Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον Π. Ψωμιάδη, πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθ. Κονταξής, κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στο ανώτατο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η καταδικαστική απόφαση, βάσει της οποίας ο Π. Ψωμιάδης τέθηκε σε αργία, πρέπει να αναιρεθεί διότι δεν έχει την επαρκή και πλήρη αιτιολογία που επιτάσσει το Σύνταγμα.
Θυμίζουμε ότι ο Π. Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος που αφορά τη μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο νόθευε καύσιμα.
«Από τη πρώτη στιγμή δήλωσα ότι έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ότι η αλήθεια, τελικά, θα λάμψει. Η αρχή έγινε με την προχθεσινή αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας.
Η σημερινή αναιρετική και εμπεριστατωμένη πρόταση του Εισαγγελέα, αποκαθιστά την αλήθεια. Αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πιστεύοντας στη δικαίωσή μου», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου