Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Το δέντρο των... ατελείωτων καρπών

Το δέντρο των... ατελείωτων καρπώνΜία... πρωτοποριακή δημιουργία στην Κρήτη

Ένα περίεργο δέντρο δημιούργησε στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ο πολιτικός μηχανικός, Μανώλης Ηλιάκης, ο οποίος μπόλιασε επάνω σε ένα δέντρο διάφορους καρπούς. Κατάφερε, λοιπόν, να έχει καθημερινά και για όλο το χρόνο στο σπίτι του, ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, βλίτα και στύφνο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάκης, στο rethemnosnews, με το δημιούργημά του αυτό έβαλε ουσιαστικά τα γυαλιά σε όλους εκείνους και κυρίως στους γεωπόνους που του έλεγαν πως δεν θα πετύχει το εγχείρημά του!

Ο κ. Ηλιάκης γνωρίζοντας τον σάλο που θα προκαλέσει το δημιούργημά του, τόνισε:«Θα ήθελα να προλάβω ώστε να μην βιαστεί κανένας να σκεφτεί ότι για να καταφέρει κάποιος να καλλιεργήσει πατάτες πάνω σ’ ένα δένδρο, είναι βιασμός της φύσης, ή μετάλλαξη ή έργα του διαβόλου… Το δένδρο αυτό είναι σωλανοειδές και είναι συμβατό με τις οικογένειες που έχουν μπολιασθεί πάνω του, όπως ακριβώς μπολιάζουμε μια άγρια αχλαδιά ή την ελιά κ.α., με διάφορες άλλες ποικιλίες. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και το αντισυστημικό δένδρο».

Βέβαια δεν είναι το μόνο «θαύμα» του πολιτικού μηχανικού, αφού έχει μπολιάσει μια συκιά, η οποία παράγει διαφόρων ειδών σύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου