Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τιμή στον αδικοχαμένο Ίκαρο


Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος, αλλά οι ήρωες δεν ξεχνιούνται ποτέ. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, στη Γέργερη της Κρήτης η εκδήλωση στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, φίλων και συγγενών του άτυχου σμηναγού έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ικάρου της Πολεμικής Αεροπορίας, που πλέον συναντά κανείς, στην είσοδο του χωριού του Σήφη Αναστασάκη.
Ο δήμος Γόρτυνας πραγματοποίησε την εκδήλωση θέλοντας να αποδώσει τιμή στον ήρωα πιλότο αλλά και να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση του Σήφη Αναστασάκη που έχασε τη ζωή του στα 35 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους.
Ο 36χρονος Αναστασάκης έχασε τη ζωή του, όταν στις 26 Αυγούστου δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, συγκρούστηκαν στον αέρα. Από τη μοιραία σύγκρουση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο είχε τότε σκοτωθεί και ο 33χρονος σμηναγός Τάσος Μπαλατσούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου