Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ryanair... "Αντίο" σε 13.000 τουρίστες σε Ρόδο και Κω !!!

Την διακοπή των δρομολογίων από τα νησιά της Ρόδου και της Κω αποφάσισε η Ryanair, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στελέχη του ιρλανδικού αερομεταφορέα...
στο Capital.gr.

«Η Rynair θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αεροπορικές αρχές και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων και των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα σε ετήσια βάση. Ωστόσο, το
πρόγραμμα χειμερινών πτήσεων 2011-2012 από και προς 160 αεροδρόμια που έχει πλέον ολοκληρωθεί δεν θα καταστεί δυνατό να περιλαμβάνει την Ρόδο και την Κω» δηλώνει στο Capital.gr ο εκπρόσωπος της Ryanair Στίφεν Μακ Ναμάρα.


Πλήγμα για τον τουρισμό
Η διακοπή των δρομολογίων της ιρλανδικής εταιρείας αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την τουριστική κίνηση της Ρόδου και της Κω, καθώς το εξάμηνο Νοεμβρίου-Απριλίου ο αριθμός των αφίξεων πτήσεων της Ryanair στο νησί ξεπέρασε τις 8.000, ενώ το 2010 σε Ρόδο και Κω αφίχθησαν περίπου 13.300 επιβάτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Έντονη φημολογία για την διακοπή των πτήσεων του αερομεταφορέα από και προς τα δύο νησιά των Δωδεκανήσων είχε αναπτυχθεί στους τοπικούς παράγοντες του τουρισμού ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, οπότε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατή η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων για τους δύο προορισμούς.

Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, η φημολογούμενη τότε κατάργηση των πτήσεων της Ryanair από και προς Ρόδο και Κω αποτέλεσε αντικείμενο μικροπολιτικής κόντρας.

Αιτία για την διακοπή των χειμερινών πτήσεων φαίνεται να είναι η μη καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής προς τον αερομεταφορέα, όπως προβλέπεται από σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Ryanair και των τοπικών Αρχών.

Αναμφισβήτητα απαντήσεις για την διακοπή των πτήσεων αλλά και το είδος των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί θα κληθούν να δώσουν τις προσεχείς ημέρες ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης που είχε χειριστεί την υπόθεση και η τοπική Αυτοδιοίκηση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου