Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"... ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Οι πιέσεις του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν βρήκαν έδαφος και θα κατασκευαστούν χώροι προσευχής των μουσουλμάνων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θράκης «Έχουν το δικαίωμα στον πλαίσιο της ανεξιθρησκίας να λατρεύουν τον Θεό τους σε δύσκολες στιγμές οι συνοδοί των μουσουλμάνων ασθενών» θα πει στο «Χ» ο διοικητής Ηρακλής Χατζηνέστωρος.

της ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗΣ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

Και ξαφνικά ο χώρος που φιλοξενούσε τον μηχανολογικό εξοπλισμό του τηλεφωνείου διαιρέθηκε στα δύο και προετοιμάζεται για να φιλοξενία χώρου προσευχής των μουσουλμάνων συμπολιτών που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Το γεγονός καταγράφεται για την χρονική συγκυρία που αποφασίστηκε η υλοποίηση του σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί από τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν εδώ κι ενάμιση χρόνο. Δεν ξέρουμε αν τελικά αποφασίστηκε λόγω του κλίματος των εκλογών που αναπτύσσεται τελευταία ή ήταν μια ειλημμένη απόφαση που συνέπεσε η υλοποίησή της.

Πάντως τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι κατά 80% οι ασθενείς και συνοδοί του Σισμανόγλειου είναι μουσουλμάνοι οπότε ανακύπτει η σχετική ανάγκη και στα θέματα της προσευχής. Το τεχνικό συνεργείο δουλεύει πυρετωδώς για την προετοιμασία του χώρου ενώ ανάλογες κινήσεις θα γίνουν όπως πληροφορούμαστε στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Ο χώρος είναι γύρω στα 10 τ.μ. και έχει όπως πληροφορούμαστε την έγκριση της μουφτείας αλλά και της μητρόπολης. Θα έχει δική του είσοδο και δεν επιβαρύνει κανένα από τους λειτουργικού χώρους του νοσοκομείου...


«Δεν είχαμε αντίρρηση και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να προσεύχονται στον Θεό τους, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε στιγμές δύσκολης ψυχολογίας και πίεσης, έχοντας τον δικό τους χώρο να τελέσουν το θρησκευτικό καθήκον» θα πει όταν ρωτήθηκε σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος.

Το θρησκευτικό αυτό ισλαμικό προσκυνητάρι θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία μετά τις υποδείξεις του μουφτή Κομοτηνής. Υπενθυμίζουμε ότι χώρο προσευχής των μουσουλμάνων είχε κάνει στο ιδιόκτητο κέντρο αποκατάστασης στην κλινική Αγ. Γεώργιος και Αγ. Μαρίνα ο Κων. Στασινόπουλος. Ανάλογα αιτήματα έχουν υποβληθεί και για άλλους δημόσιους χώρους όπως και οι δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου