗ, θα διατηρηθεί και μετά το 2015!
Έτσι επιβεβαιώνεται το ρηθέν: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...
Κάτι ανάλογο περί "προσωρινού" εικάζω ότι θα συμβεί και με την παρούσα, μεταβατική, προσωρινή ή όπως αλλιώς ονομάζεται η παρούσα Κυβέρνηση Παπαδήμου...Θα μείνει όσο την χρειάζονται η τρόικα, το ΔΝΤ και τα ελληνικά κόμματα!
Ο πνιγμένος βλέπετε, αρπάζεται ακόμη και από τα μαλλιά του διασώστη, με πιθανότητα να πνιγούν και οι δύο... Έτσι και εμείς οι μελαγχολικοί, χαχόλοι, και ανέλπιδεςπολίτες, αρπαχθήκαμε από τη σανίδα Παπαδήμου...Όχι από την Κυβέρνησή του... Τα μέλη της είναι πασίγνωστα και αρκετά απεχθή, αλλά η εγγύηση του ονόματοςΠαπαδήμου, έδωσε προς στιγμήν το "όπιο της λύτρωσης" σε μεγάλη μερίδα αφελών Ελλήνων.
Ξεχάστηκε προς στιγμήν ότι ο κος Παπαδήμος ήταν ο μεγαλύτερος κεντρικός Τραπεζίτης και στην ενδοχώρα και στην ΕΚΤ. Δεν απουσίαζε την περίοδο της μεγάλης τοκογλυφίας των Ελληνικών Τραπεζών,με τα πανωτόκια και τη χρηματιστηριακή φούσκα... Ούτε από το πλευρό του κου Σημίτη κατά τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην Ευρωζώνη, ήταν απών!Ήταν πανταχού παρών και μη εξαιρετέος ο νυν Πρωθυπουργός...
Όπως παρών ήταν και στη Σύνοδο κορυφής των 27...Εκεί όπου όλοι συμφώνησαν πλην Μεγάλης Βρετανίας, δια στόματος Κάμερον...
Σήμερα το 62% των Βρετανών ταυτίζεται με τις απόψεις Κάμερον, αλλά ο ίδιος λογοδοτεί εντός του Κοινοβουλίου, σε αντιπάλους και συμμάχους, ακούγοντας όλη την κινδυνολογία περί απομόνωσης της Βρετανίας, περί βλάβης στα συμφέροντα του Σίτι, περί, περί...
Και ο δικός μας Πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος ήταν εκεί , αλλά δε διαφώνησε!
Δεν είπε όχι, σε μια ΕΕ στην οποία ακόμη ΔΕΝ ισχύουν οι de facto αποφάσεις Μερ-κοζί! Ισχύει ακόμη το veto... Αν βιαίως καταστρατηγηθεί και αυτός ο Ευρωπαϊκός κανόνας, τότε- ενδεχομένως - να έχουμε και πάλι μια εφιαλτική επανάληψη της ιστορίας, στα μέσα του 20ου αιώνα!
Ενδεχομένως να έχουμε και πάλι τις Κάτω χώρες να "ανοίγουν "τα σύνορα για να περνάνε οι Μερκοζί, τη Γαλλία να υποδουλώνεται και το Λονδίνο να "βομβαρδίζεται" χωρίς όμως οι Γερμανικές μπότες να πατάνε τη Μ. Βρετανία!
Αλλά το veto ισχύει.Ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε απ΄αρχής της ΕΕ, ακριβώς για να ατάσσονται οι ακραίες και επιβλητικές διαθέσεις, όπως αυτές της κας Μέρκελ και της ορντινάτσας της , του κου Σαρκοζί!
Ο κύριος Παπαδήμος, βεβαίως, γνωρίζει πολύ καλά που πάει το πράγμα... Γνωρίζει ότι συντόμως, σε μήνες ή χρόνο θα είμαστε εκτός!Θα μπορούσε με το κύρος που διαθέτει σε Ευρώπη και αλλού, να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες των μεταρρυθμίσεων. Θα έδινε βάρος στο εισπρακτικό σύστημα, θα ήλεγχε και θα φορολογούσε αναλόγως τις περιουσίες των of shore εταιρειών, θα έβαζε θεμέλιο λίθο στην πάταξη της γραφειοκρατίας!
Άλλωστε υπήρχε το παράδειγμα του αείμνηστου Παπαναστασίου που έστησε το Κράτος πρόνοιας, μόλις μέσα σε τρία χρόνια!
Αλλά πρωτίστως ο κ. Παπαδήμος φάνηκε ότι επιθυμούσε να εξυπηρετηθεί η... Ευρωπαϊκή πρεμούρα ! Έτσι στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, σε περίπτωση εκτροχιασμού των ελλειμμάτων!
Οι τροϊκανοί ετοιμάζονται να αντλήσουν από τα ταμεία της Ελλάδας και το τελευταίο Ευρώ , ως λάφυρο της στραγγαλιστικής δανειακής πολιτικής τους!
Η προς στιγμήν η "σιωπή των αμνών" με την ιστορία Παπαδήμου, τους καλοκάθισε . Είδατε κανέναν να αντιδρά; Είδατε καμία συσπείρωση- σταυροφορία του Τύπου γύρω από την αλήθεια, προκειμένου να αναστηθούν το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια του ΄Ελληνα; Όχι! Οι μετρημένοι στα δάχτυλα "συνάδελφοι" εξακολουθούν να απαγγέλλουν το ίδιο ποιηματάκι, που εκφωνούν εδώ και χρόνια, με ολίγον... αντίδραση, με ρεπορτάζ καταγραφής της κακομοιριάς και της φτώχειας.
Ο σκοπός είναι-εμφανής- κάθε βράδυ, να κλείνουμε τα μάτια σκεπτόμενοι ότι "υπάρχουν και χειρότερα" ! Η Ελλάδα κάποτε αντιστάθηκε ξαφνιάζοντας φίλους και εχθρούς. Σήμερα ο Ελληνικός λαός λέει και πάλι όχι στη Γερμανοποίηση της ζωής του, αλλά έχει απέναντί του σε μέτωπο, τους πολιτικούς του, που λένε μονίμως "ναι" στα πάντα!
Χάσαμε πλέον την είσοδο της σπηλιάς. Δε γνωρίζουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Ο μίτος της Αριάδνης κόπηκε, από έναν πρώην Πρωθυπουργό- χωρίς να αθωώνονται και οι πριν από αυτόν- που ενώ μας... ευεργέτησε με τον ενδοτισμό του, ταξιδεύει τώρα υπέρ του "δικαίου των Εθνών", σε άλλες Ηπείρους! Αυτό κι αν θα πει αναβάθμιση! Τελειώνεις εντός, αλλά αναδεικνύεσαι εκτός! Γιατί για τα μείον στα εντός, είχες δεσμευτεί στους εκτός (έχει κανείς αντίρρηση;) !
Εντός-εκτός και επί τα αυτά δηλαδή! Ότι είχαμε πάντα ! Μια πλούσια Ελλάδα με φτωχούς πνεύματι και ψυχή πολιτικούς και παθητικούς πολίτες! Οι πολιτικοί μας, αποδέχθηκαν εύκολα να γίνουν υπάλληλοι της τρόικας και εποπτευόμενοι .
Με προτροπή των τροϊκανών μάλιστα, πήραν "κασμά" για να κατεδαφίζουν το σαθρό οικοδόμημα του δημοσίου που έφτιαξαν οι ίδιοι. Με προσλήψεις από το παράθυρο και επικυρώσεις μέσω προεδρικών διαταγμάτων. Αλλά ούτε σε αυτό τα καταφέρνουν, καθ΄ότι δεν εργάστηκαν ποτέ ή εργάστηκαν ολίγον! Έτσι αποδέχονται την Γερμανική επιστασία, χωρίς όρους και χωρίς τσίπα, με την περίφημη εφεδρεία-απόλυση!
Και υπάρχουν ακόμη αφελείς- πιστέψτε με- πολίτες, δημόσιοι υπάλληλοι , οι οποίοι συνωστίζονται έξω από πολιτικά γραφεία, ζητώντας ρουσφετολογικά να εξαιρεθούν από την εφεδρεία...Εισπράττουν ακόμη υποσχέσεις και δυστυχώς τις πιστεύουν!
Στον τόπο αυτό, όπου το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του νοικοκύρη, είναι αγαθό, θα βάλουν μόνιμο φόρο ιδιοκατοίκησης!
Ένα σπίτι αποκτάται με πολύ δουλεία και εκ παραδόσεως το κληρονομεί η επόμενη γενιά. Όχι τσάμπα αλλά με φόρο στο Κράτος, στις μάντρες οικοδομών σ, στο ΙΚΑ, στη ΔΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στο Δήμο. Το να έχεις ιδιόκτητο σπίτι σήμερα, είναι το ίδιο βραχνάς, με το να μένεις στο ενοίκιο!
Και όλα τα είχαμε μέχρι σήμερα και επισήμως μας ήρθε - και όχι μόνον για Χριστουγεννιάτικες διακοπές- η τρόικα, οι δύο Γερμανοί επόπτες ανάπτυξης και καμιά εικοσαριά τοποτηρητές. Τσίριζαν πριν λίγους μήνες οι του ΠΑΣΟΚ! Ξιφουλκούσε με τα "περί Κατοχής" ο Καρατζαφέρης, απείχε δια του "αρραβώνος " η κα Μπακογιάννη και γινόταν τσάμπα μάγκας ο "αντιμνημονιακός" κος Σαμαράς!
Τα υπόλοιπα κόμματα- τα Αριστερά- το μόνο που κάνουν για να αντισταθούν, είναι να επαναλαμβάνουν συνθήματα και ιδεολογίες, που τα δίχασαν και τα στιγμάτισαν στο παρελθόν με αποτέλεσμα να φθαρούν στην πάροδο των χρόνων. Η Αριστερά είχε το μεγάλο πλεονέκτημα:Την ευθεία πρόκληση να "μεταλλαχθεί" σε καθαρά ελληνικό κόμμα, με ουμανιστικές ιδέες και αρχές!
Είχε την ευκαιρία, να γίνει ο παραδειγματισμός και το σημείο αναφοράς, σε μια νέα εκκίνηση της Ευρωπαϊκής κουλτούρας! Αλλά δεν το έκανε...Προτιμάει ακόμη, να "παραβλέπει" την ευκολία του αυτόματου- ηλεκτρικού πλυντηρίου και να στέλνει τα ρούχα για πλύσιμο "με κόπανο", στις όχθες ενός ποταμού!
Αλήθεια, τους μισθούς και τα έξοδα των τροϊκανών και των άλλων, τα πληρώνει η ΕΕ; Μήπως προβλέπονται και συμπεριλαμβάνονται στους υπέρογκους τόκους, που μας φεσώνουν κάθε μήνα;
Γιατί αν τα πληρώνουμε εμείς, περιμένετε οσονούπω και άλλη ορδήνα καταφθάσει!
Άντε βρε καλόπαιδα του ρεπορτάζ- όσοι απομείνατε υπομένοντας- ψάξτε το να δούμε, είναι πολλά τα λεφτά;
Γιατί, από σήμερα βγάζουν όλοι αυτοί οι κύριοι τα τεφτέρια! Ε... αφού ζήτησαν και τα στοιχεία αντοχής μας από τη Στατιστική, ευθαρσώς μας πληροφορούν, ότι τα θέλουν όλα, καθώς οι συμφωνίες είναι συμφωνίες .
Άντε και στο τέλος μας πετάνε και ένα ξεροκόμματο. Τραβάνε το αυτί -λέει- της κυβέρνησης, για τον προϋπολογισμό του 2013! Της ζητάει από τότε να μην πάρει άλλα φορολογικά μέτρα, σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων!
Οι οριζόντιες όμως περικοπές στο Δημόσιο θα γίνουν!
Όχι στα έξοδα... Εκεί αν και συρρικνώθηκε το κονδύλι μισθών και συντάξεων, παραδόξως η τρύπα άνοιξε κατά 4 δισ... Δημόσιο, ποιο δημόσιο; Δημοσιά το λένε αλλιώς, το σημείο έκθεσης προϊόντων, περατζάδας, αμπελοφιλοσοφίας και διαπραγμάτευσης!
Μας κάνουν εσκεμμένως έξωση από το σπίτι μας και συντόμως, ο μισός πληθυσμός θα μετακομίζει, λόγω μη καταβολής φόρων, στις φυλακές!
Τουλάχιστον αν έχεις δύο σπίτια, αει στον κόρακα, παίρνει μεν από το ενοίκιο του ενός η εφορία, αλλά κάτι μένει...Τσοντάρεις με το ελάχιστο που περισσεύει από τη σύνταξη και τσίμα-τσίμα τα μισοκαταφέρνεις, να ανταποκριθείς στα χαράτσια...
Αλλά αν μια ζωή έφτιαχνες ένα σπίτι, έχεις παιδιά παντρεμένα άνεργα που τα φιλοξενείς, πως στα κομμάτια θα καταφέρεις να ταΐζεις την κυρά, το γιο ,τη νύφη και τα δύο εγγόνια;Κι αν το σπίτι έτυχε να βρίσκεται μισό αιώνα στην Κηφισιά, πάνω σε οικόπεδο συνεταιρισμού, πήρες και δάνειο επισκευαστικό, πως θα τα καταφέρεις ;
Σήμερα γνωρίζουμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ ότι το χαράτσι στα ακίνητα ΔΕ θα είναι έκτακτο τέλος, αλλά θα γίνει μόνιμος φόρος...
Συγκεκριμένα, το επίσημο κείμενο της 5ης αναπροσαρμογής του Μνημονίου προβλέπει:
-Μόνιμο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με στόχο την είσπραξη 1,667 δισ. ευρώ φέτος και αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια.
-Εξάλειψη όλων των φορολογικών εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές, με παράλληλη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.
-Κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων για τους φορολογούμενους που διαμένουν μόνιμα σε μικρά ελληνικά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις.
-Περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας. Θα περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης και για τριτέκνους και πολυτέκνους.
-Ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία. Σχεδιάζεται να αναμορφωθεί εκ νέου η φορολογία κατοχής ακίνητης περιουσίας.
-Εφαρμογή καθολικού πόθεν έσχες με ομοιόμορφη μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου. Σχεδιάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων πόθεν έσχες και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται.
Όλα τα παραπάνω , διαρρέουν στον Τύπο με σχετικές σάλτσες. Η πραγματικότητα είναι εδώ ακόμη ωμή και εισπρακτική...
Την εποχή των χίπις δεν την έζησα, όμως έφτασε και στη δική μου γενιά ο απόηχος της νοοτροπίας τους. Οι χίπις δεν είχαν σπίτι... κι αν είχαν το εγκατέλειπαν για να ζήσουν κοινοβιακά κάτω από τον έναστρο ουρανό...
Με αρκετή περίσκεψη φωνάζω: Εμπρός ορέ Έλληνες.! Ας εφαρμόζουμε και μεις τη νοοτροπία της κοινοβιακής ζωής στις κατασκηνώσεις. Άστεγοι της Αθήνας εμπρός στα "σπιτάκια" του Δήμου, στον Άγιο Ανδρέα... Θα τρώμε από τα συσσίτια του Δήμου και το πενιχρό ημερομίσθιο στα εργοστάσια και εργοτάξια της Μέρκελ, θα το εκχωρούμε και θα εισπράττεται αυτομάτως, από το ταμείο αλληλεγγύης!
Έτσι σε τρεις γενιές ίσως και να αποπληρώσουμε... Ευρώπη και Ευρωζώνη δε θα υπάρχουν , αλλά η υπερχρεωμένη Ελλάδα θα υφίσταται! Τι άλλο πιο ωμό θα μας πουν από εκείνο:
" Tο πείραμα της Ελλάδας με το ατέλειωτο κούρεμα, δεν πρόκειται αλλού να εφαρμοστεί, για να μην αντιδράσουν αρνητικά οι αγορές..."
Μια απορία: Τι αξία έχουν τα πλούσια Κράτη με φτωχούς λαούς;
Είμαι χαζή- το παραδέχομαι- και δεν μπορώ να αντιληφθώ, πως είναι δυνατόν Ινδία, Βραζιλία να παίζουν μείζονα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και να έχουν λόγο στο ΔΝΤ, όταν η αθλιότητα διαβίωσης των λαών τους, γίνεται συχνά πυκνά εικόνα ντοκιμαντέρ!
Όταν κάθε τρεις και λίγο σπεύδουν, προς βοήθειά τους οι διεθνείς οργανισμοί , με χρήματα από παγκόσμιους εράνους ; Και κάτι που είδα σε αναλυτικότατο ρεπορτάζ σήμερα το πρωί στον Sky... Οι "Γιατροί του κόσμου" είναι πλέον της Ελλάδος! Έμειναν εδώ και καθημερινά εξετάζουν απόρους ασθενείς, συνταγογραφούν και εμβολιάζουν άπορα παιδάκια!
Τα δε συσσίτια στα σχολεία, τα είχαν προλάβει οι... παρουσιαστές του πρωινάδικου στο Mega... Γάλα σκόνη και ένα κομμάτι κίτρινο τυρί για λιπαρά!
Επίσης,λιποθυμούν, λέει, στα σχολεία της πρωτεύουσας από την πείνα τα παιδιά και κάτι πρέπει να γίνει!
Αλλά η προπαγάνδα για τους σκοπούς της UNICEF και του επικεφαλής για την Ελλάδα πρώην βουλευτή του Πασοκ-πρώην συνδικαλιστή κ. Λαμπρόπουλου,καλά κρατεί και αφορά στα παιδάκια της Αφρικής... Τώρα αν η μισή Αφρική φυτοζωεί στο κέντρο της Αθήνας, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...Θέλουμε να αντιδράσουμε απέναντι στους δαίμονες και τα δαιμόνια που μας υποβάλλουν;
Ένας είναι ο τρόπος! Να ανοίξουμε τα μάτια και να βλέπουμε, χωρίς προτροπές και υποβολές.
ΝΑΙ οι Σύλλογοι γονέων, να κάνουν στα σχολεία παζάρια...Να ψάχνουν όμως τις πραγματικές ανάγκες των οικογενειών των μαθητών και προς τα εκεί να κατευθύνουν τα έσοδα, ακόμη και αν είναι ελάχιστα.
Έτσι μπορεί και να "καμφθεί" η αδιαλλαξία της κάθε τρόικας και ο τσαμπουκάς του κάθε Υπουργού Οικονομίας- καλή ώρα ο κ. Βενιζέλος- που σήμερα θα μας ξαναπεί, τα στερεότυπα:
"Χάριν των θυσιών των Ελλήνων, τους οποίους κατανοώ πλήρως, του χρόνου θα έχουμε αντί για έλλειμμα πλεόνασμα ..."
Εγώ που είμαι Ελληνίδα που θυσιάζεται, δεν καταλαβαίνω γιατί το έκτακτο χαράτσι για το σπίτι μου να γίνει μόνιμο "ενοίκιο"στο Κράτος, εφόσον από του χρόνου θα υπάρχει πλεόνασμα!
Δεν το δέχομαι, γιατί ούτε μαζί τα φάγαμε -κατά τον Β αντιπρόεδρο- ούτε μαζί τα φτιάξαμε...
Ούτε προμήθειες από φρεγάτες έβγαλε η μάνα μου για να φτιάξει το σπίτι μας, ούτε με το νόμο κρίθηκα αποφυλακιστέα, παρ΄ ότι κατηγορήθηκα για διακίνηση μαύρου χρήματος και απολαβή προϊόντος εγκλήματος...
Αει σιχτίρ λοιπόν Δευτεριάτικα και η τρόικα και το ΝΔΤ, πολιτικοί και πολιτικάντηδες πολιτικολογούντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου