Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

αν αληθεύει..


(.) Οι ηγέτες για να πείσουν τους υπηκόους θα πρέπει πρώτοι αυτοί να διδάσκουν με το παράδειγμά τους.
Πρέπει να είναι πρώτοι στις θυσίες, πρώτοι στην αρετή, για να μπορούν να μεταδώσουν αρετή και στον λαό διότι η αρετή είναι μεταδοτική όπως και η κακία. Σε κανένα δεν αρμόζει να κυβερνάει εάν δεν είναι  ο ίδιος σαφώς καλύτερος από τους κυβερνώμενους.  Ο λαός δεν υπακούει σ' αυτούς που δεν μπορούν να τον εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους. Όταν ένας Αμερικανός μάνατζερ ανέλαβε μία χρεοκοπημένη πολυεθνική εταιρεία, εδήλωσε ότι καθορίζει τον μηνιαίο μισθό του στο συμβολικό ποσό τού ενός δολαρίου έως ότου με τις προσπάθειες όλων ανακάμψει η εταιρεία και βγάλει κέρδη.
Πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση με μεγάλη."νοητική" καθυστέρηση, κατάλαβε επιτέλους ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα τής χρεοκοπίας και ο πρόεδρος τής Βουλής ίδρυσε υπό την αιγίδα τού Προέδρου τής Δημοκρατίας ταμείο για την εξόφληση του χρέους, αξιέπαινη προσπάθεια που όμως απέτυχε παταγωδώς και αγνοείται η τύχη της.
Όταν ο έντιμος και υπερήφανος Ελληνας μικροσυνταξιούχος και μισθωτός προσέφερε από το υστέρημά του για τον κοινό σκοπό, το πρώτο που θα περίμενε κανείς είναι ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας θα έδινε πρώτος το καλό παράδειγμα καθορίζοντας τη μηνιαία χορηγία του και τα έξοδα παράστασης σε 1 Ευρώ και καταθέτοντας τα υπόλοιπα στο ταμείο για την εξόφληση τού χρέους έως ότου η χώρα περάσει την κρίση και ανακάμψει.
Όταν ο Πρόεδρος τών ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 400.000 δολλάρια ή 279.358 Ευρώ, στον Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 Ευρώ, ήτοι οι παροχές του υπό την πτώχευση τού Ελληνικού Δημοσίου είναι κατά 165.441 Ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο στον Πρόεδρο τών ΗΠΑ.
Αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, ο λαός περιμένει από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, έστω και καθυστερημένα, να κάνει το καθήκον του δίνοντας  το παράδειγμα και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό τής χώρας που βρίσκεται στον κόσμο του και απολαμβάνει τα προνόμιά του μακαρίως, χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή.
Κύριε πρόεδρε τής Δημοκρατίας.
Καλά είπατε στη συναντησή σας με τον πρωθυπουργό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έδωσαν ότι είχαν να δώσουν. Όμως με τις προγραμματιζόμενες αυξησεις τού ΦΠΑ , την εξίσωση τού πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και τις λοιπές εκκρεμούσες εξαγγελίες  σκεφτήκατε πόσο περισσοτερο θα επιβαρυνθεί απ' ό,τι ήδη .επιβαρύνεται;  Μήπως θα πρέπει να αρχίσει, επιτέλους, και ο πολιτικός κόσμος να βοηθάει περικόπτοντας από την χλιδή οπού ζει (τσαρικού τύπου), γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε και τίποτα.
Υ. Γ.
Το. «θα πονέσουμε  και θα ματώσουμε» που λένε οι. "Γιωργακηδες" ισχύει μόνο για το λαό;
Για τούς πολιτικούς η σύνεση είναι αναλογη τού μισθού τους.  Όταν... λαδώνονται είναι... συνεπείς και θιασώτες τής... "δημοκρατίας, όταν όχι, τότε γίνονται απαιτητικοί και ζητάνε... αποζημιώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου