Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Από μαμά γαϊδούρα και μπαμπά ζέβρα, γεννιέται...

 Στο καταφύγιο άγριων ζώων «Chestatee» στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, μετά από  διασταύρωση θηλυκού γαϊδουριού με αρσενική ζέβρα, γεννήθηκε ένα πανέμορφο ζώο, ο "Πίπι".
 Πρόκειται για ένα ζεβρο-γαϊδουράκι που έχει λωρίδες άσπρου και μαύρου χρώματος στα πόδια του, όπως η ζέβρες, ενώ η πλάτη του είναι καφετί. Ο Πίπι γεννήθηκε στο καταφύγιο «Chestatee»στις 21 Ιουλίου. Πατέρας του είναι ο Ζικ η ζέβρα και μητέρα του είναι η Σάρα το γαϊδουράκι.
 Το καταφύγιο άγριων ζώων δέχεται πλήθος κόσμου για να δει από κοντά το συγκεκριμένο ζώο. Ο ιδιοκτήτης του πάρκου λέει: «Όσοι έρχονται στο καταφύγιο δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μας παίρνουν τηλέφωνο από τη Ρωσία, ενώ έχουμε δεχτεί επισκέπτες από την Αγγλία και τη Γαλλία».

Μαμά γαϊδούρα και μπαμπάς ζέβρα!
 Ο κτηνίατρος του καταφυγίου επεσήμανε: «Η διασταύρωση γαϊδούρας και αρσενικής ζέβρας είναι πάρα πολύ σπάνια. Γαϊδούρες και άλογα ζευγαρώνουν πολύ συχνά με αποτέλεσμα να γεννιούνται μουλάρια. Ωστόσο σπάνια μια γαϊδούρα θα ζευγαρώσει με αρσενική ζέβρα».
 Ο ιδιοκτήτης του πάρκου λέει πως: «Περιμέναμε το μικρό γαϊδουράκι και ανησυχούσαμε πάρα πολύ γιατί η μητέρα είχε περάσει τις μέρες τις και ακόμα δεν είχε γεννήσει. Τελικά γεννήθηκε το ζεβρο-γαϊδουράκι και πιστέψαμε ότι όλα είναι δυνατά».

 Για περισσότερα από 30 χρόνια, στο συγκεκριμένο καταφύγιο τα ζώα που ζουν εκεί μοιράζονται τους ίδιους χώρους, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γεννιέται ζώο από διασταύρωση διαφορετικών ειδών.
 Δείτε στο βίντεο τον πανέμορφο  Πίπι:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου