Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Μόνιμο Διευθυντήριο της τρόικας στην Αθήνα

Μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα θα αποκτήσει η τρόικα, κλιμάκιο της οποίας θα εγκατασταθεί στην Αθήνα, επιτηρώντας σε καθημερινή βάση την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η σχετική αναφορά αναμένεται να υπάρξει και στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Την εξέλιξη αυτή προανήγγειλε και η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, που κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης, έκανε λόγο για μόνιμη επιτήρηση των υπό διάσωση χωρών
Οι ελεγκτές που θα εγκατασταθούν στη χώρα θα επιδιώξουν να διασφαλίσουν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους καθώς και τα δάνεια που θα δοθούν στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος διάσωσης θα φέρουν αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, με την εγκατάσταση του μόνιμου κλιμακίου θα δοθεί ένα τέλος στο θρίλερ που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που πρόκειται να λάβουμε μια νέα δόση.
Το επιτελείο που θα εγκατασταθεί εδώ θα είναι ολιγομελές και θα τοποθετηθεί σε επιτελικές θέσεις, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο ρόλος του θα είναι να παρακολουθεί μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επίσης, οι τροϊκανοί θα μεταφέρουν στην κυβέρνηση τις απόψεις και τις υποδείξεις της Κομισιόν σε μια φορά θεμάτων, με στόχο να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου