Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Χαμός στην "καρδιά" της Αθήνας - Έφυγαν ακόμα κι οι τσολιάδες από τον Άγνωστο Στρατιώτη!!!

Χαμός στην "καρδιά" της  Αθήνας - Έφυγαν ακόμα κι οι τσολιάδες από τον Άγνωστο Στρατιώτη!!! Ένταση, ξύλο και δαρκυγόνα στις πορείες Ένταση, ξύλο και δαρκυγόνα στις πορείες 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια φορά το Σύνταγμα στο περιθώριο της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και του πανεκπαιδετικού συλλαλητηρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να κατεβάσουν το φράχτη που έχει τοποθετήσει η Αστυνομία στο ύψος της Β. Σοφίας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση δακρυγόνων και η ένταση να μεταφερθεί και εντός του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου είχαν καταφύγει ομάδες διαδηλωτών.
Αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο σταθμό και τον "έπνιξαν" στα δακρυγόνα. Σύμφωνα με εργαζόμενους στο Μετρό, χτυπήθηκαν και υπάλληλοι. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Τουρίστες, πολίτες που δεν γνώριζαν ότι γίνονται επεισόδια, ηλικιωμένοι και παιδιά βρίσκονταν ξαφνικά αντιμέτωποι με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους και έτρεχαν να ξεφύγουν έντρομοι.
Επίσης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ επί της οδού Αμαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών είναι μία Γαλλίδα δημοσιογράφος και μια Ελληνίδα φωτορεπόρτερ. Για το περιστατικό διατάχθηκε από τη ΓΑΔΑ έρευνα.
Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν επίσης δύο αστυνομικοί.
Λίγο μετά τις 14.00 άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα δίτροχα και ΙΧ στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια όμως ώρα ομάδες νεαρών συνέχιζαν τον κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία ανταλλάσοντας πέτρες με δακρυγόνα αντίστοιχα, από τα δύο πεζοδρόμια της Αμαλίας, στο ύψος του Αγνωστου Στρατιώτη.
Στην Αμαλίας ο δρόμος έκλεισε όταν ένας οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ, το οποίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του, είδε τι συνέβαινε και στάθμευσε κάθετα στο ύψος της Οθωνος, κλείνοντας την κυκλοφορία. Οι επιβάτες, όπως αναφέρει το in.gr βρέθηκαν στα παράθυρα να παρακολουθούν πίσω από τα τζάμια την ανταλλαγή «πυρομαχικών» μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, που είχαν καταλάβει τα «μέτωπα» των δύο πεζοδρομίων.
Η αστυνομία, επίσης, απομάκρυνε τους εύζωνες από τα φυλάκιά τους. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκαπέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι δέκα εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.
ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
17.45 Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά τα επεισόδια νωρίτερα στο Σύνταγμα μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα απο 15.000 άτομα.
16.52 Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν διαδηλωτές και δημοσιογράφους με αμείωτη ένταση. Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.
16.05 Η έκρυθμη κατάσταση ανάγκασε ακόμα και τους τσολιάδες να απομακρυνθούν από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς η σωματική τους ακεραιότητα κινδύνευσε άμεσα.
14.36 Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα όπου κατέληξαν νωρίτερα οι πορείες των μαθητών-φοιτητών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.
Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες κρύβονται στα γύρω στενά και εμφανίζονται ανά διαστήματα προκειμένου να πετάξουν πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Αγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και σε πολίτες πους τους προπηλάκισαν στο μετρό και μάλιστα χτύπησαν στο κεφάλι έναν άντρα.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια και στο οποίο μετέχουν μαθητές και φοιτητές. Κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Επικράτησε ένταση για πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την πορεία των φοιτητών και μεταφέρθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη Β. Σοφίας, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον «σιδερένιο φράχτη» που στήνει η αστυνομία στο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ μαζικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου