Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Και εσύ τι έκανες γι'αυτό ρε Πέτρο Δούκα, όταν ήσουν υφυπουργός Οικονομικών


Σοκ προκαλεί η δήλωση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, Π. Δουκα, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη και μάλιστα   ζητά να γίνει τουλάχιστον ελεγχόμενα και οργανωμένα με κούρεμα στο χρέος προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα.

"Η ικανότητα των Ελλήνων πολιτών να καταβάλλουν φόρους βρίσκεται πραγματικά στο όριο", φέρεται να δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών στο CNBC.

πηγή:sofokleusin.gr

Όσον αφορά τα προβλήματα της Ελλάδας ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως αυτά θα επιλυθούν μόνο μέσω μαζικών αποκρατικοποιήσεων, μέσω moratorium σε νέους φόρους και μέσω αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία, που να επιτρέπει στους εργοδότες να διαχειρίζονται τα δικά τους θέματα.

"Εάν το κάνεις αυτό και αρχίσεις να έχεις πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, τότε νομίζω πως η χώρα μου θα αναπτυχθεί πολύ-πολύ γρήγορα", δήλωσε.

Τον Ιούλιο είχανε δει το φως της δημοσιότητας επιστολές του Π. Δουκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή γαι τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου