Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Προβλέψεις για Φθινοπωρο 2011


Κάθε ημέρα ακούμε ειδικούς να κάνουν προβλέψεις για τον καιρό, την οικονομία και την πολιτική. Πολλές φορές νιώθω ότι μας κοροϊδεύουν επειδή ποτέ κάτι από όσα λένε δε συμβαίνουν. Οι πολιτικοί και οι διακεκριμένοι αναλυτές στην τηλεόραση που θεωρούνται οι πιο έγκυροι, πάντα πέφτουν έξω. Μας παραμυθιάζουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα ενώ πάντα χειροτερεύουν. Από την άλλη μας φοβίζουν χωρίς λόγο χωρίς να μας λένε τι μπορούμε πρακτικά να κάνουμε.

Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε αστρονόμος, ούτε σεισμολόγος, ούτε.. προφήτης.

Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι μας που μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα όπως είναι και προτιμώ την αλήθεια που πονάει από το ψέμα που απλά καθυστερεί αλλά συγχρόνως μεγεθύνει τον πόνο. Προτιμώ να αντικρύσω την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω κατάματα, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μου για να προετοιμαστώ για τα χειρότερα παρά να κάθομαι και να ελπίζω ότι κάποιος άλλος θα με σώσει.

Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε να θυμάστε:

Δεν έχετε κανένα λόγο να δείξετε προσοχή σε αυτές τις προβλέψεις.
Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε σοβαρά όσα γράφω.
Οι προβλέψεις που ακολουθούν μπορεί να αποτελούν και το «χειρότερο σενάριο». Είναι εξωπραγματικά σενάρια εκτός από κάθε σφαίρα φαντασίας. Δε θα κάτσω να αναλύσω πως κατέληξα σε αυτά. Σκοπός μου δεν είναι ούτε να πείσω κανέναν ούτε να παλέψω για το πόσο «έγκυρα» είναι. Κάποια από αυτά στηρίζονται σε προσωπική έρευνα. Κάποια σε αναλύσεις ανθρώπων που εμπιστεύομαι επειδή έχουν επαληθευθεί και άλλες τους προβλέψεις. Κάποια είναι απλές διαισθήσεις και οράματα που έχω δει στον ύπνο μου. Όπως προανέφερα, δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν για τίποτα. Ούτε θα διαφωνήσω με κάτι. Το μόνο που θέλω είναι να δημοσιεύσω τις προβλέψεις μου για να δω πόσο μέσα ή έξω έπεσα σε 2 μήνες από τώρα! Ελπίζω να κάνω πολύ πολύ λάθος!!
Αν κάτι από αυτά ή όλα αυτά συμβούν, θα νιώθω απαίσια, όχι μόνο επειδή συνέβηκαν αλλά και επειδή τα είχα προαναγγείλει.  Κάποιος όμως που διαβάζει αυτό, μπορεί να λάβει κάποια μέτρα, σύμφωνα με όσα προτείνω και όσα μπορεί ο ίδιος να σκεφτεί. Σε περίπτωση που κάτι από αυτά συμβεί, μπορεί αυτός που ήταν προετοιμασμένος να μην αντιμετωπίσει τις δραματικές επιπτώσεις που θα αντιμετώπιζε αν δεν είχε προετοιμαστεί.
Αν τώρα κάποιος προετοιμαστεί και τίποτα δε συμβεί, το κακό είναι μικρό. Είναι σαν να πάρεις μία ασφάλεια πυρκαγιάς για το σπίτι σου και τελικά να μην πιάσει φωτιά. Δεν στεναχωριέσαι επειδή έχασες την ασφάλεια. Αντιθέτως χαίρεσαι που την είχες επειδή σε βοηθούσε να κοιμάσαι ήρεμα τα βραδιά. Το σημαντικό είναι να νικήσουμε τον φόβο. Και ο φόβος δεν νικιέται αν κλείνουμε τα μάτια μας σε πιθανά σενάρια. Το μυστικό για να νικήσεις τον φόβο είναι η προετοιμασία.
Πριν αρχίσω να πω ότι εύχομαι να πέσω πολύ έξω και να με κοροϊδεύετε επειδή τίποτα από όλα αυτά δε θα έχει συμβεί!! Τότε θα είμαι τρισευτυχισμένος! Να πω επίσης οτι είμαι γενικά πολύ αισιόδοξος και θετικός άνθρωπος. Όσοι με γνωρίζετε μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό.
Πιστεύω πως όλοι μας είμαστε τυχεροί που ζούμε στον κόσμο που ζούμε. Πιστεύω πως κάθε μέρα πρέπει να νιώθουμε μια απέραντη ευγνωμοσύνη. Ότι κι αν συμβεί θα μείνω θετικός και αισιόδοξος μέχρι το τέλος. Αυτό είναι και το μήνυμά μου προς όλους σας. Μετά τις προβλέψεις ακολουθούν και κάποιες προτάσεις για όσους θεωρήσουν ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι ή όλα από αυτά.

Υπενθυμίζω:

Δεν έχετε κανένα λόγο να δείξετε προσοχή σε αυτές τις προβλέψεις.
Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε σοβαρά όσα γράφω.

Προβλέψεις για Φθινόπωρο 2011


  • Μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, παγκόσμιο Οικονομικό Υπερκράχ με χρεοκωπία μίας η περισσοτέρων μεγάλων τραπεζών σε Αμερική και σε Ευρώπη.
  • Χρυσός $2000/ουγγιά μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και $2500 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
  • Εκτείνονται οι εξεγέρσεις σε πολλές χώρες και κυρίως στην Αμερική. Επίσης: Σοβαρότατες ταραχές στη Μέση Ανατολή. Μπορεί και επίσημες συρράξεις.
  • Γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, έντονη αναφορά στον κομήτη Ελένιν σε ΜΜΕ που θα περάσει ανάμεσα από τη Γη και τον ήλιο τέλη Σεπτεμβρίου και πολύ κοντά στη Γη μέσα Οκτωβρίου.
  • Mega Σεισμός μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου (πιθανότατα 24-25/9). Μεγαλύτερος από Ιαπωνίας (11/3). Μπορεί και πολλαπλοί σεισμοί σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Πιθανά μέρη: Ρήγμα Ειρηνικού ή Ρήγμα Κεντρικής Αμερικής. Πιθανές και εκρήξεις Ηφαιστίων.
  • Τσουνάμι λόγω των σεισμών πλήττει ακτές της Αμερικής, μπορεί και Ευρώπη αν γίνει σε Ατλαντικό. Αυτή η καταστροφή θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την παγκόσμια οικονομία.
  • Πιθανό ατύχημα (τύπου Φουκουσίμα) σε πυρηνικά εργοστάσια, λόγω παραπάνω σεισμών.
  • Έκλειψη ηλίου από κομήτη 26-28 Σεπτεμβρίου. Αν ο κομήτης Ελένιν που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο εκείνες τις μέρες είναι αρκετά μεγάλος μπορεί να έχουμε μέχρι και 3 μέρες νύχτα. Εκπληκτικό και πρωτόγνωρο θέαμα στον ουρανό.
  • Αρχές Οκτωβρίου. Τα πάνω-κάτω στη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι στην Γη που δεν καταλαβαίνουν σε φυσικό επίπεδο τι συμβαίνει με τον κομήτη νομίζουν ότι ήρθε η Δευτέρα παρουσία κλπ κλπ. Γενικός φόβος και χάος. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές πολλές περιοχές στον κόσμο.
  • Μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία θα έχουν την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο είναι γραμμένα. Τιμή χρυσού στο φεγγάρι. Έλλειψη τροφίμων.
  • 16-20 Οκτωβρίου 2011. Κομήτης Ελένιν περνάει κοντά από τη Γη. Απίστευτο θέαμα. Άγνωστες επιπτώσεις στην βαρύτητα και το μαγνητικό πεδίο της Γης.
  • 2-6 Νοεμβρίου 2011. Η Γη εισέρχεται στην πορεία που διέσχισε ο κομήτης. Πολλά πράγματα που σέρνει στην ουρά του ο κομήτης θα μπουν στην Ατμόσφαιρα της Γης.  Πιθανή βροχή από μετεωρίτες. Φανταστικό θέαμα αλλά με επικίνδυνες συνέπειες. Πιθανές καταστροφές.
  • 9 Νοεμβρίου 2011. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει διάγγελμα στα πλαίσια άσκησης ετοιμότητας για κατάσταση μεγάλου κινδύνου. Αυτό είναι ήδη προγραμματισμένο!!
Από εκεί και πέρα έχουμε μία ενδιαφέρουσα ημερομηνία (11-11-11) όπου θα γίνει μία ακόμη ευθυγράμμιση του Ελένιν με τη Γη, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Ακολουθούν άλλες 3 ευθυγραμμίσεις Ελένιν με Γη και Ηλιο στις 4 Δεκεμβρίου 2011, 21 Ιουνίου 2012 και η τελευταία: 21 Δεκεμβρίου 2012. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε ακόμα καιρό!!…
Τρελά σενάρια! Μακάρι να μη συμβεί τίποτα. Μακάρι να βλέπω αυτό το κείμενο σε 2 μήνες από τώρα και να γελάω με τις βλακείες που έγραφα! Μακάρι να τα βλέπουμε μόνο στις ταινείες.
Καθώς όμως τα σκέφτομαι νιώθω μια μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε στιγμή που είμαι ζωντανός. Εύχομαι για τα καλύτερα και προετοιμάζομαι για τα χειρότερα.
Και πως μπορείς να προετοιμαστείς. Δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για κάτι τόσο σοβαρό.  ”Δοκιμασμένη συνταγή” δεν υπάρχει…
Να μερικές ιδέες:

Πνευματική προετοιμασία

Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ότι κι αν σημαίνει για τον καθένα από εμάς αυτό. Βρείτε τα με τον εαυτό σας! Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό. Η θρησκεία είναι επίσης κάτι στο οποίο πολλοί θα στραφούν και μπορεί να βρουν ένα πνευματικό καταφύγιο σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω.

Ψυχολογική προετοιμασία

Η ψυχραιμία και η διατήρηση της ηρεμίας θα είναι καθοριστικά. Πολύς κόσμος θα «τρελαθεί» αν δει να συμβαίνουν τα παραπάνω. Αν μπορείς να μείνεις ήρεμος θα είσαι σε θέση να λάβεις σωστές αποφάσεις και να δράσεις ανάλογα με την περίσταση.

Σχέσεις

Ενδυναμώστε τις σχέσεις με τους κοντινούς σας ανθρώπους, την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα. Βελτιώστε τις σχέσεις με τους γείτονες. Η αγάπη, η φιλία, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη θα είναι καθοριστικά σε περίπτωση άσχημων καταστάσεων.

Οικονομικά

Δώστε προσοχή σε πράγματα που έχουν αληθινή αξία. Πράγματα που είναι χρήσιμα και απαραίτητα. Αποφύγετε οποιοδήποτε άσκοπο έξοδο. Αν έχετε αποταμιεύσεις, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσετε πράγματα με αληθινή αξία. Μερικά αληθινά λεφτά, δηλαδή χρυσές λίρες, είναι καλό να έχετε. Μετρητά μπορείτε να έχετε λίγα διαθέσιμα στο χέρι αλλά αν συμβούν τα παραπάνω όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία θα χάσουν την αξία τους. Μεγαλύτερη αξία θα έχουν τα τρόφιμα και άλλα πράγματα πρώτης ανάγκης.

Προμήθειες

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε για ώρα ανάγκης σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε καταστήματα. Νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, βιταμίνες, υλικά Α’ βοηθειών, φακούς, κεριά είναι μερικά από τα πράγματα στη λίστα. Σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και αποκτήστε ότι έχετε την οικονομική δυνατότητα. Αυτή την εποχή είναι καλύτερα να έχεις μερικά τρόφιμα στο ντουλάπι από το να έχεις λεφτά στην τράπεζα. Αν δεν έχεις λεφτά στην τράπεζα και είσαι πιεσμένος οικονομικά, αγόρασε φθηνά και θρεπτικά τρόφιμα όπως σιτάρι, ρύζι, όσπρια και λάδι.
Να θυμάσαι πως το πιο σημαντικό είναι να έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά. Αυτός ήταν και ο σκοπός που έγραψα αυτό το κείμενο. Για να σε βοηθήσω να σκεφτείς πως θα αντιδράσεις εσύ σε περίπτωση που κάτι κακό συμβεί. Καλή δύναμη! Να αγαπάς τους γύρω σου και να ελπίζεις για το καλύτερο, όσο κι αν ορίσουν τα πράγματα.
Σημαντική σημείωση:

Δε δίνω συμβουλές ούτε προτείνω το πως κάποιος πρέπει να διαχειρηστεί τα οικονομικά του ή τα προσωπικά του θέματα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Να είστε προσεκτικοί και να μην ακούτε όποιαν να ναι.. ούτε εμένα!.. Να κάνετε την έρευνα σας, να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα  και να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις. Οτι διαβάζετε εδώ είναι καθαρά για ενημέρωση και προβληματισμό. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τα παραπάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου