Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Χρωστάει της "Μιχαλούς" το Δημόσιο στη ΔΕΗ

Οι οφειλές αγγίζουν τα 135εκ. ευρώ

 
Στα 135 εκατ. ευρώ προσδιορίζει τα χρέη υπουργείων και λοιπών φορέων του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ με νεώτερη ανακοίνωση της αναφορικά με το τέλος για τα ακίνητα που ανακοινώθηκε χθες και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης. «Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε», αναφέρει η Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 135 εκατ. ευρώ και αναλύονται ως εξής:
·υπουργείο Οικονομικών 46,63 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Εθνικής Άμυνας 9,41 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 7,10 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Εσωτερικών 14,50 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Δικαιοσύνης 4,41 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Οικονομίας 1 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Υγείας 3,80 εκατ. ευρώ
·υπουργείο Παιδείας 2,2 εκατ. ευρώ
·σύνολο χρεών μαζί με άλλους δημόσιους φορείς 135 εκατ. ευρώ
Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος ανέφερε ότι το συνδικάτο δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός» και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος «Διαφορετικά θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου