Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου μόλις 26 ευρώ

Ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου μόλις  26 ευρώΤην φτηνότερη «ταμπλέτα» του κόσμου, τον φθηνότερο υπολογιστή τύπου tablet δηλαδή, λανσάρισε η Ινδία, με στόχο να πουλιέται αρχικά έναντι ποσού 35 αμερικανικών δολαρίων σε φοιτητές (δηλαδή 26 περίπου ευρώ) και στη συνέχει να βγαίνει στην αγορά για 60 δολάρια. Η νέα ταμπλέτα ονομάζεται «Aakash», που σημαίνει “ουρανός” στα χίντου. Πρόκειται για την γέφυρα που επιχειρεί να ρίξει η ινδική κυβέρνηση πάνω στο ψηφιακό χάσμα, ανάμεσα σε πλούσιους που έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο και σε φτωχούς.

Η πρώτη παρτίδα 100.000 συσκευών έχει ήδη διανεμηθεί δωρεάν σε φοιτητές και έγινε δεκτή με ανάμεικτες αντιδράσεις. Η συσκευή έχει δύο θύρες usb, υποστηρίζει video conference, έχει λειτουργικό Android και η μπαταρία του διαρκεί τρεις ώρες – ωστόσο οι πρώτοι χρήστες βρήκαν το νέο υπολογιστή εξαιρετικά αργό.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συγκεκριμένοι φοιτητές είχαν χρησιμοποιήσει ήδη στη ζωή τους επώνυμους υπολογιστές, σε αντίθεση με το 90% του πληθυσμού της χώρας που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στο οποίο κυρίως απευθύνεται η περίφημη «ταμπλέτα». Άλλωστε, για τα 1,2 δισεκατομμύρια των κατοίκων της Ινδίας το αντίτιμο ενός iPad είναι απλησίαστο και παρόλο που και την ίδια στιγμή οι χρήστες του ίντερνετ στη χώρα έχουν 15πλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, αυτοί δεν ξεπερνούν το ένα δέκα το του πληθυσμού της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου