Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΛΠ: Παραχώρηση χώρου στην COSCO για φωτοβολταϊκό πάρκο

Το "πράσινο φως" για την παραχώρηση χρήσης χώρου στην εταιρεία ΣΕΠ Α.Ε. (COSCO) στην περιοχή του Ν. Ικονίου, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα ακόμα φωτοβολταϊκό πάρκο, έδωσε το Δ.Σ. του ΟΛΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διάρκεια της παραχώρησης ορίσθηκε ίση με τον χρόνο παραχώρησης στη ΣΕΠ του Προβλήτα ΙΙ ΣΕΜΠΟ.

Η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι 99,00 KWp και θα βρίσκεται σε χώρο του Νέου Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Όπως είναι γνωστό ήδη το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει εγκρίνει επίσης την εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στον εμπορευματικό σταθμό του Ο.Λ.Π. Α.Ε.(Προβλήτας Ι), ισχύος 3.382KWp με ετήσια συνολική παραγωγή ενέργειας 4.778.480KWp. Το περιβαλλοντικό όφελος μόνο στο λιμάνι Ικονίου θα ανέλθει σε μείωση εκπομπών ίση με 2.948,85 τόνους CO2. Μαζί δε με το φωτοβολταϊκό πάρκο του Κεντρικού Λιμένος, η συνολική εγκαταστημένη ισχύς θα ανέρχεται σε 4.386,12MWp με τεράστια μείωση εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στο λιμάνι, αποτέλεσε σημαντική ενίσχυση της αναγνώρισης του Πειραιά ως οικολογικού λιμανιού (ECOPORT).

Απομάκρυνση δύο ακόμα ανενεργών πλοίων

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ κατακύρωσε τα αποτελέσματα διαγωνισμού που διεξήχθη για την εκποίηση και απομάκρυνση δυο ακόμα ανενεργών και επιβλαβών πλοίων, τα οποία βρισκόντουσαν στην περιοχή Αρμός του Περάματος.

Η κατακύρωση των αποτελεσμάτων για τα δεξαμενόπλοια ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ ΙΙΙ και ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ V έγινε στην εταιρία ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έναντι 135.915 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Η απομάκρυνση των δυο πλοίων από τον Αρμό θα γίνει άμεσα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η απομάκρυνση ανενεργών και επιβλαβών πλοίων αποτελεί βασική πολιτική της Διοίκησης του Ο.Λ.Π., στα πλαίσια της επιχειρησιακής αλλά και φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής που ασκείται. Εντός των ημερών αναμένεται να απομακρυνθούν 10 πλοία, ενώ για άλλα 40 έχουν ανατεθεί μελέτες εκτίμησής τους προκειμένου να εκποιηθούν και να απομακρυνθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου